Ziare.com

Tariceanu a fost achitat in procesul de marturie mincinoasa. Decizia nu e definitiva

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 22 Mai 2018, ora 18:52

   

Tariceanu a fost achitat in procesul de marturie mincinoasa. Decizia nu e definitiva
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a achitat in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului. DNA cerea o sentinta de 3 ani de inchisoare, in timp ce politicianul a spus ca este nevinovat si a pledat pentru achitare.

Magistratii de la Inalta Curte care au judecat cauza au decis schimbarea incadrarii din marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului in marturie mincinoasa si apoi achitarea politicianului.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte in termen de 10 zile.

Dosarul era pe rolul instantei din iulie 2016. Completul care a dat sentinta a fost format din judecatorii Constantin Epure (presedinte), Stefan Pistol si Geanina Arghir.

Constantin Epure a intrat in componenta completului in septembrie 2017, dupa ce judecatoarea Ana Maria Dascalu s-a pensionat. Dupa schimbarea componentei instantei, magistratii au readministrat o parte din probatorii.

Martori cunoscutiLa ultimul termen al procesului, procurorul DNA a pus concluzii pentru condamnare doar pentru marturie mincinoasa si a cerut 3 ani de inchisoare. Motivul: la inceputul anului, Completul de 5 judecatori l-a condamnat definitiv, intr-un caz similar, pe fostul consilier al Alinei Bica, Ionut Florentin Mihailescu. Sentinta in cazul acestuia: 1 an si 6 luni cu suspendare pentru marturie mincinoasa si achitare pentru favorizarea faptuitorului.

Citeste si: DNA solicita 3 ani de inchisoare pentru ca a mintit sub juramant, Tariceanu spune ca a fost sincer si cere anularea interceptarilor din dosar

Cazul a avut 16 termene, in care au fost audiati mai multi politicieni sau VIP-uri, cum ar fi fostul premier Victor Ponta, fostul ministru Serban Mihailescu, afaceristul Dan Andronic, milionarul Remus Truica, avocatul Robert Rosu, "printii" Lia a Romaniei si Paul al Romaniei sau fosta sotie a lui Tariceanu, Ioana Valmar.

Ziare.com a facut o analiza a intregului caz, bazata pe pledoariile procurorului si ale avocatului, acuzatiile DNA si marturiile martorilor.

Care au fost acuzatiile DNAPractic, potrivit DNA, Tariceanu nu ar fi spus adevarul sau tot ce stia, in 2016, atunci cand a fost audiat in calitate de martor in dosarul privind retrocedarea Fermei Baneasa catre "printul" Paul. In acest caz erau vizati mai multi fosti colaboratori sau apropiati ai lui Tariceanu: printre care consultantul Tal Silberstein, afaceristii Moshe Agavi si Dan Andronic, sau fostul sau consilier guvernamental, Marius Marcovici.

In esenta, Tariceanu ar fi mentionat in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre:

- retrocedarea catre Paul Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului);
- implicarea israelienilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare;
- actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri.

Atunci cand a fost intrebat de ce a discutat cu Silberstein, Andronic sau Truica despre aceste retrocedari, referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor, presedintele Senatului nu ar fi spus tot ce stia.

"Totodata, inculpatul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton a afirmat in mod nereal ca nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din Romania", arata DNA.

Al doilea om din statCalin Popescu Tariceanu este in acest moment al doilea om in stat, este presedintele Senatului din 2014. Partidul fondat de acesta, ALDE, este in coalitia de la guvernare.

Tariceanu a fost ales de patru ori deputat in Parlamentul Romaniei si este la al doilea mandat de senator. In perioada 2004-2008 el a fost premier al Romaniei, in timpul guvernarii Aliantei Dreptate si Adevar (PNL+PD).

Apararea a cerut achitareaAparatorul lui Tariceanu a aratat la ultimul termen ca procurorul si-a bazat acuzarea doar pe supozitii in acest caz, iar clientul sau nu ar fi stanjenit in niciun fel aflarea adevarului: "Declaratia lui a fost corecta, cinstita si nu a incercat sa ascunda adevarul."

Avocatul a cerut Inaltei Curti excluderea si anularea interceptarilor telefonice, in baza a doua decizii date de Curtea Constitutionala.

