Tariceanu: Am acceptat fara ezitare sa ma supun testului poligraf, DNA incearca sa ma compromita

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 18:31
8345 citiri
Tariceanu: Am acceptat fara ezitare sa ma supun testului poligraf, DNA incearca sa ma compromita
Foto: captura video Digi24

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca a acceptat "fara ezitare" sa se supuna testului poligraf in dosarul lui Bogdan Olteanu, acuzand DNA ca incearca sa il compromita prin informatii neadevarate "pe surse".

"In aceasta dimineata m-am prezentat la sediul DNA pentru a raspunde intrebarilor procurorilor in calitate de martor, in dosarul in care este cercetat Bogdan Olteanu. Dupa cum se stie, in faza de instrumentare a unui dosar, procedura nu permite partilor: procurori, martori, avocati etc, sa dezvaluie publicului continutul discutiilor purtate cu procurorul de caz. M-am conformat acestei obligatii legale, asa cum s-a vazut la iesirea mea de la audierea de la DNA.

Din pacate, legea a fost respectata unilateral, doar de catre subsemnatul, pentru ca scopul vadit al conducerii DNA manifestat in ultima vreme este incercarea de a-mi compromite imaginea publica in perspectiva alegerilor parlamentare. Acest 'modus operandi' al conducerii DNA este posibil si din cauza faptului ca procurorii nu raspund in niciun fel pentru abuzurile pe care le comit", a transmis Tariceanu joi prin intermediul unui comunicat de presa.

El a criticat din nou faptul ca presa fusese informata din timp despre ora exacta la care urma sa aiba loc audierea sa, "asa incat imaginile in care presedintele Senatului Romaniei intra la DNA sa-si faca efectul de imagine distructiv".

"Lupta cu coruptia pentru care a fost infiintata DNA s-a transformat intr-un paravan in spatele caruia se duce adevarata lupta partizana. Urmand aceasta realitate notorie, nu m-a mirat nici faptul ca din 'surse judiciare', adica din interiorul DNA, asa cum au relatat mai multe televiziuni, s-au scurs o serie de asa-zise informatii. De exemplu, ca nu am raspuns unor intrebari sub pretextul ca nu-mi amintesc s.a", subliniaza presedintele Senatului in comunicatul citat.

Acesta a subliniat faptul ca a acceptat propunerea procurorului privind testul poligraf.

"Am emis acest comunicat pentru ca doresc sa fie extrem de limpede pentru toata lumea: m-am prezentat in respectul legii la DNA, am raspuns cinstit si cu buna-credinta la intrebarile procurorilor in dorinta ca adevarul sa iasa la iveala. De aceea am acceptat fara ezitare propunerea procurorului sa ma supun de buna-voie testului poligraf, chiar daca acesta nu este recunoscut drept proba in fata instantei. Altfel, nu aveam nicio obligatie procedurala si nimeni nu putea sa-mi impuna acceptarea acestui test. (...) Mai vreau sa se stie ca nu voi ceda presiunilor si incercarilor de intimidare si discreditare, indiferent de la cine vin acestea", este mesajul public al lui Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu a ajuns, joi dimineata, la sediul DNA, fiind citat in calitate de martor in dosarul in care Bogdan Olteanu este cercetat in arest la domiciliu pentru ca ar fi primit un milioan de euro de la Sorin Ovidiu Vintu pentru interventii pe langa membri ai Guvernului.

#Tariceanu test poligraf, #Tariceanu testat detector minciuni , #DNA