Tariceanu: Crin Antonescu va regreta!

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 16:48
10898 citiri
Tariceanu: Crin Antonescu va regreta!
Foto: Antena3

Fostul lider al PNL Calin Popescu Tariceanu ii transmite lui Crin Antonescu, pe Facebook, ca va regreta deciziile luate vineri in cadrul conducerii PNL.

"Crin Antonescu va regreta multa vreme de aici incolo decizia de a indeparta rand pe rand din conducerea PNL o serie de oameni care si-au adus contributia lor indelungata si statornica pentru promovarea ideilor si valorilor liberale. Cu acesti oameni s-a reconstruit PNL-ul dupa 1990, atunci cand putina lume credea in sansa liberalismului romanesc, cu ei a ajuns partidul sa fie astazi ceea ce este", scrie Calin Popescu Tariceanu, sambata dupa amiaza, pe contul sau de Facebook.

Tariceanu nu a dat pana acum nicio replica publica dupa ce, vineri, conducerea PNL l-a acceptat pe Gigi Becali in partid si l-a pus pe liste la alegerile din decembrie, in timp ce filialele din judetele Mehedinti si Dambovita, precum si din Sectorul 1 au fost decapitate.

Decapitari cu scandal in PNL - Vezi ce spun rebelii si candidaturile finale

Chiliman, atac la Antonescu: O copie nereusita a lui Basescu

Conform spuselor lui Crin Antonescu, lui Tariceanu i s-a ingaduit sa candideze acolo unde si-a dorit, in Sectorul 1, cu toate ca respectivul colegiu fusese initial cedat Partidului Conservator dupa imparteala din USL.

Tariceanu s-a hotarat: Candideaza la Senat, in sectorul 1

Calin Popescu Tariceanu a fost unul dintre cei mai vehementi contestatari ai primirii lui Gigi Becali in PNL, exprimandu-si mai intai speranta ca in cadrul conducerii PNL exista "un clar discernamant" in aceasta privinta, iar mai apoi spunand ca subiectul "nici macar nu merita discutat".

Cine crede Tariceanu ca e "nefrecventabil": Becali, Dan Diaconescu sau Dan Voiculescu?

Tariceanu, lui Antonescu: Lumea e pusa in miscare de oameni care manipuleaza idei, nu oi

Replica lui Gigi Becali nu a intarziat si, in ciuda faptului ca Crin Antonescu e convins ca acesta "a evoluat mult" in ultimul timp, ea a fost in maniera care l-a consacrat pe patronul Stelei, adica "sub centura". "Un barbat cu 5 neveste n-o sa fie de partea mea!", a replicat Becali.

Becali, atac la Tariceanu: Un barbat cu 5 neveste n-o sa fie de partea mea!

Vineri, meciul Becali-Tariceanu s-a incheiat 1-0, primul fiind acceptat in PNL si pus pe liste in sectorul 6, dominat de liberali.

Calin Popescu Tariceanu nu era in tara, vineri, cand s-a votat in forurile de conducere si, oricum, el nu are drept de vot in acest moment, desi este fost lider al PNL.

Replica postata de el pe Facebook a starnit comentarii aprinse, atat pro cat si contra.

"Va regreta, nu va regreta nu stiu. Pe mine m-a pierdut. Si ca mine multi pe care-i stiu. O greseala mare pe care din pacate o miroseam. Sunt momente in care e rau sa ai dreptate. D-nul Antonescu are puncte comune cu d-nul Becali pe care d-voastra domnule Tariceanu nu le puteti intelege!", ii scrie cineva lui Tariceanu.

"D-le presedinte, alaturi de Ludovic Orban si alti cativa colegi, faceti cumva ca lucrurile astea sa ia sfarsit....Altfel, de la liberalism, prin libertinism, ajunge sa se vorbeasca de lichelism in materie de doctrina becaliana in PNL", se arata intr-un comentariu.

"Perfect de acord cu dvs. domnule Prim Ministru, numai ca intr-o Europa in care pragmatismul a impins lideri de marca spre decizii controversate, un exemplu fiind chiar atitudinea ostentativa a Cancelarului Merkel de a-l sustine pe Traian Basescu impotriva principiilor democratice, acelasi pragmatism i-a impins si pe liderii nostri actuali spre decizii la fel de controversate dar datatoare de speranta in ceea ce priveste obtinerea celor 51% in viitoarea configuratie Parlamentara. Se neglijeaza principiile Liberale? Da! Se obtine conducerea Romaniei pentru viitorii 5 ani? La fel - Da! Timpul va decide daca a fost oportuna decizia actuala...", scrie altcineva.

"Domnule Calin Popescu Tariceanu, la cine va referiti mai exact? Eu consider ca PNL trebuie sa fie unit in aceste momente iar tradatori precum Andrei Chiliman si altii, care in timpul unui eveniment crucial, poate chiar istoric pentru partid si pentru aceasta tara, au jucat in tabara adversarului, trebuie exclusi din partid fara niciun fel de regret", comenteaza un alt cititor.

Calin Popescu Tariceanu va face declaratii in premiera duminica seara, la o televiziune de stiri, incepand de la ora 21.00.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tariceanu Antonescu regreta, #Tariceanu Becali, #Tariceanu demiteri PNL , #Crin Antonescu