Orban si Tariceanu se lucreaza pe la spate

Vineri, 13 Februarie 2009, ora 11:04
2624 citiri
Orban si Tariceanu se lucreaza pe la spate
Foto: Evenimentul Zilei

In timp ce Crin Antonescu si Ludovic Orban se pregatesc sa candideze in tandem la viitorul Congres al PNL, pentru functia de presedinte, respectiv presedinte executiv, Calin Popescu Tariceanu si cei din tabara lui au declansat ofensiva pentru a bloca infiintarea functiei de presedinte executiv.

Mai precis, la nivelul PNL s-a infiintat o comisie pentru statut, in care majoritatea este detinuta de personaje favorabile actualului presedinte, comisie ce urmeaza sa redacteze proiectul de statut din care, potrivit unor surse liberale, sunt sanse mari sa lipseasca functia de presedinte executiv, scrie Evenimentul Zilei.

Initial, cei doi si-au propus sa candideze la sefia PNL, dar, ulterior, au discutat o formula de colaborare: Crin Antonescu presedinte, Ludovic Orban presedinte executiv.

Membrii comisiei lucreaza de zor la noul statut al PNL, printre apropiatii lui Tariceanu fiind seful comisiei, Mircea Ionescu Quintus, vicepresedintele Teodor Melescanu, secretarul general al partidului, Dan Motreanu, fostul ministru al justitiei Tudor Chiuariu si fostul ministru pentru relatia cu parlamentul Mihai Voicu.

Din comisie fac parte si adepti ai taberei Crin Antonescu - Ludovic Orban. Este vorba de lideri precum Norica Nicolai, Victor Paul Dobre sau deputatul Ioan Timis.

Noua propunere de statut va fi prezentata Delegatiei Permanente, din care fac parte alaturi de liderii de la centru si sefii de filiale, iar cuvantul final il va avea congresul din martie.

Liderii din teritoriu, curtati de ambele tabere

Deja oamenii lui Tariceanu pregatesc terenul in sensul dorit. Ei fac lobby printre presedintii de filiale impotriva infiintarii postului de presedintele executiv. Argumentul principal: o asemenea modificare va presupune infiintarea de posturi similare la nivelul fiecarui judet, iar multi dintre liderii locali ai partidului nu doresc sa aiba o dublura.

La randul lor, adversarii lui Tariceanu incearca sa gaseasca o solutie alternativa. Ludovic Orban deja le-a marturisit unor apropiati ca obiectivul principal trebuie sa ramana infrangerea lui Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Calin Popescu Tariceanu, #Ludovic Orban, #Crin Antonescu, #presedintie PNL, #presedinte executiv, #comisie statut , #Crin Antonescu