Boc: Tariceanu are o singura vocatie, de tradator

Sambata, 22 Martie 2008, ora 22:44
3121 citiri
Boc: Tariceanu are o singura vocatie, de tradator

Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat, sambata seara, la Galati, ca premierul liberal Calin Popescu Tariceanu are o singura vocatie, aceea de tradator, precizand ca acesta i-a tradat, pe rand, pe Theodor Stolojan, pe Traian Basescu, Partidul Democrat-Liberal si electoratul Aliantei DA.

"Calin Popescu Tariceanu nu are coerenta in actul guvernarii. Calin Popescu Tariceanu a avut o singura calitate si o singura vocatie - vocatia tradarii. L-a tradat pe Theodor Stolojan atunci cand acesta l-a lasat la conducerea Partidului National Liberal, dupa care l-a dat afara din partid. L-a tradat pe Traian Basescu, cel care l-a dus de mana prin tara si care l-a pus prim-ministru, iar dupa aceea a intors armele si a sustinut un referendum pentru demiterea presedintelui. A tradat Partidul Democrat-Liberal, dand afara de la guvernare un partid prin intermediul caruia a reusit performanta sa intre in Uniunea Europeana pentru ca a avut cei mai buni ministri, care au gestionat domeniile-cheie ale integrarii in Uniunea Europeana. Este vorba de Gheorghe Flutur, de Monica Macovei, de Vasile Blaga, de Sulfina Barbu. A tradat, nu in ultimul rand, electoratul Aliantei Dreptate si Adevar, acel electorat care in 2004 isi punea speranta ca Alianta Dreptate si Adevar va spulbera definitiv PSD-ul si practicile lui de guvernare si nu vor mai reveni niciodata in Romania", a declarat Emil Boc, citat de NewsIn.

Liderul PD-L a afirmat ca actualul premier are un alt drum decat cel al interesului national. "Din nefericire, Calin Popescu Tariceanu avea un alt drum: drumul propriilor interese de grup, drumul Citroen-ului si nici intr-un caz drumul interesului national al Romaniei, drumul taxei auto, care ne-a demonstrat inca o data ca nu este altceva decat un drum personal al unui premier aflat intamplator in fruntea Romaniei", a spus Emil Boc.

Amintind de colaborarea politica dintre PNL si PSD, presedintele PD-L a apreciat ca este bine ca cele doua partide se afla de aceeasi parte a baricadei deoarece exercitiul le va fi util atunci cand vor intra in opozitie.

"Cati dintre dumneavoastra va imaginati in 2004 ca il vom vedea pe Calin Popescu Tariceanu stand din nou la aceeasi masa cu Ion Iliescu, cu Adrian Nastase si punand la cale restauratia guvernarii 2000-2004 cu acele practici pe care le cunoastem: coruptie, saracie, amenintari, presiuni politice. Astazi, se intalnesc la ceai, la cafea, urmeaza sa mai joace si table pentru a pune la cale din nou restauratia din Romania. Eu ii spun un singur lucru sincer: e bine ca stau la ceai, e bine ca stau la cafea, e bine ca vor juca si table pentru ca vor ramane in opozitie, iar acelea sunt cele mai bune indeletniciri pentru partidele care sunt in opozitie. Sa stea la ceai, cafea si la table cu PSD-ul Partidul National Liberal", a incheiat liderul democrat-liberal Emil Boc.

Presedintele PD-L, Emil Boc, vicepresedintele Gheorghe Flutur si liderul OTPD-L, Monica Iacob Ridzi, au participat, sambata, la lansarea candidatului PD-L pentru Primaria Galati, Andrei Lisinschi, a echipei de consilieri locali si judeteni si a potentialilor candidati pentru presedintia Consiliului Judetean, intre care se numara secretarul executiv al PD-L, Mircea Toader, care conduce si organizatia judeteana de la Galati, si fostul presedinte al PLD Galati, Marius Necula.

Citeste si:
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Congresul în urma căruia s-a ales noul președinte al PNL a blocat de luni bune mai multe reforme importante promise de către partide înaintea alegerilor parlamentare și a dinamitat...
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
După patru luni în care principalii lideri din PNL s-au războit intern pentru propria tabără dinamitând coaliția de guvernare și principalele reforme promise în campania electorală, totul...
Sursa: Ziare.com