Tariceanu: Sunt mistificari ale procurorilorIn fata magistratilor, Tariceanu a afimat ca acuzatiile pe care i le aduc procurorii DNA "se bazeaza pe mistificari si contradictii grave" si a sustinut ca este nevinovat.

"Toate declaratiile pe care le-am facut au fost facute sincer, cu buna credinta. Ma consider nevinovat si nu am dorit sa ingreunez cercetarea penala sau tragerea la raspundere a inculpatilor. Acuzatiile se bazeaza pe mistificari si contradictii grave. (...)

Am detaliat si in ce a constat legatura cu Dan Andronic si durata si in ceea ce il priveste pe Tal Silberstein. Este un proces de intentie si se doreste cu totul si cu totul altceva decat scoaterea la lumina a adevarului. (...)

Se fac foarte multe broderii si supozitii, care unele dintre ele nu se gasesc astazi in rechizitoriu", a conchis Tariceanu.

Ioana Valmar, declaratii-cheieFosta sotie a lui Tariceanu, Ioana Valmar, a dat declaratii la DNA si Inalta Curte in care a facut mai multe precizari vitale.

Concret, Tariceanu era acuzat ca la DNA ar fi ocolit adevarul cand a fost intrebat punctual: "Cand ati aflat despre intentia lui Tal Silberstein/Truica Remus de a achizitiona drepturile succesorale ale lui Al Romaniei Paul in Romania?"

Tariceanu: "Arat ca nu stiam despre aceasta intentie/afacere sa o desfasoare in Romania. Fosta sotie nu mi-a adus la cunostinta ca a discutat cu Tal despre aceste aspecte."

Ce stia sotul?In contextul in care Silberstein a contactat-o pe Valmar, in 2006-2007, sa o intrebe cu privire la costul unor taxe notariale, femeia a declarat in fata magistratilor:

- "Am fost intrebata la DNA daca fostul sot avea cunostinta despre tranzactie, am spus ca da, ca nu am fost de acord cu cererea de a micsora valoarea tranzactiei si ca fostul sot mi-a cerut sa aplic legea. Am fost intrebata daca stiu mai multe persoane, printre care pe Dan Andronic, Tal Silbestein si Marius Marcovici si am spus ca da".
- "La acel moment i-am povestit sotului meu despre propunerea lui Remus Truica intrucat mi s-a parut ciudata".

Citeste si: Una dintre fostele sotii ale lui Tariceanu, audiata in dosarul retrocedarilor: Fostul sot mi-a cerut sa aplic legea

Avocatul Robert Rosu, in fata Inaltei Curti: "Remus Truica m-a anuntat ca se doreste de catre client autentificarea vanzarii-cumpararii imobilului teren constituit din fosta ferma Baneasa, mai precis o parte din aceasta, nefiind retrocedata in integralitate, la BNP Ioana Tariceanu. In cursul acestei convorbiri, domnul Remus Truica mi-a spus ca este la masa cu premierul".

Relatia cu Remus TruicaO alta omisiune a adevarului ar fi fost la o intrebare DNA legata de relatia cu Remus Truica.

Tariceanu, in 2016, la DNA: "L-am cunoscut pe Truica Remus in perioada 2000-2004, cand era consilier al primului ministru Nastase. Ulterior, l-am intalnit pe Truica la diferite evenimente, dar n-am avut relatii personale sau comerciale cu acesta. Precizez ca nu am avut o relatie apropiata cu domnul Truica. Nu am avut niciun fel de relatie cu acesta"

Asta in contextul in care afaceristul Cristian Relu Aparaschivei a declarat ca Truica si Tariceanu erau apropiati: "Am vazut ca ei doi s-au mai intalnit la diferite evenimente mondene si relatiile dintre ei erau amicale. De la Remus Truica stiu ca s-a intalnit de mai multe ori cu domnul Tariceanu la masa, intalniri la care au participat si asociatii evrei ai acestuia.

Cred ca in 2008 am fost impreuna cu Remus Truica, Dan Andronic si alti invitati din Romania, intre care si Tariceanu, la ziua de nastere a lui Tal Silberstein in Israel. Am zburat toti cu acelasi avion, inclusiv Tariceanu".

Petrecerile din IsraelFostul senator PSD Serban Mihailescu a dat detalii, pe 28 martie 2018, despre cum a decurs vizita in Israel: "Aproape de biserica Mormantului Sfant, de pe o alee, a mai venit un grup de romani ce era format din dl Tariceanu si sotia dumnealui, respectiv dl Truica si sotia sa".

