Ziare.com

DNA solicita 3 ani de inchisoare pentru ca a mintit sub juramant, Tariceanu spune ca a fost sincer si cere anularea interceptarilor din dosar

de Alexandra Sandru; Ionel Stoica
Marti, 08 Mai 2018, ora 09:47

   

DNA solicita 3 ani de inchisoare pentru ca a mintit sub juramant, Tariceanu spune ca a fost sincer si cere anularea interceptarilor din dosar
Pledoariile finale in procesul in care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului au fost prezentate, marti, la Inalta Curte.

Procurorul DNA a cerut 3 ani de inchisoare cu executare pentru seful ALDE, acuzand ca a mintit sub juramant in 8 spete si ca educatia si "nivelul intelectual ridicat" ar fi trebuit sa il impiedice sa minta. Unul dintre martorii cheie este una dintre fostele sotii ale lui Tariceanu, Ioana Valmar.

In schimb, avocatul lui Tariceanu a cerut achitarea, sustinand ca "fapta nu exista". In plus, a cerut excluderea si anularea interceptarilor telefonice, pe motiv ca sunt realizate pe mandate de siguranta nationala si nu ar putea fi folosite in dosare penale.

In ultimul cuvant in fata magistratilor, Tariceanu a sustinut ca e nevinovat, ca a fost sincer, nu a mintit si ca acuzatiile se bazeaza pe "mistificari si speculatii".

"Faptul ca am fost tarat in acest proces mi-a afectat imaginea si mi-a afectat familia si pozitia publica", a incheiat Tariceanu.

Instanta a anuntat ca se va pronunta in acest caz pe 22 mai.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, pledoariile finale de la procesul lui Calin Popescu Tariceanu:

09:47 - Instanta a anuntat ca se va pronunta in acest caz pe 22 mai.

09:44 - Tariceanu a plecat de la Inalta Curte: "In afara de declaratiile facute in instanta, alte declaratii nu mai fac", le-a spus el jurnalistilor, dupa care s-a urcat in masina si a plecat.
Foto: Ziare.com


09:40 - Tariceanu, in ultimul cuvant, a aratat ca sustine pledoaria avocatului sau.

"Toate declaratiile au fost facute sincer, cu dorinta de a afla adevarul... Ma consider nevinovat, nu am dorit sa ingreunez cercetarea penala... Acuzatiile se bazeaza pe speculatii, mistificari si pe contradictii. Contradictii grave, care abunda in rechizitoriu", a sustinut seful Senatului.

El a dat exemplu relatia cu "printul" Paul sau cu Tal Silberstein sau Dan Andronic.

"Aceste lucruri m-au frapat. Este mai degraba un proces de intentie. Se urmareste altceva decat scoaterea la lumina a adevarului. Nu exista nicaieri nicio afirmatie a unui martor care sa dovedeasca faptul ca eram la curent cu achizitiile drepturilor succesorale. Se fac foarte multe broderii si supozitii. S-a vorbit ca am avut relatii comerciale cu Remus Truica. Nu este adevarat. Au spus ca si-a cumparat motocicleta de la firma mea. Nu este adevarat", a mai spus seful Senatului in fata judecatorilor.

Tariceanu a explicat ca, desi era vorba de 19 convorbiri telefonice, nu a fost vorba de tot atatea intalniri si ca oricum s-ar fi discutat despre probleme politice. El a aratat ca nu stia ca acesti consultanti israelieni, care aveau un contract cu PNL, aveau afaceri imobiliare in Romania si nu-l interesa acest aspect.

"Faptul ca am fost tarat in acest proces mi-a afectat imaginea si mi-a afectat familia si pozitia publica", a incheiat Tariceanu.

09:27 - Avocatul lui Tariceanu incheie pledoaria: "Declaratia lui a fost corecta, cinstita si nu a incercat sa ascunda adevarul". El a aratat ca procurorul si-a bazat acuzarea doar pe supozitii in acest caz, iar clientul sau nu ar fi stanjenit in niciun fel aflarea adevarului.

"Declaratiile de martori atesta nevinovatia clientului meu", arata acesta.

