Tariceanu acuza DNA de vanatoare: Au cerut sa se faca denunturi la adresa mea si nu sunt singurul

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 14:45
8121 citiri
Tariceanu acuza DNA de vanatoare: Au cerut sa se faca denunturi la adresa mea si nu sunt singurul
Foto: Digi 24 TV

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut, marti, fara nicio dovada, ca procurorii DNA il vaneaza si au cerut sa se faca denunturi la adresa sa.

"Procurorii ar fi multumiti sa declaram ce si-ar dori ei. Avand in vedere informatiile care mi-au parvenit si ca in alte dosare procurorii au cerut sa se faca denunturi la adresa mea. Asta in ultimele doua saptamani. Se urmareste cu totul si cu totul altceva decat un proces corect.

E clar ca procurorii fac ceea ce se numeste vanatoare. Nu sunt singurul din Romania. E inacceptabil comportamentul acesta din partea procurorilor care incearca sa smulga denunturi", a declarat Calin Popescu Tariceanu, la iesirea de la ICCJ, unde a fost audiat in dosarul in care este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Acesta a precizat ca in fata judecatorilor a demontat acuzatiile care i se aduc.

"Am demontat punct cu punct acuzatiile formulate de procuror si cred ca am demonstrat ca nu se sustin aceste acuzatii, ca sunt supozitii, speculatii care nu au fundament real. Procesul isi urmeaza cursul, vor fi audiati si alti martori pentru a putea lamuri toate aspectele, toate acuzatiile care mi se aduc", a precizat presedintele Senatului.

Intrebat daca se teme de DNA, Tariceanu a spus ca atat de frica ii este incat a aratat modul "defectuos in care functioneaza DNA, odata cu anchetarea DNA a membrilor Guvernului" in legatura cu ancheta privind OUG 13.

"DNA trebuie sa inteleaga ca este o institutie care trebuie sa respecte legile", a punctat el.

Intrebat daca in eventualitatea unor denunturi ar avea procurorii ce sa afle, Tariceanu a raspuns: "Evident ca nu. Nu e prima incercare pe care o fac", a adaugat Calin Popescu Tariceanu.

In iulie 2016, procurorii DNA Brasov l-au trimis in judecata pe Calin Popescu Tariceanu pentru infractiunile de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, in legatura cu declaratiile date ca martor in dosarul retrocedarii unei suprafete din Padurea Snagov si a fermei Baneasa, in care sunt judecati printul Paul, Remus Truica, Tal Silberstein si Dan Andronic.

Citeste si Ce a spus Ponta la DNA in dosarul impotriva lui Tariceanu

Procurorii DNA sustin ca presedintele Senatului a facut declaratii mincinoase si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu Tal Silberstein, Dan Andronic si Remus Truica, nu a spus nimic despre intalnirile si discutiile purtate cu Truica referitor la taxele notariale privind tranzactionarea terenurilor din Snagov si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.

Dupa ce a fost pus sub urmarire penala, Tariceanu a declarat ca nu va demisiona din functia de lider al Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Tariceanu DNA vanatoare, #Tariceanu dosar DNA, #Tariceanu dosar marturie mincinoasa , #DNA