Dan Andronic a povestit si el cum a fost in Israel: "Stiu ca am fost impreuna, cred ca in anul 2009, alaturi de alte persoane din Romania, dintre care si inculpatul Tariceanu, la ziua de nastere a lui Tal Silberstein. Dintre persoanele din Romania cu care am fost la aceasta zi de nastere ii amintesc pe Dan Ioan Popescu, Nicolae Dumitru, Serban Mihailescu si alte persoane pe care nu mi le mai aduc aminte, chiar si Remus Truica".

Remus Truica a explicat, in aprilie 2018, relatia cu familia Tariceanu: "Imi aduc aminte ca familia Tariceanu a fost o singura data in vizita acasa la mine, locuind in aceeasi zona din comuna Snagov. Vizita lor a fost legata de o petrecere ce a fost organizata de catre mine, insa nu imi mai aduc aminte contextul in care cei doi soti Tariceanu au fost invitati. Afirm ca atat eu, cat si Tariceanu Calin Popescu cu sotia de la acea vreme am fost prezenti la un eveniment organizat de Tal Silberstein in Israel cu ocazia zilei sale de nastere".

Relatia cu Tal SilbersteinO alta relatie despre care Tariceanu este acuzat ca ar fi ocolit adevarul este cea cu Tal Silberstein.

Tariceanu, in 2016, la DNA: "Pe Tal Silberstein l-am cunoscut in prima jumatate a anului 2007, iar acesta a acordat consultanta-politica PNL. Ulterior, ne-am mai vazut sporadic, dar nu am avut relatii comerciale cu acesta".

Potrivit interceptarilor telefonice, Tariceanu discuta si se intalnea lunar, deci cu regularitate, cu Tal Silberstein, in anul 2012, chiar dupa anul 2008, cand se incheiase campania electorala.

Victor Ponta a declarat in aprilie 2018, la Inalta Curte, ca: "l-am gasit pe Tal Silberstein acasa la domnul Tariceanu, la care eu m-am dus pentru discutii politice. Intalnirea cred ca a fost in anul 2014, iar discutia a fost in legatura cu formarea unui nou partid politic de catre domnul Tariceanu".

Remus Truica, in aprilie 2018, la Inalta Curte: "Stiu ca Tariceanu Calin Popescu era prieten cu Tal Silberstein, insa nu pot sa dezvolt pe marginea acestei relatii pentru ca nu ne vedeam impreuna toti trei".

Cum discuta cu SilbersteinDin convorbirile telefonice purtate de Tariceanu, in perioada noiembrie-decembrie 2015, interceptate in baza mandatului de supraveghere tehnica emis in prealabil de judecator, rezulta ca acesta a pastrat o relatie apropiata cu Tal Silbertsiein.

El foloseste un limbaj familiar, prezentand detalii despre activitatea curenta a membrilor familiei, cu care insista sa se intalneasca, in Israel sau in alta tara din Europa.

Convorbirea este din 7 decembrie 2015, dupa ce fosta sotie, Ioana Valmar, fusese audiata ca martor la DNA, fiindu-i solicitate acte in legatura cu vanzarea fermei Baneasa

Tariceanu: Buna, Tal!
Silberstein: Buna, Calin!
Tariceanu: Buna!
Silberstein: Ce faci?
Tariceanu: Sunt bine, sunt bine. Te-am sunat, cred ca in urma cu 10 zile.
Silberstein: Serios?
Tariceanu: Da, pentru a-ti comunica faptul ca nu vom veni in Israel dintr-un motiv simplu: sotia mea a fost foarte speriata dupa atacurile teroriste care au avut loc, mi-a spus: Nu am curaj sa merg. I-am spus: Vei fi in siguranta. A spus: Nu!
Silberstein: A, nu e relaxata?
Tariceanu: Da, presupun, dar asta a fost ideea care era in spatele telefonului meu. Nu ai vazut apelul meu?
...
Silberstein: Are o influenta mare. Poate gasim un alt loc in care sa poti veni, sa luam o cina placuta sau un pranz, orice, pentru a discuta, daca nu la Tel Aviv, poate la Milano sau Viena.
Tariceanu: La Viena ar fi perfect, pentru ca este destul de aproape.
Silberstein: Numai sa-mi spui cand, pentru ca sunt in Viena in fiecare saptamana si pot veni in functie de programul tau.
Tariceanu: Inteleg. Ok. Voi verifica agenda, poate saptamana viitoare putem gasi, iti stii programul?
...
Silberstein: Minunat! Ce face familia ta?
Tariceanu: Familia este bine, Mihai isi pregateste lectiile, cel tanar se pregateste pentru programul de noapte, baie si somn, sunt bine, Loredana...
Silberstein: Si cel mic?
Tariceanu: Cel mic este bine, acum are o mica problema, cred, pentru ca ii ies dintii.
Silberstein: Da, asta se intampla tuturor.
Tariceanu: Da.
Silberstein: Sunt pe cale sa experimentez curand, copilul meu nu are probleme cu dintii, are cu colicii, dar vor veni.
Tariceanu: Cum este?
Silberstein: Minunat, minunat.
...
Tariceanu: Perfect! Nu intentionezi sa vii la Bucuresti?
Silberstein: Nu pe termen scurt, pentru ca nu am nimic de facut acolo.
Tariceanu: Inteleg, bine!
Silberstein: Ok? Perfect!

