Tariceanu, despre protocolul SRI - procurori: Am fi asteptat pana in 2040 dupa taica Lazar si doamna Kovesi

Duminica, 29 Aprilie 2018, ora 11:20
2543 citiri
Tariceanu, despre protocolul SRI - procurori: Am fi asteptat pana in 2040 dupa taica Lazar si doamna Kovesi
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca oficialii din Consiliul Superior al Magistraturii ar fi obligat judecatorii sa semneze acte secrete prin care consimteau sa nu ofere avocatilor apararii din dosarele lor notele venite de la SRI.

Tariceanu a spus ca protocolul secret dintre SRI si PICCJ a ajuns sa fie desecretizat doar datorita SRI, pentru ca Parchetul nu a dorit asta.

In plus, conform liderului ALDE, procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, incearca sa musamalizeze desecretizarea protocoalelor secrete. Afirmatiile au fost facute sambata seara la Romania TV.

"SRI a dus la declansarea desecretizarii acestor protocoale. Daca am fi asteptat dupa taica Lazar, dupa doamna Kovesi, am fi asteptat pana in 2040. Acum se tem. Vad aceste incercari de temporizare, de musamalizare a lucrurilor. Voi adresa o solicitare CSM pentru a scoate la lumina declaratiile de confidentialitate pe care le-au dat judecatorilor sa le semneze si prevedeau ca informatiile primite de la SRI sa nu fie puse la dispozitia avocatilor apararii. Voi face si o cerere scrisa in acest subiect. Astea sunt pe langa protocoalele secrete. Astea trebuie sa dispara, nu au de ce sa existe", a spus Calin Popescu Tariceanu.

"Suntem numai la inceputul operatiunii de a scoate la suprafata grozaviile care in fond au dus la diverse tragedii, pe baza acestor protocoale au fost condamnati oameni, li s-au distrus vietile, familiile, cine le da inapoi lucrurile pe care le-au pierdut, suferintele pe care le-au indurat. Nu cred ca dna Kovesi mai are sprijinul cuiva, nu stiu cine si-ar mai putea permite dintre partenerii straini in conditiile in care abuzurile ies la suprafata, nu situ cine ar mai avea curajul sa o sustina. Sigur ca pana acum opinia publica din strainatate nu stie de protocoale, ci de Kovesi care lupta cu hidra coruptiei din Romania", a adaugat liderul ALDE.

#Calin Popescu Tariceanu CSM, #Calin Popescu Tariceanu Protocol SRI, #Calin Popescu Tariceanu Kovesi , #DNA