Tariceanu, dupa achitarea in prima instanta: Este lupta unei natiuni de a se elibera de catusele statului paralel

Marti, 22 Mai 2018, ora 22:26
4001 citiri
Tariceanu, dupa achitarea in prima instanta: Este lupta unei natiuni de a se elibera de catusele statului paralel

Calin Popescu Tariceanu a spus, marti, dupa ce magistratii ICCJ au decis sa il achite in prima instanta in dosarul in care a fost acuzat de marturie mincinoasa ca "lupta pe care am dus-o este lupta unei natiuni intregi de a se elibera de catusele statului paralel".

"Pana la urma, lupta pe care am dus-o este lupta unei natiuni intregi de a se elibera de catusele statului paralel, e o lupta pe care am dus-o intr-un sistem democratic in care sa prevaleze respectul pentru drepturile si libertatile cetateanului si domnia legii.

Acestea au fost valorile au fost valorile an care am crezut de la inceput cand m-am angajat in lupta politica, acestea sunt valorile in care eu cred si eu si colegii mei liberali din ALDE si pe care doresc sa le inapoiez romanilor. ALDE va conduce in continuare aceasta lupta care reprezinta pentru noi o datorie, o obligatie fata de Romania", a declarat Tariceanu la Antena 3.

Seful Senatului a mai spus ca lupta impotriva coruptiei nu trebuie sa devina un "paravan pentru lupte politice".

"Sunt oameni care au fost tarati in procese, care au fost acuzati, supusi oprobiului public, unii din ei arestati fara sa fie judecati, tinuti inchisi lungi perioade ca in final sa fie achitati. Sunt oameni care si-au vazut carierele profesionale distruse, reputatia, familia si asa mai departe. Trebuie sa acceptam cu totii ca nu putem deroga de la normele statului de drept in numele unui tel care este, onest, combaterea coruptiei. Combaterea coruptiei nu poate sa fie un paravan pentru lupte politice", a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Magistratii ICCJ au decis, marti, sa il achite pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, in dosarul in care acesta a fost acuzat de marturie mincinoasa. Decizia nu este definitiva.

De asemenea, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, marti, sa schimbe incadrarea pentru Calin Popescu Tariceanu din marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului in marturie mincinoasa si sa-l achite pe presedintele Senatului pentru aceasta acuzatie.

Decizia instantei supreme nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicare.

Hotararea magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) vine in conditiile in care procurorul DNA a cerut, la ultimul termen al dosarului, de la inceputul lunii mai, o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare pentru Calin Popescu Tariceanu.

"Apreciem ca dincolo de orice dubii rezulta savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa pentru care solicitam condamnarea la pedeapsa cu trei ani cu executare. Pedeapsa de trei ani e cea mai potrivita pentru a satisface scopul", a declarat atunci, in instanta, procurorul DNA.

Cum vad Serban Nicolae si Iordache achitarea lui Tariceanu: S-a diminuat considerabil influenta fortelor oculte

Citeste si:
Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”
Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”
Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, 8 august, că în interiorul PNL nu s-a discutat despre o remaniere. Gorghiu a fost întrebată de jurnaliști la Palatul...
Scenariu: măștile de protecție, obligatorii în școli. Condițiile anunțate de Rafila pentru ca ”lucrurile să rămână sub control”
Scenariu: măștile de protecție, obligatorii în școli. Condițiile anunțate de Rafila pentru ca ”lucrurile să rămână sub control”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 8 august, că recomandarea sa este ca măștile de protecție să fie purtate în continuare în școli. Rafila a fost întrebat,...