Tariceanu nu-si mai face partid, ci platforma: Antonescu serveste bucati din PNL lui Basescu (Video)

Joi, 27 Martie 2014, ora 17:23
5324 citiri
Tariceanu nu-si mai face partid, ci platforma: Antonescu serveste bucati din PNL lui Basescu (Video)
Foto: Arhiva

Fostul presedinte liberal Calin Popescu Tariceanu i-a transmis o scrisoare actuatului lider PNL, Crin Antonescu, prin care l-a informat ca a infiintat Platforma Economica Liberala, de care partidul "are nevoie daca vrea sa revina la guvernare".

"In urma consultarilor pe care le-am avut cu mai multi colegi liberali, dar si cu sustinatori ai PNL si ai liberalismului, am ajuns la concluzia ca infiintarea unui nou partid politic nu este oportuna in acest moment.

Aparitia unei noi formatiuni pe scena politica ar produce un nou conflict major la nivelul celor care imbratiseaza valorile liberale, ceea ce ar adanci si mai mult criza din interiorul partidului. Din loialitate si pretuire fata de principiile si valorile liberale, nu vreau in niciun caz sa periclitez sansele PNL in alegerile europarlamentare", a precizat fostul premier, potrivit scrisorii citate de Evenimentul Zilei.

Acesta a precizat ca a infiintat noua platforma si ca PNL are nevoie de aceasta pentru a reveni la guvernare.

"Alaturi de un grup de sustinatori am infiintat Platforma Economica Liberala, o structura de care PNL are nevoie daca vrea sa revina la guvernare. Aceasta miscare are ca principal scop promovarea unui program economic pentru dezvoltarea Romaniei, avand la baza viziunea liberala", a mai sustinut Tariceanu.

Reprosuri la adresa lui Antonescu: Singurul prieten pe care il aveti pe scena politica e Traian Basescu

Presedintele Senatului i-a reprosat, in acelasi timp, fostului lider al acestei camere a Parlamentului, ca a pornit si intretinut conflicte, dar si ca ii serveste "bucati din PNL" lui Traian Basescu.

Cioburile USL: Antonescu face Opozitie, Ponta reface Guvernul, iar Tariceanu isi face partid si vrea presedinte

"Prin toate conflictele pornite si intretinute de dumneavoastra, s-a ajuns ca la acest moment singurul prieten pe care il mai aveti pe scena politica romaneasca sa fie Traian Basescu. Ati tradat, prin decizia de a renunta la USL, electoratul care a avut incredere in aceasta formula politica, dar si pe cei care nu il mai vor pe Traian Basescu.

USL a fost creata ca replica la tot ceea ce inseamna Traian Basescu si regimul sau, iar dumneavoastra, ca fondator al Uniunii, ar trebui sa stiti mai bine. Nu va acuz de colaborare cu Traian Basescu pentru ca nu va mai place de PSD, ci pentru ca a inceput sa va faca placere sa ii serviti bucati din PNL lui Traian Basescu", a precizat Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu isi face partid - cine il urmeaza si cine ramane in PNL

In urma cu o luna, pe 26 februarie, dupa ce si-a dat demisia din PNL, fostul prim-ministru liberal si-a anuntat intentia de a forma un nou partid si de a candida la alegerile prezidentiale impotriva lui Crin Antonescu. Formatiunea politica urma sa se numeasca Partidul Reformator Liberal, insa nu s-a bucurat de succes in randul liberalilor, Tariceanu mizand pe faptul ca multi dintre acestia il vor urma.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Tariceanu Platforma Economica Liberala, #Tariceanu scrisoare Antonescu, #Tariceanu acuzatii Antonescu, #Tariceanu Antonescu Basescu , #Crin Antonescu