El a citat din declaratiile "printului" Paul, potrivit caruia seful Senatului ar fi "tinut" cu cealalta aripa a Casei Regale. Aparatorul a reluat o parte din declaratiile unor martori, care ar dovedi nevinovatia clientului sau. Ar fi fost vorba de intalniri intamplatoare intre Tariceanu si persoanele implicate in cazul Ferma Baneasa.

"Declaratiile Ioanei Valmar nu releva nereguli pentru clientul meu", a mai sustinut avocatul. "Interceptarile dintre Tal Silberstein si Calin Popescu Tariceanu nu releva nimic. Cei doi discutau probleme politice, profesionale, nu era nimic personal".

08:59 - Avocatul lui Tariceanu a cerut Inaltei Curti excluderea si anularea interceptarilor telefonice, in baza a doua decizii date de Curtea Constitutionala.

Motivul: interceptarile sunt realizate pe mandate de siguranta nationala, iar, potrivit avocatului, acestea nu ar putea fi folosite in dosare penale.

Continutul interceptarilor nu a fost contestat. Avocatul a cerut achitarea lui Tariceanu. "Fapta nu exista, acesta este temeiul meu de lege. In subsidiar, fapta nu este prevazuta de legea penala. Sau nu exista probe care sa dovedeasca savarsirea infractiunii", a spus aparatorul sefului Senatului.

In acest moment, el isi sustine pledoaria in fata Inaltei Curti.

08:53 - Procurorul DNA a spus ca Tariceanu ar fi omis sa declare adevarul in timpul audierii sale in calitate de martor in dosarul Ferma Baneasa.

Procurorul DNA: "Solicitam ca Taricranu sa fie condamnat la 3 ani cu inchisoare si la stabilirea unor pedepse accesorii. Tariceanu este om politic, cu educatie superioara, are un nivel intelectual ridicat, pregatirea superioara ar fi trebuit sa il impiedice sa minta, asta nu ar trebui sa il ajute deci in atenuarea pedepsei".

"Asadar, apreciem ca, dincolo de orice dubiu, rezulta savarsirea faptei astfel ca cerem condamnarea sa la pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare. Doar asa se poate corecta comportamentul si asigurarea rolului pedepsei".

"La stabilirea pedepsei si cuantum aveti in vedere complexitatea faptei si impactul social produs de o astfel de fapta savarsita de catre un fost prim-ministru al Romaniei".

08:40 - Procurorul DNA vorbeste de o ora. Tariceanu sta in prima banca si se sfatuieste cu avocatul lui.

08:37 - Procurorul DNA a dat detalii si din marturia lui Serban Mihailescu, care a povestit despre cum a decurs petrecerea organizata de Silberstein in Israel, la care a participat Tariceanu. Relevante pentru acuzare ar fi si declaratiile de martori date de Dan Andronic, Remus Truica sau Victor Ponta.

"L-am gasit pe Tal Silberstein acasa la Tariceanu, discutau despre formarea noii formatiuni politice", a citat procurorul DNA din declaratia lui Ponta. Acest lucru este confirmat si de interceptarile telefonice din dosar, care nu au fost contestate de Tariceanu.

De asemenea, liderul PNL, Dan Motreanu, ar fi dat detalii inedite despre relatiile dintre Tariceanu si Silberstein, care aratau ca acestia colaborau.

"Din interceptari si mesajele telefonice rezulta ca Tariceanu a mentinut o relatie apropiata cu Andronic dupa anul 2008, cand au incheiat contractul de consultanta politica", a mai aratat DNA.

08:13 - Procurorul DNA a citat din declaratiile de martor date de Tariceanu in dosarul Ferma Baneasa, pe care le-a confruntat cu declaratiile unor martori din acest dosar sau cu afirmatii facute de acesta in presa.

Unul din martorii cheie este fosta sotie a sefului Senatului, notarul Ioana Valmar. Femeia a precizat in fata magistratilor ca fostul sau sot stia de la ea despre achizitiile facute de Tal Silberstein, pentru ca ea ar fi trebuit sa notifice unele tranzactii imobiliare, a aratat reprezentantul Ministerului Public. Printre cei implicati era si Remus Truica.

"La acel moment i-am povestit sotului meu despre propunerea lui Remus Truica privind calcularea taxelor notariale", a citit procurorul o parte din declaratia Ioanei Valmar.

