Crin Antonescu: Lista PNL pentru europarlamentare nu e gata

Sambata, 21 Martie 2009, ora 11:15
1531 citiri
Crin Antonescu: Lista PNL pentru europarlamentare nu e gata

Lista candidatilor liberali pentru alegerile europarlamentare nu a fost inca finalizata, motiv pentru care acest punct a fost retras de pe ordinea de zi a PNL, a anuntat, sambata, Crin Antonescu, noul presedinte al partidului.

"Noi intentionam sa aiba loc si o prezentare a unei parti dintre candidatii nostri posibili pentru europarlamentare.

Lista nu a fost alcatuita in ordinea candidaturilor, avem un grup de 20-25 de candidati in urma evaluarilor si interviurilor comisiei, conudusa de domnul Melescanu", a declarat Crin Antonescu.

Acuzand un "program incarcat, cu voturi multe si complicate, Antonescu a propus sa elimine anuntarea candidatilor la europarlamentare de pe agenda de sambata a PNL, iar liberalii si-au ridicat mainile si au votat "pentru".

"Cand o sa terminam cu listele, atunci o sa avem un eveniment mediatic si o sa ne prezentam candidatii la europarlamentare", a adaugat noul sef al PNL sugerand ca lansarea ar fi trecut neobservata daca ar fi fost facuta a doua zi dupa alegerile din interiorul PNL.

Totodata, presedintele liberalilor l-a felicitat pe colegul sau, Ludovic Orban pentru ca a castigat functia de prim-vicepresedinte al partidului in fata lui Romeo Stavarache.

"Azi noapte tarziu, prim-vicepresedinte al PNL a devenit Ludovic Orban, pe care il felicit si cu care sper sa am cea mai buna colaborare. Il felicit si pe colegul nostru, Romeo Stavarache, care a candidat pentru aceeasi functie", a adaugat Antonescu.

Respectand programul incarcat al zilei de sambata, Ludovic Orban s-a dus la tribuna si l-a anuntat pe presedintele PNL ca o sa fie "scurt".

"Voi fi scurt. Contati pe mine", a spus Orban, dupa care si-a ocupat scaunul de prim-vicepresedinte al PNL, din stanga lui Antonescu.

Congresul extraordinar al PNL l-a ales prin vot pe Crin Antonescu in functia de presedinte al formatiunii. Noul sef al liberalilor a obtinut 873 de voturi, Calin Popescu Tariceanu 546, iar 12 voturi au fost anulate.

Citeste si:
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi, 2 decembrie, că raportul de forțe în actuala coaliție s-a schimbat, în condițiile în care PNL, UDMR şi minorităţi au împreună numărul de...
PNL se scindează pe mai multe fronturi. Parlamentarii se duc cu Orban iar foștii primari PSD se întorc „acasă”
PNL se scindează pe mai multe fronturi. Parlamentarii se duc cu Orban iar foștii primari PSD se întorc „acasă”
PNL s-a confruntat în ultimele săptămâni cu mai multe conflicte interne care au împărțit formațiunea în tabere, cu toate că, Congresul care a avut loc în urmă cu două luni ar fi...