Tariceanu, atac la DNA: Sunt acuzat ca am dat raspunsuri mincinoase la intrebari care nu mi-au fost puse!

Joi, 26 Mai 2016, ora 14:27
18773 citiri
Tariceanu, atac la DNA: Sunt acuzat ca am dat raspunsuri mincinoase la intrebari care nu mi-au fost puse!
Foto: Arhiva / Digi24

Calin Popescu Tariceanu sustine ca procurorii il acuza ca a dat raspunsuri mincinoase sub juramant la intrebari care nici macar nu i-au fost puse la audieri. Presedintele Senatului se considera o tinta a procurorilor DNA.

Intr-un interviu acordat pentru cotidianul.ro, Tariceanu a afirmat ca a fost audiat, in aprilie, in calitate de martor intr-un dosar, dar, de fapt, procurorii i-ar fi intins o capcana.

"In comunicatul DNA se spune ca eu as fi ascuns faptul ca stiam ca Marius Marcovici, care a fost consilier la cancelarie, il cunostea pe Tal Silberstein, dar procurorul nici nu m-a intrebat asa ceva! M-am uitat acum pe declaratii si nu m-a intrebat: 'domne, stiati ca au legaturi cei doi'? Pur si simplu nu m-au intrebat asa ceva! Sunt acuzat ca am dat raspunsuri mincinoase la intrebari care nu mi-au fost puse! Procurorul m-a intrebat de principiu, de pilda, cat de apropiate erau relatiile cu o persoana X, iar eu le-am spus ca nu exista o unitate de masura pentru a stabili asa ceva, nici metrul, nici procentul, ca sa pot raspunde 5% sau 7%! (...)

Am vazut in comunicatul DNA ca scrie ca pe unul din ei l-am prezentat unor personalitati politice. Si care-i problema? Imi interzice cineva sa fac treaba asta? Bineinteles ca atunci cand el era consultant la PNL l-am prezentat multor oameni politici! Si daca l-am prezentat ulterior comiterii de catre el a anumitor infractiuni in anii 2007-2008, care este relevanta?", s-a aratat indignat Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului este urmarit penal de DNA pentru comiterea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, in dosarul retrocedarii unei suprafete din padurea Snagov si a fermei Baneasa, in care sunt trimisi in judecata Paul al Romaniei, Remus Truica, Tal Silberstein si Dan Andronic.

Vezi motivele pentru care Calin Popescu Tariceanu este urmarit penal

Minciunile de care e acuzat Tariceanu

Procurorii DNA sustin ca Tariceanu a mintit cand a declarat ca:

  • nu a avut cunostinta despre achizitionarea drepturilor succesorale de Paul Al Romaniei, Remus Truica si altii
  • nu a discutat cu Remus Truica despre taxele notariale
  • nu are relatii apropiate si nu a pastrat legatura cu inculpatii Dan Andronic si Tal Silberstein
  • nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din Romania
  • nu a avut o relatie apropiata cu inculpatul Marius Marcovici
  • nu are cunostinta de relatia lui Marcovici cu Tal Silberstein

In ciuda faptului ca este acuzat ca a mintit sub juramant, Tariceanu a anuntat ca nu demisioneaza de la sefia Senatului.

Citeste care sunt argumentele pentru care Tariceanu vrea sa ramana in functie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Tariceanu urmarit penal marturie mincinoasa, #Tariceanu urmarit penal DNA , #DNA