Martorii au aratat ca intre Tariceanu si Truica ar fi fost o relatie de amicitie, in timp ce seful Senatului a negat acest lucru. Truica si Tariceanu ar fi fost vazuti impreuna la diverse evenimente, inclusiv la petrecerea organizata de Truica la Snagov, la care a fost invitata Patricia Kaas. "Truica a declarat ca la acest eveniment a invitat doar rude si prieteni apropiati", a mai precizat procurorul DNA.

08:06 - Vorbeste procurorul DNA. El a aratat ca Tariceanu ar fi mintit ca nu-l stia pe Simon Shevez, pe care l-ar fi cunoscut la nunta lui Dan Andronic. Seful Senatului ar fi mintit ca nu ar fi avut o relatie apropiata cu Dan Andronic si Tal Silberstein. In schimb, el ar fi fost la Monaco la nunta lui Andronic si la ziua de nastere a lui Silberstein, in Israel.

"Marturia mincinoasa face parte din categoria faptelor sanctionate de Inalta Curte. Marturia mincinoasa inseamna o pervertire a adevarului juridic", a aratat acuzatorul.

Procurorul DNA a enumerat mai multe decizii ale Inaltei Curti, in care marturia mincinoasa a fost pedepsita.

"Apararea inculpatului a fost centrata pe doua variante: ca nu a inteles ce sa relateze organului de urmarire penala. Este o aparare puerila si lipsita de logica. A doua varianta, ca a prezentat date conform perceptiei sale. El a fost intrebat despre fapte si intamplari concrete, la care a participat direct", a aratat procurorul DNA.

Reprezentantul Ministerului Public a acuzat ca Tariceanu ar fi stiut ca declara mincinos, atunci cand a dat marturia la DNA. "Obligatia sa de a fi onest este total straina. Inculpatul Tariceanu a cunoscut ca nu spune adevarul", a afirmat procurorul DNA.

Acuzatorul a enumerat probele din acest caz, cele mai multe fiind declaratii ale unor martori sau probe indirecte: interceptari si inscrisuri.

07:44 - Dupa aceste pledoarii avocatesti, Inalta Curte a constatat finalizata cercetarea judecatoreasca.

07:37 - A luat cuvantul procurorul DNA: "Tariceanu, sub juramant, a facut afirmatii mincinoase cu privire la opt aspecte".

Acesta arata ca seful Senatului stia detalii de la sotia sa despre afacerea Ferma Baneasa si a facut mai multe declaratii publice. Tariceanu ar fi stiut ca Truica ar fi cumparat drepturile litigioase in acest caz. "A participat la zilele de nastere ale martorului, ajutandu-l sa-si cumpere o motocicleta de la firma lui", a mai aratat procurorul DNA.

07:33 - Sunt discutii pentru incadrarea juridica. In deschiderea procesului, instanta a pus in discutie schimbarea incadrarii juridice, din marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, in marturie mincinoasa.

Procurorul DNA a aratat ca Inalta Curte are deja o practica in acest sens. La inceputul anului, Completul de 5 judecatori l-a condamnat definitiv, intr-un caz similar, pe fostul consilier al Alinei Bica, Ionut Florentin Mihailescu. Sentinta in cazul acestuia: 1 an si 6 luni cu suspendare pentru marturie mincinoasa si achitare pentru favorizarea faptuitorului.

07:30 - A inceput procesul. Completul este format din Constantin Epure (presedinte), Stefan Pistol si Geanina Arghir.

07:24 - Tariceanu a ajuns la Inalta Curte, insa a refuzat sa dea declaratii jurnalistilor.


Foto: Ziare.com


Acuzatiile DNA

Procesul este pe rolul Inaltei Curti din iulie 2016. O parte din probatoriul din acest caz a fost readministrat, dupa ce unul din judecatorii din complet s-a pensionat.

Potrivit rechizitoriului DNA, acuzatiile in cazul lui Calin Popescu Tariceanu au legatura cu declaratia pe care acesta a dat-o la DNA Brasov pe 15 aprilie 2016, in care "a mentionat in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre:
  • retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului),
  • implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare,
  • actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri".

Potrivit rechizitoriului, Calin Popescu Tariceanu "a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu inculpatii Tal Silberstein, Andronic Dan Catalin si Truica Remus, in contextul mentionat mai sus, intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate mai sus si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate".

