Tariceanu, audiat la DNA: Am fost citat ca martor. Mi-am facut datoria

Vineri, 15 Aprilie 2016, ora 14:12
3247 citiri
Tariceanu, audiat la DNA: Am fost citat ca martor. Mi-am facut datoria
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a declarat, la iesirea de la DNA Brasov, unde a fost citat ca martor in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa si a 47 de hectare in padurea Snagov, in care sunt arestati la domiciliu Remus Truica si Printul Paul, ca si-a facut datoria si a raspuns intrebarilor procurorilor.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a iesit dupa o ora si jumatate de la DNA Brasov, unde fusese citat ca martor in dosarul lui Remus Truica, transmite News.ro.

"Am fost citat ca martor, mi-am facut datoria si m-am prezentat. Am raspuns intrebarilor procurorilor, dar la acest moment nu fac niciun fel de declaratie legata de acest dosar", a declarat Tariceanu la iesirea de la DNA.

La audierile de vineri de la DNA Brasov a fost prezent si avocatul lui Remus Truica, Bogdan Cimbru, de la Baroul Bucuresti, care a declarat ca Tariceanu a facut declaratii despre anumite evenimente pe care le-a observat in perioada 2007 - 2009.

"A fost vorba despre o declaratie simpla, cu intrebari punctuale si cu raspunsuri de buna credinta in opinia mea. Avand in vedere prejudiciul de imagine suferit de Remus Truica in ultima perioada, preferam sa nu facem alte declaratii in acest moment", a sustinut Bogdan Cimbru.

Tariceanu, chemat la DNA Brasov in dosarul lui Truica si al printului Paul

Intrebat de jurnalistti daca crede ca procurorii i-ar putea schimba calitatea lui Calin Popescu Tariceanu in acest dosar, avocatul lui Remus Truica a raspuns ca acest lucru este putin probabil.

Totodata, chestionat daca intrebarile procurorilor au avut legatura cu activitatea de premier a lui Tariceanu, avocatul lui Truica a raspuns scurt: "Tangential".

La intrebari ale jurnalistilor referitoare la modul in care s-au cunoscut si daca s-au cunoscut cei doi, dar si daca au avut afaceri impreuna, avocatul nu a raspuns.

Tariceanu a venit, vineri, an jurul orei 11:30, la DNA Brasov, insotit de catre avocatul sau, si a intrat in sediul institutiei fara a face niciun fel de declaratii.

In 3 martie, procurorii DNA Brasov au anuntat ca au dispus extinderea anchetei in dosarul vizand retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa si fata de fapte legate de retrocedarea nelegala a unei suprafete de 47 de hectare de padure situata in localitatea Snagov.

Astfel, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Remus Truica, pentru complicitate la abuz in serviciu si spalare a banilor, si fata de Paul Philippe al Romaniei, pentru complicitate la abuz in serviciu. Cei doi sunt arestati la domiciliu din luna decembrie a anului 2015.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tariceanu DNA Brasov, #Tariceanu audiat DNA, #Tariceanu DNA Truica , #DNA