Boc: Dati-mi o lege care a ramas dupa dumneavoastra!

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 14:23
3792 citiri
Boc: Dati-mi o lege care a ramas dupa dumneavoastra!
Foto: TVR

Premierul Emil Boc a dat replica celor care l-au acuzat in timpul dezbaterilor pe motiunea de cenzura depusa de PNL si UDMR, acuzandu-i in primul rand pe prezidentiabilii Mircea Geoana si Crin Antonescu ca nu au lasat nimic in urma lor in Parlament si ca incearca acum si blocarea activitatii guvernului.

"Dumneavoastra va pricepeti sa puneti cuvintele unul dupa altul, dar domnule Antonescu, domnule Geoana, dati-mi o lege care a ramas dupa dumneavoastra (...) Masura omului politic este data prin ceea ce ramane dupa el nu prin ceea ce vorbeste Diferenta dintre noi este ca noi avem in spate fapte, iar dumneavoastra numai vorbe, iar pentru asta romanii va vor sanctiona", a declarat premierul in aplauzele colegilor sai din PD-L.

"Astazi este batalia pentru reforma in sistemul de pensii si o asemenea batalie trebuie dusa pana la capat (...) Jos privilegiile! Jos pensiile parlamentare! Jos pensiile care nu au la baza principiul contributivitatii", a mai spus Emil Boc, acuzandu-i pe reprezentantii PSD si PNL ca "au ales calea boicotului" reformelor statului.

"De ce nu ati permis guvernului sa vina cu asumarea raspunderii? Pentru ca v-a fost si va este frica, asta este realitatea", a mai spus premierul.

Dati-mi un exemplu de premier care si-a pus de sase ori la bataie fotoliul

Emil Boc a negat unele dintre acuzatiile aduse de Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu in interventiile lor de la tribuna.

"Am fost acuzat de presedintele Senatului, Mircea Geoana, ca demersul pe care il fac este pentru a ne salva fotoliile de ministri sau de prim-ministru. Sa imi dati un singur exemplu dupa '89 de un singur prim-ministru care a venit de sase ori sa isi puna la bataie fotoliul", a mai declarat Boc reamintind proiectele pe care a decis sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului in ultimele 9 luni.

"Domnul Tariceanu spunea ca tin de scaun pentru ca stau in casa de protocol. Vreau sa va spun ca si inainte de a fi prim-ministru si acum stau acolo unde am stat, in acelasi apartament la Cluj si in cel de la Bucuresti, nu am casa de protocol", a mai declarat premierul, respingand acuzatiile fostului prim-ministru liberal.

N-ati invatat nimic din lectia lui 322 data de romani

"N-ati invatat nimic din lectia lui 322, cand 75 la suta dintre romani v-au intors spatele la referendumul pentru suspendarea presedintelui. Acum seful statului v-a propus un nou referendum (...) Sunteti prea multi pentru ceea ce isi propune Romania in momentul de fata (...) V-ati opus si va opuneti in continuare, ati refuzat sa dati avizul consultativ. De ce? Pentru ca va afecteaza propriile interese. Dar la romanii care va finanteaza salariile v-ati gandit vreodatata?", a mai spus premierul in ultima sa interventie inainte de deschiderea votului pentru motiunea de cenzura.

Votati pentru cei care v-au ales, sefii de partid sunt trecatori

La final, Emil Boc s-a adresat tuturor parlamentarilor din Opozitie, care au "o calitate in plus, nu sunt listaci".

"Uitati-va in ochii celor care v-au votat! Sefii de partid sunt trecatori", a cerut premierul subliniind inca o data ca el personal nu are nimic de pierdut, nu are privilegii, dar avertizand Parlamentul ca va trebui sa isi asume raspunderea daca Romania nu isi va mai putea respecta angajamentele cu UE si FMI si va pierde transa a treia din imprumuturi.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Emil Boc motiune cenzura, #Boc pensii parlamentare, #Boc dezbatere motiune , #Emil Boc