In acelasi context, spun procurorii, presedintele Senatului ar fi declarat ca nu a avut o relatie apropiata cu Marius Marcovici, "ascunzand totodata ca are cunostinta de relatia acestuia din urma cu inculpatul Tal Silberstein. Totodata, inculpatul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton a afirmat in mod nereal ca nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din Romania".

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 45783 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
41 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si securitatea ?

Este important ca romanii sa stie daca asa zisii procurori implicati in acest caz au lucrat in echipa cu securitatea. Cu exceptia romanilor cu securitatea in suflet, restul romanilor nu mai crede deloc in aceste dosare comandate.

 

jorj the second

cu securitatea - aia care faceau politie politica, a lucrat turiceanu
acum se numeste serviciul de informatii care are sarcina sa apere romania si romanii de delapidatori, teroristi si uzurpatori ai statului de drept

 

caline, caline, s-apropie funia de par!

numai astazi nu e maine!

 
 

Nu-mi fac iluzii in legatura cu justitia romana

Probabil, il vor scoate basma curata fiindca e pe val, fiindca se tem ca Tudorel Toader le va freca ridichea, fiindca vad ce pateste Kovesi, ce-a patit Carmen Bogdan.
Totusi, jaful care s-a facut asupra avutului national de mari escroci combinati cu politicieni cu functii inalte in stat nu poate ramane asa!
Poate ca ar trebui infiintata o comisie speciala subordonata CE, alcatuita din procurori europeni, care sa stabileasca adevarul in ce priveste jaful facut de mafia politica. Daca UE vrea sa ajute Romania, trebuie sa faca asta!

bai georgica, esti cu capul?

adica daca un infractor e dovedit, martorii spun toti acelasi lucru, faptele sunt clare, in mintea bolnava a psdistilor se pune intrebarea daca nu cumva vreun sereist a avut tangenta cu cazul si a ajutat la prinderea infractorului???

asta era problema? pai aia trebuie decorati ca scapa tara de talhari!

zeci de ani pesedistii (comunistii) au fost mana in mana cu Securitatea la toate nenorocirile (inclusiv crime contra oponentilor politici) si acum cand cei din sri se mai ocupa si de cei care fura si impotriva carora sunt tone de dovezi se gasesc unii sa se arate ofuscati.... pai PSD e plin de gradati din SRI. Prietenii lor de la UNPR (oprea, ontanu, iordanescu) sunt gradati cu totii...

nu am sustinut niciodata securisti, dar sa vrei sa scapi de proces cand faptele sunt foarte clare pe motiv ca ai fost ascultat e ridicol. bai pesedistilor, dupa ce ca nu va prea duce capul mai si furati de stingeti.

LA PUSCARIE CU HOTII!

Taricene, nu mai bine cereai 50000 euro mita? Nu

..mai bine iti trageai un doctorat plagiat? Nu mai bine iti dadeai o casa pe Mihaileanu sau un viloi in Sibiu pe acte false? Vindeai o flota, retrocedai ceva Frontului Hitlerist...
Astea nu se pedepsesc! DNA zice ca astea sunt OK!

georgica

niste evrei inpreuna cu printul Paul si milogul de tariceanu plus cativa psd-ei au dat si ei un "tun" de cateva sute de milioane de euro. Fiinca au putut. Nu vorbim de un gainar care a furat un portofel in tranvai ci vorbim de subminarea economiei nationale si da, ar fi normal ca serviciile secrete sa fie implicate mai ales ca sunt implicati cetateni straini. Ce-i tot dai cu propaganda asta ieftina cu securitatea si dosare fabricate? Jidanii sunt deja la beci in Israel (banditi dovediti) iar tariceanu este un hot si un mincinos care va fi condamnat cat de curand. De unde o sa-ti mai iei solda atunci?

Cine este de fapt tariceanu

acest grecotei impu=tit , este ruda cu grecul , printul filip al angliei , ca atare un sustinator invrajbit al regelui mihai

@George2. te tradeaza metoda

Se vede de la o posta ca securistul esti chiar tu!
Noua voastra metoda este in genul hotul striga "hotii!"
Ai stilul tipic de securist. Pe vremea comunismului, daca doreau sa te intimideze, faceau aluzie la ceva din trecut, te intrebau daca ai fost legionar, daca ai avut in familie chiaburi sau legionari.
Acum, tu ameninti voalat ca, daca procurorii se ating de al vostru, le confectionati dosare de securisti.

