Tariceanu, audiat la DNA in dosarul Olteanu UPDATE: Nu a avut loc nici o confruntare

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 11:21
6403 citiri
Tariceanu, audiat la DNA in dosarul Olteanu UPDATE: Nu a avut loc nici o confruntare

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-a prezentat joi dimineata la sediul central al DNA pentru a fi audiat in dosarul in care fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influenta. Tariceanu a iesit dupa mai bine de doua ore, precizand ca a fost audiat in calitate de martor.

Fostul premier a ajuns la DNA cu putin timp inainte de ora 9:00, fiind insotit de avocat, lucru neobisnuit pentru calitatea sa de martor.

In aceasta dimineata, cabinetul de la Senat a remis presei un comunicat in care anunta vizita presedintelui la DNA si insinueaza ca procurorii ar putea urmari "scopuri propagandist-electorale".

"In aceasta dimineata, la ora 09:00, domnul Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Senatului Romaniei, a fost invitat la DNA.

Invitatia a fost trimisa cu doua zile in urma, dar presedintele Senatului nu a facut-o publica pentru a vedea daca DNA continua sa scurga informatii spre presa in scopuri propagandist-electorale. Presa a aflat si este prezenta la DNA inaintea audierii.

Asa cum s-a intamplat si in situatii anterioare similare, presedintele Senatului nu va face declaratii presei la DNA", se arata in comunicatul asumat de cabinetul lui Tariceanu.

Avocatul lui Calin Popescu Tariceanu, Constantin Durgheu, a venit la DNA inaintea clientului sau.

"Nu ni s-a comunicat ce act de procedura se va urma. Vor fi puse intrebari atat de aparare, cat si de acuzare", a declarat avocatul.

UPDATE: 11:21 - Calin Popescu Tariceanu a iesit de la DNA insotit de avocatul sau.

"Am fost audiat in calitate de martor in dosarul in care este inculpat Bogdan Olteanu. Pentru ca in acest moment cercetarea nu e publica, alte informatii nu pot sa va dau", a declarat acesta.

Deoarece, la ora 10:00, la sediul DNA a venit si Bogdan Olteanu, jurnalistii l-au intrebat pe presedintele Senatului daca a avut loc o confruntare intre ei doi.

"Nu a avut loc nici o confruntare. Nu sunt adeptul telejustitiei, asa ca nu sa va fac alte declaratii", a mai spus Tariceanu, grabindu-se sa urce in masina.

Nici avocatul sau nu a dorit sa stea de vorba cu jurnalistii, urandu-le acestora "o zi buna si succes in munca".

Pana in acest moment nu exista informatii publice despre o eventuala audiere la DNA a lui Liviu Mihaiu, apropiat al lui Sorin Ovidiu Vintu si numit guvernator al Deltei in 2008, cand premier era Tariceanu.

In acest dosar, Bogdan Olteanu a fost retinut, apoi arestat preventiv, iar in prezent se afla in arest la domiciliu.

Fostul viceguvernator al BNR si-a sustinut in permanenta nevinovatia, in schimb denuntatorul din dosar, Sorin Ovidiu Vintu, a recunoscut acuzatiile, sustinand ca ar fi dat 2 milioane de dolari pentru ca Liviu Mihaiu sa fie numit guvernator al Deltei.

Procurorii spun ca banii ar fi fost retrasi din contul unui offshore, iar ulterior depusi in contul unei firme din Bulgaria, de unde au fost apoi ridicati.

Desi procurorii vorbesc despre 2 milioane de dolari, pana acum nu s-a luat decat urma primului milion. Procurorii vor sa afle daca nu cumva cel de-al doilea ar fi ajuns la alte persoane sau ar fi fost folosite in alte scopuri.

In paralel, procurorii fac cercetari incercand sa afle cum si-a dobandit averea Bogdan Olteanu, el declarand in fata anchetatorilor ca ar fi beneficiat de o mostenire importanta. Procurorii au incercat sa ii audieze pe parintii si pe fosta sotie a acestuia, dar acestia s-au prevalat de dreptul lor la tacere, refuzand sa dea declaratii in fata procurorilor.

Citeste si:
Ministrul Mediului liniștește populația: ”Nivelul radiaţiilor în perioada războiului nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România”
Ministrul Mediului liniștește populația: ”Nivelul radiaţiilor în perioada războiului nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a dat asigurări miercuri, 10 august, că, de la începutul războiului, nu s-a înregistrat o creștere a nivelului radiațiilor în Ucraina sau în țara...
PSD cere liberalilor să îl schimbe pe Virgil Popescu. Ce ministru acceptă să dea jos din funcție în schimb SURSE
PSD cere liberalilor să îl schimbe pe Virgil Popescu. Ce ministru acceptă să dea jos din funcție în schimb SURSE
Liderii PSD și PNL s-au reunit miercuri, 10 august, într-o ședință în care ar fi discutat și despre remanierea miniștrilor. Potrivit unor surse politice citate de Digi24, PSD a cerut...