Sefa Inaltei Curti ii raspunde lui Tariceanu: Exista o coada atat de mare la demisii, acord prioritate celor dinaintea mea

Vineri, 29 Martie 2019, ora 14:43
17233 citiri
Sefa Inaltei Curti ii raspunde lui Tariceanu: Exista o coada atat de mare la demisii, acord prioritate celor dinaintea mea
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Sefa instantei supreme, Cristina Tarcea, a avut o reactie vineri, dupa ce presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu i-a cerut sa predea locul din fruntea ICCJ, ca exista o coada mare in ceea ce priveste demisiile "la care sunt aliniate atat de multe persoane", insa acorda prioritate celor dinaintea ei.

"Vreau sa va spun faptul ca, in ceea ce priveste datul demisiilor, exista o coada atat de mare la care sunt aliniate atat de multe persoane si, in momentul in care imi va veni si mie randul, probabil mi-o voi da. Acord intotdeauna prioritate celor dinaintea mea la coada. (...)

Imi vine putin sa zambesc atunci cand unii incearca sa imi dea lectii despre drepturile omului. In secolul 21, aud declaratii in spatiul public in care se dau directive judecatorilor ce sa faca, cum sa faca. In secolul 21, aud declaratii in spatiul public ca ar trebui reincriminate insulta si calomnia.

Aud declaratii in spatiul public ca ar trebui desfiintate hotararile judecatoresti irevocabile. Vi se pare ca suntem pregatiti pentru a ne respecta obligatiile pe care ni le-am asumat pe plan international?", a spus Tarcea, la sediul instantei supreme, raspunzand unor intrebari ale jurnalistilor.

Tariceanu a fost prins ca s-a bagat din nou in fata si a fost certat de oamenii care stateau la coada

"Lumea trebuie sa fie constienta de faptul ca judecatorii au suficienta verticalitate ca sa nu fie influentati in solutiile lor de niciun fel de declaratii si sa judece numai potrivit probelor din dosar", a adaugat Cristina Tarcea.

Acuzatia sefului Senatului

Calin Popescu-Tariceanu a afirmat, miercuri, ca Tarcea ar trebui sa predea locul din fruntea Inaltei Curti de Casatie si Justitie "cuiva care traieste si gandeste ca in secolul 21".

Tariceanu a criticat, intr-o postare pe Facebook, declaratia Cristinei Tarcea potrivit careia "Romania intotdeauna s-a cam pripit atunci cand a trebuit sa isi asume niste obligatii internationale", ea exemplificand cu Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale, despre care a spus ca tara noastra a ratificat-o "de dragul de a intra cat mai repede in cadrul Consiliului Europei".

"Aceste declaratii stupefiante nu sunt scapari, ele devoaleaza mentalitatile unor personaje sinistre ajunse, prin concursuri nefericite de imprejurari, in functii-cheie ale statului. Personaje pentru care drepturile omului sunt un moft, ori mai rau de atat.

Asa putem intelege si cum au fost posibile tenebroasele protocoale ale Justitiei cu serviciile: pentru ca au emanat din mintile abrupte ale lui Macovei, Kovesi, Stanciu, Coldea, Pruna, Tarcea si ale altora ca ei.

Si pentru ca mentalitati atat de viciate e prea tarziu sa mai fie schimbate, solutia e una singura: doamna Tarcea sa ne lase si sa predea locul din fruntea ICCJ cuiva care traieste si gandeste ca in secolul 21", a spus presedintele Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Cristian Tarcea Inalta CUrte, #Cristian Tarcea demisie, #Tarcea replica tariceanu , #demisie