"Educatia ar fi trebuit sa-l impiedice sa minta"-cine spune ca

... Tariceanu are educatie? Niciodata Tariceanu n-a dovedit ca ar avea educatie, niciodata. Toate actiunile si vorbele il arata ca pe un necioplit. Un om cu educatie are principii de viata sanatoase si serioase, nu minte, nu fura, nu acuza fara temei, respecta oamenii indiferent de pregatire si conditia socială. Tariceanu nu este decat un tradator, un profitor si un mincinos, un spăgar si un gargaragiu...

Inculpatul Tăriceanu trebuie sa ajunga după gratii, acolo unde-i

... locul hotilor, mincinosilor, a spăgarilor si profitorilor. Acest om, cu tupeu inimaginabil, indrazneste sa acuze justitia doar pentru ca PSD a castigat alegerile prin manipulare si minciună si l-a tras la guvernare si pe el si partidul lui de doua parale, partid format din puscăriasi si puscariabili.

Nu doamna, acuza pentru ca justitia e plina de

oameni ca Cameila (sic!) Bogdan, ca Portocala, ca Koveshy, ca Coldea. VREM o justitie corecta! Sa faca Tariceanu 100 de ani de puscarie dar pentru fapte COMISE nu inventii ale procurorilor sanctionate de judecatori corupti!
Dar voi nu intelegeti! Uite mai sus comentariul lui Leana - mostra de antisemitism crunt de tip Johannis! Astia sunteti!

 

Punctarea

Am dat note de 1 la fiecare dintre sub marin, tov european, marean si la fiecare nota a crescut. Cu trshuri ca asta psd ne-a obisnuit, cum sa il mai crezi pe tartorul sef, cariceanu, ca el ca un copil nu stia ca e rau sa minti sub juramant. E penibil domnilor, asemenea afirmatii ar fi de asteptat de la un mic escroc nu la ditamai seful, fie el si un parvenit in tot ce a facut.

ce frumos suna: "inculpatul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton

:)

nu uitati sa cititi gluma de astazi :)
http://www.ziare.com/funny/bancuri/bancul-zilei-incepe-ti-ziua-zambind-cu-ziare-com-1511888

 

Scuze,in postarea mea de mai jos am scris "vita"...

...in loc de "viatza".
A fost o eroare, n-am vrut sa scriu latineste! :-))

DNA cere 3 ani de inchisoare-putin domnilor, putin pentru asa

... pacoste dispusa sa distruga tara ca sa scape el de dosarele penale si sa-si salveze averea facuta prin jaf. Măcar de-ar fi trei ani cu executare, sa dispara din viata politică si de la tv-uri!

Alteori au cerut si 8 ani sau 9 si n-au primit

...nimic. Ba, mai mult, le-a spus-o foarte clar: duceti=va si faceti dosare pe probe, nu facaturi. Apropo, de ce-or fi intrat la pirnaie fratele si nepotul lui Basescu Traian? Nu sti, nu? Pentru ca atunci cind Traian era tatucul, familia lui se ocupa cu hotiile. Asadar, mai, tovarasa Holotiuc, ia-ti mai bine o cratita din banii ce-i cistigi pe postari si fa ce vrei cu ea, ca nici la mincare nu cred ca te pricepi.

Silvia, toata lumea se ,,screme,, sa te convinga

de ,,cinsteala,, chiloterului binenteles aruncand cu dejectii asupra lui Basescu si a familiei acestuia! Apoi daca e sa fim cinstiti da, sa demonstreze si sa plateasca fiecare si fratele lui Base chiar plateste, nuti udrea la fel va plati ( de fapt ideea e sa plateasca fiecare hot, indiferent de culoarea politica) insa articolul de fata face referire la sfertodoctul tradiceanu ce ,,musai,, din munca cinstita are cam asa:
-3 terenuri,-8 case, -8 masini, depozite in EURO catre un milion, depozite in Lei ,-actiuni la diverse firme,- bijuterii si toate astea in Declaratia de avere, restul la ciorapul flausat, la saltea si toate astea dupa n'spe mii de divorturi!!
Asta este CINSTITUL caruia ii sar in aparare niste nulitati, ce sincer nustiu de ce ii mai bagati in seama si le cititi aberatiile!?
Si asa de final, aseara la caricatura de intalnire de la sediul psdistilor unde flausatul se dadea in stamba cu micii lu' fiu'so, se scanda pe strada : psd ul cere, doar mici si bere!!
Astea lectii de educatie civica si bun simt!

