Diana Tusa - TV Ziare.com: Antonescu ar trebui sa stea mai mult in mijlocul electoratului

Marti, 15 Septembrie 2009, ora 13:46
1993 citiri
Diana Tusa - TV Ziare.com: Antonescu ar trebui sa stea mai mult in mijlocul electoratului
Foto: Ziare.com/Anca Bundaru

"Crin Antonescu are sanse foarte mari sa ajunga presedinte. Avem un actual presedinte care incepe sa fie huiduit, avem un candidat PSD care se va bate pe aceleasi voturi cu candidatul independent Sorin Oprescu si avem un candidat PNL care are singurul mesaj de normalitate", a spus deputatul Diana Tusa invitata la TV Ziare.com.

Liberala este convinsa ca Antonescu va intra in turul doi la alegerile prezidentiale. "Da, cred ca va intra in turul doi, cred ca va iesi presedintele Romaniei, insa ar trebui sa-si petreaca mai mult timp in mijlocul electoratului, nu la televizor", a mai spus Diana Tusa.

VEZI INREGISTRAREA EMISIUNII AICI

"Nu cred ca se pune problema de un candidat anti-Basescu, cred ca mai important e sa avem un candidat care sa asigure normalitatea si separatia puterilor in stat si nu unul care sa aiba toata puterea", a spus aceasta.

Tusa: Boc isi angajeaza raspunderea, nu si-o asuma

Despre asumarea raspunderii Guvernului pe cele trei legi - salarizare, educatie si pensii - liberala sustine ca nu este normal ceea ce face Executivul Boc, pentru ca rolul legislativ le apartine parlamentarilor.

"Am avut curiozitatea sa ma uit pe activitatea celorlalte guverne - Nastase si-a asumat doar de trei ori raspunderea, iar Tariceanu de patru ori in patru ani. Guvernul Boc si-a asumat pana acum de patru-cinci ori raspunderea intr-un an, ceea ce demonstreaza ca Parlamentul nostru nu mai are nici un rol", a declarat Diana Tusa la Tv Ziare.com.

Ea a precizat ca PNL nu castiga nimic. "Din pacate pierdem cu totii. Iar PNL nu boicoteaza asumarea raspunderii. Cred ca dezbaterea este cheia tuturor divergentelor. Nu este asumare, este angajare, nici primul ministru Boc nu face diferenta, avand in vedere ca cei de la PD-L n-au nicio treaba cu legea raspunderii ministeriale, nu-mi fac iluzii"...

"Pana in acest moment UDMR nu ni s-a alaturat la depunerea motiunii, vor sa vada pe ce forma finala isi va angaja raspunderea Guvernul. Sincer, cred ca nu vor vota alaturi de noi", a mai spus deputatul PNL. Aceasta a exclus, de asemenea, o eventuala alianta cu PSD sau PD-L.

Tusa considera ca noua grila de salarizare nu este echitabila. "Un procuror de la Judecatoria Braila spunea ca potrivit noi grile de salarizare este asimilat cu o dansatoare sau cu un bibliotecar".

"Legea salarizarii unice ar trebui facuta, insa nu in timp de criza si nu asa cum s-a facut acum. Nu stiu de ce nu s-a adoptat modelul german, laudat de toti specialistii. (...) Desi s-a dorit reducerea cheltuielor bugetare, pana prin iunie acestea au crescut cu 16%, pe cand Guvernul a spus ca a facut economii reducand numarul agentiilor si personalul", a spus Diana Tusa.

Diana Tusa nu vrea sa mai candideze

Despre felul in care femeile sunt tratate in politica, Diana Tusa a spus ca este o chestiune de mentalitate. "Nu numai in politica sunt tratate asa, in orice domeniu daca ajunge mai sus inseamna ca a fost un barbat in spatele acelei femei. Este o chestie de mentalitate. Asa este la noi. La inceput sufeream foarte rau, cu timpul am inceput sa ma obisnuiesc. In campanie am avut atacuri foarte dure care imi vizau familia. Preferam sa se ia de viata mea personala si sa-mi lase parintii in pace", a spus deputatul PNL.

Diana Tusa a mai declarat ca probabil nu va mai candida la urmatoarele alegeri legislative. "Nu imi mai doresc sa candidez pentru inca un mandat, m-am ferit de promisiuni si din pacate, o viata mai buna nu le-am putut oferi celor care m-au ales sa ii reprezint", a spus Tusa, care a mai precizat ca nu este de accord cu moficarea legii electorale.

"Mi-ar placea ca in politica sa pot comunica si cu ceilalti cetateni, in afara celor din circumscriptia mea, de aceea mi-am facut blog. Comentariile nu sunt moderate, toata lumea isi poate spune parerea liber", a spus ea.

Deputatul PNL spune ca n-ar accepta o functie de ministru pentru ca nu este pregatita, iar ceea ce s-a intamplat cu Monica Iacob Ridzi afecteaza toti tinerii din politica. "Vrem-nu vrem, oricine de acum inainte ne va judeca in functie de ce s-a intamplat la Comisia Ridzi".

Diana Tusa a mai spus ca Viorel Catarma va fi exclus din PNL, dupa declaratiile de saptamana trecuta, cand l-a atacat pe Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Diana Tusa Ziare com, #Diana Tusa Crin Antonescu , #Crin Antonescu