Calin Popescu Tariceanu, urmarit penal de DNA

Marti, 24 Mai 2016, ora 12:46
47327 citiri
Calin Popescu Tariceanu, urmarit penal de DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

DNA Brasov a inceput urmarirea penala pe numele lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Procurorii au luat aceasta masura in legatura cu declaratiile date de Tariceanu ca martor in dosarul retrocedarii unei suprafete din padurea Snagov si a fermei Baneasa, in care sunt trimisi in judecata Paul de Romania, Remus Truica, Tal Silberstein si Dan Andronic.

DNA il acuza pe Tariceanu ca ar fi mintit sub juramant cand a dat declaratii in acest dosar, la jumatatea lunii aprilie 2016.

Tariceanu, chemat la DNA Brasov in dosarul lui Truica si al printului Paul

Procurorii sustin ca Tariceanu ar fi mintit atunci cand a spus ca nu stia de achizitionarea drepturilor succesoarele ale lui Paul al Romaniei de catre Tal Silberstein, Remus Truica si altii. In plus, presedintele Senatului ar fi mintit si cand a declarat ca nu are relatii apropiate si nu a pastrat legatura cu inculpatii Dan Andronic si Tal Silberstein.

In acest dosar au fost deja trimisi in judecata de catre DNA mai multi inculpati, printre care Remus Truica, printul Paul de Romania, Dan Andronic si mai multi oameni de afaceri israelieni - Benyamin Steinmetz, Tal Silberstein si Moshe Agavi, pentru care s-a cerut arestarea preventiva in lipsa. Omul de afaceri si printul Paul se afla in arest la domiciliu.

Printul Paul si Remus Truica, trimisi in judecata in dosarul retrocedarilor ilegale (Video)

Potrivit unui comunicat al institutiei anticoruptie, Remus Truica este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani, constituire de grup infractional organizat, dare de mita si complicitate la abuz in serviciu.

De asemenea, printul Paul al Romaniei este acuzat de cumparare de influenta, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu.

Printul Paul al Romaniei a fost retinut (Video)

Omul de afaceri Remus Truica, retinut in dosarul retrocedarilor ilegale (Video)

Dosarul de coruptie se refera la 47 de hectare de padure si de teren, "imobile de o valoare deosebita, intre care Padurea Snagov si Ferma Regala Baneasa", potrivit DNA, revendicate fara drept de printul Paul. Infractiunile au fost comise in perioada 2006-2013, iar o mare parte din acele hectare ar fi fost vanduta catre omul de afaceri Remus Truica.

In acest caz, prejudiciul se ridica la peste 145 de milioane de euro, dintre care aproape 136 de milioane de euro prin retrocedarea abuziva a Fermei Regale Baneasa, iar 9,5 milioane de euro prin retrocedarea abuziva a Padurii Snagov.

Printul Paul al Romaniei si Remus Truica au fost retinuti de DNA in luna decembrie, dupa care au fost plasati in arest la domiciliu, cu toate ca procurorii anticoruptie au cerut arestarea lor preventiva.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#Tariceanu urmarit penal DNA, #Tariceanu urmarit penal dosar printul Paul, #Tariceanu urmarit penal dosar retroceari, #printul Paul dosar retrocedari, #printul Paul retrocedari DNA , #DNA