Silvia, acest Tariceanu ajuns in varful Piramidei

si urmarit penal,trebuia de mult sa-si dea demisia.Cu toate pacatele pe care Traian Basescu le are,atunci cand insa a fost acuzat in dosarul Flota si-a dat demisia. Tariceanu si cu Dragnea intentionat nu vor sa faca acelasi lucru pe motiv ca urasc Romania,pe care o batjocuresc in fata lumii intregi.Shalom

Sper sa ne scape Justitia de fripturistul asta penal!

La puscarie cu burta-verde, sa-l scapam de obezitate ca sa-i lungim vita!
Ca sa aiba cat mai mult timp de puscarie.

 

he he he

george2 sa fie marin????
daca da:
marine marine
ce a facut ma-ta din tine

 

Interesant

Nu va imbatati cu apa rece !
Borfasul Tariceanu are drept la recurs dupa decizia ICCJ !
Iar recursul mai dureaza cativa ani de acum inainte !
La fel si in cazul borfasului Dragnea!
Intre timp vor intra in vigoare noile legi ale justitiei, sistemul de justitie va fi subordonat mafiei PSD, iar Tariceanu si Dragnea vor fi curati si cinstiti, numai buni de candidati la presedintia Romaniei !

 

justitia=zero

sunt doar curios ce decizie va lua masoneria (=mafia) in cazul prezentat. Pe Nastase l-au azvarlit de nu s-a vazut desi era cu multe clase peste tradiceanu si furase mult mai putin.

 

Va amintiti? "Nastase - 4 case"

"Johannis - 6 case" nu zice nimeni!!! Pentru ca Nastase era o tinta a securistilor iar Johannis e un securist "ajuns bine".
Nastase e simbolul opresiunii securiste. Condamnat pentru o spaga in bani despre care Trezoreria USA zice ca nu fusesera tipariti la data presupusei infractiuni!!

Interesant

Aiurezi marine !
Te-ai gandit mult pana sa afirmi ca Adrian Nastase era o tinta a securitatii !
Nu uita ca Adrian Nastase era mana in mana cu securitatea si nomenclaturistii lui Ceausescu inainte de 1989.
Daca citesti biografia neromantata a lui Adrian Nastase o sa afli urmatoarele :
Prima sotie a premierului, Ilinca Preoteasa, care locuieste in prezent la New Jersey, SUA, este fiica ministrului de externe al Romaniei din perioada 1955-1957.
Adrian Nastase si Ilinca Preoteasa au fost colegi de scoala si apoi au facut parte dintr-o gasca de prieteni celebri. Printre acestia, Jean Maurer, Nicu Ceausescu, Petre Roman, Serghei Mizil, Gyuri Fazekas (fiul secretarului CC), Calin Andrei (fiul ministrului de Externe, Stefan Andrei), cei trei nepoti ai lui Gheorghiu-Dej - Ghita, Mandra si Sanda, Ilinca Preoteasa, Florin Danalache (fiul ministrului Transporturilor din acea vreme), Sandu Barladeanu (fiul lui Alexandru Barladeanu, primul presedinte al Camerei Deputatilor dupa Revolutie), Valentin si Zoe Ceausescu, Gino Iorgulescu, Petre Roman si multi altii.
Mai mult, Dana Nastase, actuala sotie a premierului, este fiica lui Angelo Miculescu, ministru al Agriculturii, vice-prim-ministru al guvernului intre 1975 si 1981 si ambasador al Romaniei in RP Chineza intre 1983 si 1990.

Mareinele vad ca iei in pemanenta din FATA!!