Relatia cu Shimon ShevezSimilar, Tariceau ar fi omis sa spuna adevarul si in cazul consultantului israelian Shimon Shevez.

Tariceanu, in 2016, la DNA: "Nu-mi aduc aminte sa-l fi cunoscut pe Shimon Shevez, numele mi-e cunoscut, dar nu pot preciza sigur daca am auzit numele in presa sau intr-o discutie, insa stiam ca face parte dintr-un grup de consultanti politici."

Ioana Valmar, in fata judecatorilor: "La nunta lui Dan Andronic am fost insotita de fostul meu sot si am stat la aceeasi masa cu Shimon Sheves, fiind prezent si Tal Silberstein (...) La nunta lui Dan Andronic masa la care eu, fostul meu sot si Shimon Sheves ne aflam imi amintesc ca aceasta comporta 10 locuri, iar eu am remarcat-o pe sotia lui Shimon Sheves, care era foarte frumoasa".

Dan Andronic, ianuarie 2018, la Inalta Curte: "In ceea ce-l priveste pe Shimon Sheves, acesta a fost seful de cabinet al fostului prim ministru israelian Ytzac Rabin si avea puternice legaturi in SUA si in Israel. Cred ca acesta a fost motivul pentru care eu sau sotia mea am hotarat ca inculpatul Tariceanu si sotia sa sa stea la aceeasi masa cu ocazia celebrarii casatoriei dintre mine si sotia mea".

Relatia cu Dan AndronicIn mod similar, Tariceanu a declarat ca nu era in relatii apropiate cu Dan Andronic, dupa ce in 2008 a incheiat colaborarea cu acesta.

Ioana Valmar, la Inalta Curte: Privindu-l pe Dan Andronic am mentionat ca relatia cu acesta a fost de prieteni de familie. Pot sa afirm ca, fiindu-i consultat politic in anul 2007, fostul meu sot si Tal Silberstein se intalneau mai des, dar o relatie de prietenie asa cum exista cu Dan Andronic nu o pot afirma.

Dan Andronic, la Inalta Curte: "Relatia de prietenie care exista s-a intrerupt aproape total in momentul despartirii inculpatului Tariceanu de fosta sa sotie, Valmar Ioana. Datorita relatiilor de prietenie dintre sotiile noastre a fost si o altfel de relatie cu inculpatul Tariceanu. Relatia dintre mine si inculpatul Tariceanu s-a incheiat in momentul despartirii acestuia din urma de Valmar Ioana, fosta sotie".

Potrivit interceptarilor si convorbirilor telefonice, cei doi, Andronic si Tariceanu, ar fi pastrat legatura dupa anul 2008, se vizitau si petreceau concedii impreuna cu familiile.

Relatia Silberstein-PontaTariceanu ar fi omis sa spuna adevarul si atunci cand a fost intrebat daca a intermediat intalniri intre Silberstein si Ponta.

Victor Ponta, la DNA: "Cred ca o data ne-am intalnit acasa la acesta (cu Tal Silberstein - n.red.) . L-am gasit pe Tal Silberstein acasa la domnul Tariceanu, la care eu m-am dus pentru discutii politice. Intalnirea cred ca a fost in anul 2014, iar discutia a fost in legatura cu formarea unui nou partid politic de catre domnul Tariceanu. Nu imi amintesc ca in anul 2012 sa ma fi intalnit cu Tal Silberstein acasa la domnul Tariceanu.

