Tariceanu face praf Guvernul din umbra al lui Crin Antonescu

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 14:45
5152 citiri
Tariceanu face praf Guvernul din umbra al lui Crin Antonescu

Fostul premier si presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, si-a atacat seful, pe Crin Antonescu, criticand modul in care a fost stabilita componenta Guvernului din umbra al liberalilor, dar si faptul ca liderul actual al partidului nu s-a consultat cu nimeni atunci cand a intocmit lista.

Subliniind ca si-a sustinut punctul de vedere si la sedintele de partid, Tariceanu afirma ca este nemultumit atat de faptul ca Antonescu nu s-a consultat cu liderii partidului atunci cand a decis cine face parte din aceasta echipa, dar si de numele necunoscute care au fost promovate.

"Eu nu cred in aceste formule, care uneori sunt vehiculate, cu guverne de tehnocrati. Guvernul care a fost prezentat contine o serie de nume ale unor tehnocrati care nici macar nu sunt niste somitati in domeniile respective", a declarat Calin Popescu Tariceanu, in cadrul unui interviu publicat marti de Revista 22.

"Eu cred ca un guvern trebuie sa fie cu o caracteristica politica puternica. Nu este cazul propunerii pe care a facut-o presedintele si care a fost criticata de foarte multi dintre cei care au luat cuvantul la Delegatia Permanenta cu argumente similare cu ale mele, dar si cu alte argumente", a spus Tariceanu, despre discutiile iscate in PNL dupa ce Crin Antonescu a anuntat componenta Guvernului sau din umbra.

Intrebat daca remarca un exces de autoritarism la Crin Antonescu, Tariceanu se fereste sa dea un raspuns transant: "Nu as putea spune inca".

"In afara de acele nume care reprezinta personalitati de prima mana din partid - cum ar fi Teodor Melescanu, Mariana Campeanu, Andrei Marga si altii -, sunt si persoane necunoscute in partid, oameni care nu sunt membri ai PNL. Presedintele a recunoscut acest lucru", a mai spus liberalul.

In opinia sa, exista in PNL mai multe nume care s-ar fi putut incadra in ideea de Guvern in umbra, citandu-l, in acest sens, pe Eugen Nicolaescu. Pentru postul de ministru liberal al Sanatatii a fost preferat Victor Voicu, despre care Tariceanu stie ca este "un general in retragere".

In cercurile liberale, Crin Antonescu ar fi recunoscut ca nu s-a consultat cu nimeni atunci cand a facut lista celor care s-ar dori o alternativa la actualul Guvern.

"V-as spune doar ca presedintele ne-a marturisit ca nu s-a consultat cu nimeni, lucru care, dupa parerea mea, nu poate sa fie o virtute, ci un semn mare de intrebare pe care il au foarte multi in momentul de fata cu privire la modul in care sunt luate decizii importante care tin de viitorul PNL", a spus Calin Popescu Tariceanu, in interviul acordat revistei citate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tariceanu guvern umbra PNL, #Tariceanu Antonescu, #Calin Popescu Tariceanu PNL , #Crin Antonescu
Comentarii