Balanta voturilor Tariceanu vs Antonescu cu o zi inaintea alegerilor din PNL

Joi, 19 Martie 2009, ora 23:57
2651 citiri
Balanta voturilor Tariceanu vs Antonescu cu o zi inaintea alegerilor din PNL

Desi 165 de persoane au fost validate in cursa pentru functiile de conducere ale Partidului National Liberal, interesul se focalizeaza pe candidaturile pentru pozitiile de prim - vicepresedinte si mai ales pentru cea de presedinte, unde lupta se da intre Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu.

Cei doi au incercat in ultimele saptamani sa atraga de partea lor cat mai multe filiale ale PNL, astfel incat sa-si asigure un vot confortabil la Congresul Extraordinar din 20-21 martie. Ambii sustin, cu o zi inainte de votul decisiv ca sunt siguri ca vor castiga.

Cine de partea cui este

Situatia nu este inca suficient de clara, fiind posibila o repozitionare a delegatilor chiar si in ziua votului: in timp ce Antonescu se bazeaza pe aproximativ 900 de voturi din totalul de 1.460 de delegati, Tariceanu se pare ca a strans pana acum 560 de voturi.

Antonescu este sutinut masiv de un numar de 29 de filiale judetene, avand sustinere majoritara inca in cinci organizatii, printre care Hunedoara, Gorj, Vrancea, Iasi, Brasov, Dambovita, Teleorman, Prahova, Braila, Timis, Caras-Severin, Maramures, dar si Satu-Mare.

Pe de alta parte, Tariceanu este sustinut de PNL Giurgiu, Ilfov, Valcea, Botosani, Bacau, Buzau si Bihor. In Calarasi, Botosani, Sibiu, Suceava, Arges, parerile sunt inca impartite.

In lupta pe numar de presedinti de filiale, Tariceanu si Antonescu sunt la egalitate, de 20 la 20, insa la nivelul filialelor de sector din Capitala Tariceanu ar putea fi sustinut de majoritatea delegatilor filialei sector 2 si 5, delegatii celorlalte organizatii de sector sprijinind candidatura lui Antonescu si a lui Orban.

Vicepresedintele PNL este sustinut de trei dintre filialele de sector - 1, 4 si 6, presedintii a doua dintre acestea Vlad Moisescu (sector1) si Rares Manescu (sector 6)fiind si sustinatori ai lui Ludovic Orban.

Tariceanu vs Antonescu

Atat Calin Popescu Tariceanu, cat si Crin Antonescu au experienta politica bogata, fiind adepti ai doctrinei liberale, inclusiv cu stagii la guvernare. De-a lungul anilor, cei doi lideri PNL au avut deseori atitudini comune, mai ales in relatia cu presedintele Traian Basescu, dar au fost si pe pozitii opuse, situatie tot mai vizibila in ultima perioada.

Daca Tariceanu se poate "lauda" cu relatii tensionate cu seful statului, trei case, mai multe masini, conturi bancare, Antonescu a fost si inca este unul dintre contestatarii presedintelui Traian Basescu si ai lui Theodor Stolojan, este un liberal ceva mai atipic din punct de vedere financiar, cu o casa si aproximativ 20.000 de euro.

La alegerile parlamentare uninominale din 2008, Calin Popescu Tariceanu a preferat sa candideze intr-un colegiu electoral din judetul Ilfov, in contextul in care in fiecare colegiu din Capitala se anuntau mari confruntari electorale.

Tariceanu a obtinut un mandat de deputat in colegiul 4 din Ilfov, a fost votat de 10.121 de alegatori, insa a trecut prin emotiile etapei de redistribuire a mandatelor, reusind sa acceada in Parlament de pe ultimul loc al clasamentului de patru mandate redistribuite in colegiul mai-sus mentionat.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, Crin Antonescu a candidat pentru un mandat de senator in colegiul 2 din Capitala. A fost votat de 9.159 de alegatori si a devenit senator in urma etapei de redistribuire a mandatelor.

Alegeri in PNL

Pentru functia de presedinte al PNL candideaza, asa cum au anuntat, Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu, amandoi inscriindu-se oficial in cursa la inceputul saptamanii.

Ludovic Orban candideaza doar pentru functia de prim-vicepresedinte in timp ce Bogdan Olteanu, purtator de cuvant al partidului, nu si-a depus candidatura pentru nicio functie de conducere.

Functia de prim-vicepresedinte va fi disputata de Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Marian Petrache si Romeo Stavarache. Dintre cei patru, numai Orban candideaza doar pentru functia de prim-vicepresedinte, restul optand si pentru vicepresedinte.

De remarcat ca Stavarache candideaza pentru cele mai multe pozitii - de prim-vicepresedinte, de vicepresedinte, dar si din partea celor opt filiale membre de drept, iar Petrache pentru vicepresedinte si din partea filialei Ilfov, situate intre primele opt.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Antonescu Tariceanu PNL, #alegeri presedinte PNL, #alegeri PNL , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
O partida motobiciclista lara miza ! Alegerile la varf in PNL mai prafuite si carpite de cast credeam ... PNL, nu mai are material !