Au fost si cazuri in care Calin Popescu Tariceanu mi-a spus ca vine Tal Silberstein in Romania si m-a invitat sa ma intalnesc cu ei. Discutiile au fost de fiecare data politice".

Declaratia a fost mentinuta de Ponta in fata instantei supreme pe 15 februarie 2018: "Calin Popescu Tariceanu m-a intrebat daca am ceva impotriva sa vina si Tal Silberstein la aceasta intalnire. Intalnirea in trei de care am facut vorbire anterior a avut loc acasa la Calin Popescu Tariceanu".

Procurorul DNA a aratat la ultimul termen de ce cere o sentinta de 3 ani de inchisoare in cazul presedintelui Senatului: "deoarece respectul pentru valorile aparate de legea penala nu se poate face decat prin executarea in regim de detentie a unei pedepse maximale".

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 34711 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
47 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mărturia mincinoasă

Depusă de un inalt demnitar, mai ales cand este al doilea om in Stat, trebuie pedepsită exemplar.

Pe langă pedeapsa de trei ani, cu executare, să i se mai dea incă trei ani, ca să-i facă pe cei trei pe muchie. Asta să fie invățare de minte pentrru orice demnitar.

Orice persoană politică, trebuie să știe ce inseamnă să fii in fruntea unei nații și să umbli cu cioara vopsită pentru a-ți salva spatele...

Mărturia mincinoasă trebuie pedepsită și nimeni nu poate să scape de pedeapsa, atribuită legal, pentru fărădelegile făcute, mai ales de cineva care se află in fruntea țării!

S-auzim numai de bine,
Ariana din Carpati

 

Hai Tradicene ca poti...fi acuzat fara remuscari!

toti martori "mint" in cor...numai TU spui "adevarul"!
daca ti-ar fi crescut nasul la fiecare minciuna ...acum face deja inconjorul planet ei pămant !
Ai jecmănit tara mai tare ca Iliescu !!
Cu ce ai cumpărat tăcerea la 5 Neveste???

 

si ce daca a mintit ! e foarte bine ca a mintit ! bravo Taricene !

minte-i , fraiereste-i , pacaleste-i si pe urma cheama-i la vot ca sa fie multa democratie !
jos Romania , bravo Tariceanu !

 

ha,ha,ha -exact asta face tariceaniu si ii reuseste

Tinerii alde l-au rugat sa le fie presedinte,chiar si de dupa gratii-le place hotia si minciuna.
ALDE e condus de un om fara valoare si de penali.Viitorul ALDE este asigurat.

Cand Tariceanu se burică pe salile parlamentului si spune ca a

... castigat alegerile, el laudă, de fapt, PSD pentru ca partidul lui, format din penali, hoti si corupti nu a castigat nimic.

Un fleac,l au achitat pe viitorul presedinte

dna-sri ciuca batailor

A gresit,dar a fost iertat!

Tariceanu a fost trimis in judecata pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.
A spus ca nu-l cunoaste pe infractorul evreu insa s-a intalnit de mai multe ori cu el,asa intamplator la o masā!
Greseala recunoscuta pe jumatate,este iertata in totalitate
La fel si cu Dragnea,a recunoscut ca s-a zbatut sa iasa cati mai multi oameni la referendumul de suspendare al presedintelui Basescu,dar a omis sa spuna ca jumatate erau deja MORTI!

Nimeni nu l-a numit si nu l-a ales sef al senatului pe Tăriceanu

... Tăriceanu s-a autonumit sef al senatului considerand ca functia i se cuvine nu pentru că el, Doamne fereste! ar avea vreun merit, ci pentru ca PSD a castigat alegerile si ALDE, partidul lui Tăriceanu nu e decat o proptea PSD.

iohannis a furat mai mult

n-a platit taxe din meditatii.
n-a returnat banii din casa furata cu acte false fiind un cumparator de REA CREDINTA!!
ca sa incheii cu banii obtinuti din traficul de copii!

 

@Silvia-h

"Achitarea"lui tariceanu este temporara!
Sa vedem recursul!
Oricum,achitarea acestei nulitati ,in prima faza,poate fi de bun augur,si indirect o lovitura pentru Dragnea care ,in mintea lui bolnava ,se vede presedintele Romaniei!
Sa asteptam verdictul in procesul acestui cancer al Romaniei!
Oricum,personal,nu mai cred in "independenta"justitiei,ori in competenta magistratilor romani!
Singura solutie este angajarea de judecatori "imortati"din tari cu justitie functionala!
Recent am aflat cu stupoare ca jefuitori de artefacturi dacice,in valoare de milioane de euro,au scapat de condamnari din cauza...prescriptiei!
Nu ar fi normal ca magistratii care au produs acest dezastru sa fie dati afara din sistem?Teo

DAUNA TOTALA!!!!!!!

iohannis trebuie tarat in proces civil de catre tariceanu pentru cuvantul care-l spunea despre el ...panal, penali!
sa-i ceara despagubiri de imagine care sa deapaseasca valoarea celor 4 case ramase inca in proprietatea profesorasului de provincie! milioane de euroi sa-i ceara despagubire.

Cu banii furati de la romani, Tariceanu si-a cumpărat libertatea si

... si-a salvat averea facuta din jaf, si nu e singurul politician care a procedat asa.

Tariceanu mai ore un dosar penal pentru MITA de un milion euro.

....

Interzis a se publica pe Ziare.Com by DNA via Cipru

Lucian Onea si-a dat demisia din functia de procuror-sef al DNA Ploiesti, dupa ce procuroarea Elena Iordache de la Parchetul General a inceput urmarirea penala pe numele sau. Demisia lui Lucian Onea de la sefia unitatii de elita a venit imediat dupa ce opinia publica a solicitat suspendarea acestuia si inainte cu o zi ca Laura Kovesi sa participe la conferinta anticoruptie de la New York!

P.S. Jos Tăriceanu!

La brutarie Taricene,acolo iti este locul!!!

Ai distrus Romania cu deciziile tale INFANTILE luate din 2004 si pana in prezent.

 

DE CE SE INCAPATINEAZA presa sa ne spuna in fiecare zi ce este

in capul lui Tariceanu , eu nu am inteles ? In afara de niscaiva nechezol si usoare urme de viagra , nu poti gasi decit un mare hau , dupa ce vechile turnatorii la secu au fost sterse sau au fost up datate cu asaltul hotilor la statul paralel PUNCT !

Inculpatul Tăriceanu după proces ce face acest nelegiuit? Merge la

... parlament si conduce sedinta senatuluiĂ In ce tara civilizata unui inculpat i se permite asa ceva? Pană cand il vom mai tolera pe acest impostor, pe el si Dragnea, doi penali la parlament?

Inca o mizerie alde psd-ista ! Este salvat unul

dintre marii corupti ai tarii, politican de hotie mafiota ... Dar o sa va vina voua randul sa ajungeti la puscarie !

Inteleg ca DNA cere 3 (trei) ani cu executare pentru mincinosul

... Tăriceanu. Putin, mult prea putin pentru cat rau a făcut tării si romanilor. Nu trebuie sa se uite ca autorul crizei din 2009, 2010 este Tariceanu si nu Băsescu si nu guvernul PDL, invinuiti degeaba.

Ciutacu sterge pe jos cu Iohannis! Adevarul e

..ca are dreptate!

"Presedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat, marti, de judecătorii Inaltei ***ti de Casatie si Justitie in dosarul in care este acuzat mărturie mincinoasă. Totodată, instanta a decis schimbarea incadrării juridice din mărturie mincinoasă si favorizarea făptuitorului in cea de mărturie mincinoasă.

După acest ultim caz in care acuzațiile DNA au fost infirmate, jurnalistul Victor Ciutacu are o intrebare pentru președintele Klaus Iohannis. El il numește "torționar" pe șeful statului, iar pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, "inchizitoare".

"Barsan, Ponta, Diniță, Tăriceanu, plus alte zeci de nume de "penali" nu atat de rezonante public; de cate achitări mai ai nevoie, torționarule, ca să admiți că ții pe funcții o inchizitoare de care ți-e frică și o armată de slugi obediente care s-au umflat pe bază de cătușe folosite discreționar?", e intrebarea lui Victor Ciutacu pentru Klaus Iohannis."

Evreul ciutacu

Șterge pe jos? Nici cand ii cad dejecțiile nu face asta. E interesant ce spune Sorina Matei despre
:" Cred ca pe lumea asta există oameni și jeguri umane. Individul Ciutacu este, in opinia mea și fără pic de indoială, un jeg uman. Un om care se tranzacționează la nesfarșit pentru un pumn de bani ca să injure pe unul sau pe altul, in funcție de cine oferă mai mult, nu are ce căuta in breasla asta", a scris Sorina Matei pe blogul personal.

silvia_h, se pare ca arhiva SIPA a ajuns

in mainile MAFIEI (sorry, altfel nu imi pot explica verdictul). Iti aduci aminte cum se lauda Basescu cu ranjetul sau marsav pe buze ca a plecat cu un geamantan de acte de la presidentie?

cred...

...ca mai degraba o sa ajunga iohannis cu casele, meditatiile si traficul de copii.

Va implor, nu-l bagati la puscarie pe Tarliceanu cel Burtos!

Lasati-l sa fie Presedintele Rromaniei!

 

Inteleg ca TRadiceanu NU a mintit....DA??

In cazul asta au mințit martori...deci martori trebuie pedepsiti cu inchisoarea..Sau??
Toți mint si nici unul nu e vinovat??
Bravo asa tara...!

Ce / cate sfori s--au tras ?

...Taricene,daca erai judecat in USA,primeai 15 cu executare totala fara discutie !
Sper ca la "cei 5",...macar 3 cu suspendare,...ca sa te scoata definitiv din circuitul politic,basi*osule !
Tineret liber,tineret destupat,....mai ingaduiti mult chestiile astea ?

tariceanu -dragnea -ponta =stat paralel =GIO

astia au vandut tara evreilor , de asta zburda astia [ evreii ] pe aici , de asta angajeaza fosti agenti mossad [ black cube ], ca sa discrediteze institutiile legale ale statului roman in principal SRI -SIE- DNA .
dragnea -tariceanu- truica -ponta -prentu si prentesa-andronic-dragomir-dan ioan popescu numai unu si borfasi amestecati cu "politicieni" ...gata sa vanda tara pentru "niste arginti ".

 

Tariceanu a fost urmarit, interceptat, de SRI/DNA (gruparea toxica)

..multi ani la rand exact ca toti politicienii importanti ai Romaniei pentru a fi santajati sau eliminati in functie de cum aveau dragoste fata de Statul Paralel! E probabil criticul cel mai aprig al metodelor staliniste, ca atare acest proces!

Tariceanu nu si-a tras o vila pe Mihaileanu sau pe acte false, nu si-a impins fata europarlamentar, nu si-a tras morman, nu si-a retrocedat cladiri in centrul Sibiului, etc. De demonstrat o minciuna e cel mai simplu lucru pentru un procuror dar in nici un caz nu e coruptie!

"Demisionez in 5 minute" a avut NUP, cum era normal, deci Tariceanu nu poate avea decat achitare.

 
 

Interesant

Sa-ntelegem marine ca pe tine nu te intereseaza probele si ce contin ele, ci te intereseaza mai mult cine a cules aceste probe !
Sa zicem ca exista o inregistrare video in care se vede clar ca un individ fura bani de la tine din casa, insa in conceptia ta, daca aceasta inregistrare a fost facuta de SRI nu este o proba valida iar individul este cinstit si tu ii strangi mana !

@Marine tusi gasca de troli postaci sunteti toxici...

Restul este gargara. Tot repeti lucuri inutile si fara semnificatie, poate, poate mai castigi cateva puncte ai pe forum, sau mai convingi unul slab de "inger" cat de iluminat este Furtacianu si Mincianu. Jalnica pledoarie pentru sustinerea unui Dinu Paturica. Ai rabdare sentinta nu-i definitiva.

Sperante

Speram ca aceasta cocota masculina (Tradiceanu) sa primeasca ce merita pentru favorizarea infractorilor prin minciuna !
Speram sa faca cat mai epede posibil prezentarea de chiloti (ca la APACA) pe scena penitenciarului din Jilava in fata unor indivizi profesionisti !

 

Cum sa faci dosar omului politic nr2 in Romania, cand nu ai

...PROBE TARI de coruptie, in timpul mandatului? Nu sunt de acord nici Iohannis sa fie anchetat in timpul mandatului, nici Dragnea sau Dancila! Un procuroras nu poate vulnerabiliza Romania!!!

Loserii, chiar credeati ca mai functioneaza Statul Paralel? Hai, imbatati-va si luati mult distonocalm! Se pregateste debarcarea Cucuvelei.)))))
Nicio magarie nu dureaza!