Tu ala cinstitul din "CLUJ" care ti palma hoților?
Tradiceanu are miliarde delapidate de la statul Roman!
Poate unul din voi ce numara case...sa imi spuna cat costa 5 (cinci) NEVESTE???
Aste clar ca avem si Justitie corupta fara sa tina cont de culoare politica ci numai de suma platita!

mareane, tu vezi alte filme, ba!!!!:)))))

lasa ba pe cariceanu, ca tot la puscarie ajunge si cu minciunile si fara minciunile tale...
mai bine vezi ca incep doctorii sa-si dea demisia in bloc de pe la spitale.
pt ca sunt multmiti de grija pe care le-o poarta partidul hotilor, psd, desigur.
cu dragnea, vulguta si cariceanu in frunte.
mai stii cat i-ai lins si le-ai supt ciorapii la astia, cu maririle si traiul bun pe care il vor arunca asupra romanilor?
mno. la toti astia care luati din fata cruditati de la dragnea, va doresc sa boliti in spitalul de urgenta de la oradea.
sau mai bine in sant, ca sa aibe cainii comunitari pe ce sa-si aduca prinosul nevoilor lor...:)))

Interesant

Justitia functioneaza pe baza legilor facute de shparlament. Justitia este slaba si va deveni si mai slaba datorita legilor votate de borfasii din shparlament.
Mai mult, institutiile atat de hulite astazi (justitia si serviciile secrete) au fost construite inca din 1990 de securistii si nomenclaturistii lui Ceausescu (cu binecuvantarea lui Iliescu si a partidului creat de acesta care astazi poarta numele de mafia PSD) si au avut drept scop protejarea actiunii de transfer a averii Romaniei pe persoana fizica .

Este interesanta pledoaria avocatului sau

Fapta nu exista sau nu exista probe. Chestia este ca fapta exista si exista si probe. Aviz lui Marean si Georgica securica: faceti-va program de vizita cu rindul la idolul vostru ba.

Ce imagine

ți-a afectat ? Aia făcută praf și pulbere de propriile declarații impotriva Justiției și a statului de drept ?

 

Viitorul Negru

Daca asta scapa, mancati pietre anul asta !

 

Calin minte sincer :))

familistul nostru traditional a zis nu o data ci de vreo 4x "pana ce moartea ne va desparti" si ce sa vezi, moartea nu si-a facut aparitia si totusi s-a despartit.

 

@ semi-grecoteiul manechin de chiloti tetra de la Apa..KK..!!!!

" pentru ca a mintit sub juramant, Tariceanu spune ca a fost "incintat" cä a "servit" in schimb la sfirsit tot Sll.ö.bö.zul juratilor , martorilor,aprozilor si al portarului..

 

Nu stiu

Ce ma face sa cred,ca istoria se repeta...va primi o pedeapsa cu suspendare...dar asta ar trebui sa atraga automat,o scoatere definitiva din viata politica pe restu vietii si recuperarea integrala a prejudiciului,unde e cazu.Nu de alta dar aceasta practica,e curenta de la la 89 incoace,nu stiu de ce ar face exceptie....intr-o alta ordine de idei,ma gandesc cum s-ar zice in limbaj popular,marturie mincinoasa,pt ca acest termen este pur juridic...oare m ancator de c acao,s-ar potrivi...

 

Nici vorba.

Asa cum Dragnea isi executa pedeapsa definitiva "la locul de munca" adica in fruntea Camerei Deputatilor sau cum Valcov sta infipt in Guvern cu o condamnare de 8 ani cu executare, tot asa va proceda si Tariceanu, chiar daca va primi pedeapsa maxima de 3 ani cu executare.
Pana la recurs mai trec vreo 2-3 ani.

la multi ani cu executare tradiceanule.

iti dau un sfat, accepta sa faci trei ani si scapi cu viata si cu ce ai putut fura in toti anii de cariera de manechin politica. apoi te retragi in insule, si gata...

 

Mai george-ica, tu esti fost securist actual mare troll psdist

la fel ca toti ailalti care dati pe-aici...m-a strans si pe mine cu usa CI-stul in armata, dar noroc ca l-am fentat ca altfel faceam parte din gasca de slujnici ai regimului...te aveau la mana erai terminat..ca si voi!!!!I-am spus c-am fost lovit la cap..etc..i-am bagat niste pastile de l-am ametit...da voi ca sunteti mai servili din fire vi s-a inclinat atitudinea verticala sub 45 de grade=servilism !!! Noa servustoc !!!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor