Sefa Inaltei Curti ii raspunde lui Tariceanu: Exista o coada atat de mare la demisii, acord prioritate celor dinaintea mea

Vineri, 29 Martie 2019, ora 14:43
17170 citiri
Sefa Inaltei Curti ii raspunde lui Tariceanu: Exista o coada atat de mare la demisii, acord prioritate celor dinaintea mea
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Sefa instantei supreme, Cristina Tarcea, a avut o reactie vineri, dupa ce presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu i-a cerut sa predea locul din fruntea ICCJ, ca exista o coada mare in ceea ce priveste demisiile "la care sunt aliniate atat de multe persoane", insa acorda prioritate celor dinaintea ei.

"Vreau sa va spun faptul ca, in ceea ce priveste datul demisiilor, exista o coada atat de mare la care sunt aliniate atat de multe persoane si, in momentul in care imi va veni si mie randul, probabil mi-o voi da. Acord intotdeauna prioritate celor dinaintea mea la coada. (...)

Imi vine putin sa zambesc atunci cand unii incearca sa imi dea lectii despre drepturile omului. In secolul 21, aud declaratii in spatiul public in care se dau directive judecatorilor ce sa faca, cum sa faca. In secolul 21, aud declaratii in spatiul public ca ar trebui reincriminate insulta si calomnia.

Aud declaratii in spatiul public ca ar trebui desfiintate hotararile judecatoresti irevocabile. Vi se pare ca suntem pregatiti pentru a ne respecta obligatiile pe care ni le-am asumat pe plan international?", a spus Tarcea, la sediul instantei supreme, raspunzand unor intrebari ale jurnalistilor.

Tariceanu a fost prins ca s-a bagat din nou in fata si a fost certat de oamenii care stateau la coada

"Lumea trebuie sa fie constienta de faptul ca judecatorii au suficienta verticalitate ca sa nu fie influentati in solutiile lor de niciun fel de declaratii si sa judece numai potrivit probelor din dosar", a adaugat Cristina Tarcea.

Acuzatia sefului Senatului

Calin Popescu-Tariceanu a afirmat, miercuri, ca Tarcea ar trebui sa predea locul din fruntea Inaltei Curti de Casatie si Justitie "cuiva care traieste si gandeste ca in secolul 21".

Tariceanu a criticat, intr-o postare pe Facebook, declaratia Cristinei Tarcea potrivit careia "Romania intotdeauna s-a cam pripit atunci cand a trebuit sa isi asume niste obligatii internationale", ea exemplificand cu Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale, despre care a spus ca tara noastra a ratificat-o "de dragul de a intra cat mai repede in cadrul Consiliului Europei".

"Aceste declaratii stupefiante nu sunt scapari, ele devoaleaza mentalitatile unor personaje sinistre ajunse, prin concursuri nefericite de imprejurari, in functii-cheie ale statului. Personaje pentru care drepturile omului sunt un moft, ori mai rau de atat.

Asa putem intelege si cum au fost posibile tenebroasele protocoale ale Justitiei cu serviciile: pentru ca au emanat din mintile abrupte ale lui Macovei, Kovesi, Stanciu, Coldea, Pruna, Tarcea si ale altora ca ei.

Si pentru ca mentalitati atat de viciate e prea tarziu sa mai fie schimbate, solutia e una singura: doamna Tarcea sa ne lase si sa predea locul din fruntea ICCJ cuiva care traieste si gandeste ca in secolul 21", a spus presedintele Senatului.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...