Mda, omul nr 2 chefuieste zile de nastere, nunti,

cu oameni de afaceri controversati (prinsi la furat) Truica, Andronic, Tal Silberstein, Beny Steinmetz, samd, iar apoi declara cu tupeu in fata procurorului ca nu-i cunoaste. Anturajul dar si atitudinea lui fata de procurori si fata de justitie spune tot!

@Marin2134 19.27

- a ta e vesnica ! :o(((

"Tariceanu a fost achitat in procesul de marturie mincinoasa. Decizia nu e definitiva"

@Gile 11.06

- deja magistratii judeca dupa legile neintrate inca in vigoare ale juristilor parati ai psdalde ! :o(((

"Tariceanu a fost achitat in procesul de marturie mincinoasa. Decizia nu e definitiva"

DEZASTRU!Atat !Cum sa dai ACHITARE unui talhar?Ce creier judecator !

Tariceanu a devalizat Petromidia si cate a mai facut ,plus dosarul de fata !
CE JUDECATORI sunt astia care achita talharii avand PROBE ?

 

hahaha!!!

crying babies!
justitzia si-a spus cuvantul. asta-i deosebirea intre un stat de drept si comunisti.
ca a jefuit petromidia (mostenire comunista!) , ca a retrocedat ferma regala proprietarilor de drept, ca au fost implicatzi israelieni...si ce! suntetzi antisemitzi? vrea sa raspunda cineva? hahaha!!! nu avetzi curaj , va tremura izmenele.
daca era ceva suspect am fi auzit un comentariu de la dl klemm.
nu cred ca trebuie pusa la indoiala impartzialitatea justitziei.

 
 

 

DESPRE ACHITARI in general si pt. cea a lui Tariceanu in particular.

Nu vreau sa umplu spatiul cu detalii, voi trece direct la CONCLUZII.

Achitarile sunt URMAREA Directa a Legilor lui Iordache, Serban Nicolae, Dragnea, Tariceanu, Deputatul Mitraliera ,Cataniciu, etc., generic vorbind sefii Ciumei Rosii.
Neavand suport legislativ Judecatorii sunt in off-side chiar daca Procurorii au dosare "beton" . Judecatorii NU au articole de Legi, pentru ca acestea tocmai ce au fost desfiintate de Ciuma Rosie si nu pot incadra fapta ,de aceea EI ZIC FAPTA NU EXISTA ! ASTAZI deputatul Mitraliera /Radulescu a trecut o Lege prin Senat cu privire la dezincriminarea CORUPTIEI ! Ati citi bine !!! A Coruptiei ! Iar Tariceanu pentru dezastrul provocat in tara ar trebui sa primeasca pedepse insumate plus confiscarea averii, inchisoare pentru 99 de ani ! Ca-n USA. Si evident nu numai el, dar il mentionez pentru ca el este ultimul achitat.
gg

 

Concluzia e clara !

Ori procurorii de la DNA sunt niste incompetenti iar judecatorii de la Inalta Curte niste corupti ori viceversa...La alegerea dumneavoastra ,ca tot acolo suntem !!Ceea ce este grav este faptul ca justitia care-si castigase cu greutate si incet o reputatie buna,incepe sa miroasa a hazna,exact ca si clasa politica romaneasca.

 

Iti zic eu ce se intampla! Judecatorii vor da achitare tuturor

..dosarelor politice! Se numeste dosar politic acel dosar fara probe indubitabile de coruptie ci doar presupuneri ale procurorilor!

Dupa ce toate dosarele vor fi rezolvate, dupa ce Justitia se va curata de Portocali, K, Onea, Stanciu, Danilet, va reintra intr-o noua faza, a ADEVARATEI JUSTITII!

Roadele

unor legături bolnăvicioase ( incestuoase?), trăiesc cu cu deplină satisfacție achitarea unui călău al națiunii,

 

E foarte simplu

In 2012 procurorul general al mafiei PSD a adus la DNA un contingent de procurori de la Craiova care avea ordin sa caute orice magarie facuta de Basescu si camarila !
Acestia n-au gasit nimic insa, ulterior, au fost folositi de mafia PSD impotriva lui Kovesi pentru destabilizarea DNA-ului din interior si ridiculizarea luptei anticoruptie !

 

I-au hipnotizat pe Portocala, Onea, Kovesi , Uncheselu,

..sa faca magarii, nu? ))))))))))


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor