Tariceanu, inainte de votul asupra ridicarii imunitatii: Colegii sa isi faca timp sa citeasca dosarul

Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 16:02
3935 citiri
Tariceanu, inainte de votul asupra ridicarii imunitatii: Colegii sa isi faca timp sa citeasca dosarul
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca nu are niciun mesaj de transmis colegilor in legatura cu votul in plen asupra cererii DNA de incuviintare a urmaririi penale, insa alesii, in special cei din Comisia juridica, ar trebui sa isi faca timp sa citeasca dosarul.

"Primul lucru pe care il consider ar fi ca mai multi colegi, in special cei din comisia juridica, sa isi faca timp ca sa citeasca cat mai mult din dosar, inainte de a vota. Nu, nu am nici un mesaj. Sunt colegii mei. Eu nu sunt presedintele lor, sunt presedintele institutiei care are un alt rol", a afirmat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, joi la Parlament, unde a fost impreuna cu avocatul sau pentru a isi consulta dosarul.

Acesta a precizat ca a mai citit inca vreo suta de pagini, pe langa cele 80 lecturate, miercuri, de data aceasta alaturi de avocat. Tariceanu a adaugat ca va veni si vineri la Parlament, impreuna cu avocatul pentru a consulta dosarul.

Liderul ALDE a mai spus ca a citit, joi, declaratiile unor martori care indica altceva decat ceea ce sustin procurorii DNA in acuzatiile pe care le formuleaza la adresa sa.

"Cand stau si citesc declaratiile celor care au fost chemati ca martori vad cu totul si cu totul altceva. Ceea ce am citit azi sunt niste declaratii ale unor martori", a explicat Tariceanu.

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, dupa ce a studiat pentru prima oara o mica parte din dosarul care il vizeaza, ca multe referiri nu au legatura cu persoana sa, iar unele pagini sunt secretizate. Mai mult, Tariceanu spune ca se vorbeste despre o comisie rogatorie cu Israelul.

Intrebat daca a vazut vreun denuntul pana acum in dosar, presedintele Senatului a negat. Acesta a precizat ca in dosar sunt si pagini sterse, secretizate.

Presedintele Comisiei Juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a anuntat marti ca studierea celor 73 de volume in cazul solicitarii DNA de incepere a urmaririi penale pe numele lui Calin Popescu Tariceanu, va incepe de miercuri si va dura pana luni, inclusiv.

DNA a anuntat, in 8 noiembrie, ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este acuzat ca ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentantii unei companii austriece pentru a incheia mai multe acte aditionale la un contract comercial, banii fiind folositi pentru campania electorala.

Firma la care se face referire este Fujitsu Siemens Computers, cea de al carei nume a fost legat si dosarul Microsoft, in acre au fost implicati mai multi demnitari romani.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca nu stie cum vor vota senatorii social-democrati in privinta solicitarii DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Calin Popescu Tariceanu, acestia avand "personalitate". El a mai spus ca nu face bine nimanui o antepronuntare.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Tariceanu urmarire penala DNA Senat , #DNA
Comentarii