Tariceanu, despre Boc: Prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul (Video)

Marti, 18 Mai 2010, ora 17:19
4637 citiri
Tariceanu, despre Boc: Prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul (Video)

Deputatul PNL Calin Popescu Tariceanu a prezentat un set de 22 masuri economice ca alternativa la reducerea veniturilor bugetarilor, printre care inscrierea BNR ca platitor de impozit pe profit, dar a anticipat ca premierul Boc nu le va folosi "pentru ca prostul nu e prost destul pana nu e si fudul".

Liderul deputatilor liberali, Calin Popescu Tariceanu, a propus, marti, inghetarea salariilor, pensiilor, ajutoarelor si indemnizatiilor primite de la stat, in locul diminuarii acestora. El a prezentat o serie de masuri care sa acopere sumele de bani necesare, printre care inscrierea BNR ca platitor de impozit pe profit, eliminarea drepturilor salariale in natura ale personalului din sectorul de aparare si ordine publica si desfiintarea tuturor institutiilor publice care au un numar de salariati mai mic de 100.

"Lista am facut-o publica si, daca dl. Boc vrea sa o foloseasca, ar fi foarte bine. Am anumite indoieli in ceea ce priveste capacitatea lui de a intelege ca trebuie sa invete. (...) El e genul, stiti e o vorba romaneasca care spune ca prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul. Lui i se aplica foarte bine aceasta zicala romaneasca, din pacate in detrimentul Romaniei. (...) El din fudulie nu o sa vrea sa le preia, pentru ca nu sunt creatia lui", a comentat Tariceanu.

Liberalul a adaugat ca premierul "nu are un nivel de cunostinte minimale in domeniul economic care sa-l ajute in aceasta perioada sa adopte masurile necesare pentru stoparea crizei si nu are incredere in cei din jurul lui. Pana la urma a trebuit ca Basescu sa preia conducerea operatiunilor", a mai spus fostul premier.

El a sustinut ca Executivul este "intr-o criza de autoritate" si ca "premierul s-a descalificat", acesta fiind doar "un fel de ordonanta a ofiterului, care il trimite Du-te baiatule si adu calul. Punea saua etc".

Masurile anticriza propuse de PNL

Tariceanu a mai propus diminuarea numarului de consilieri de la Cancelaria presedintelui si de la Cabinetul premierului, micsorarea numarului de consilieri din cabinetele ministrilor si ale presedintilor de autoritati publice la maxim trei, desfiintarea cabinetului demnitarului la nivelul secretarilor de stat si de la nivelul functiilor ce sunt echivalente ministrului si secretarului de stat, de la nivelul presedintelui consiliului judetean, prefectului si altor conducatori, desfiintarea corpului de inspectori guvernamentali din cadrul Secretariatului General al Guvernului, care se ridica la 150 inspectori in 2009.

De asemenea, liberalul a sustinut ideea ca detinatorii de telefoane mobile de serviciu, indiferent de functie, sa plateasca costul convorbirilor. El a mai propus reducerea cu 50% a cheltuielilor cu transportul in interesul serviciului; si tot cu 50% a cheltuielilor cu deplasarile in strainatate. In plus, deputatul PNL a propus marirea normativului de personal pentru crearea unui post de sef de birou, serviciu, director, avand in vedere ca acesta, in prezent, este foarte mic.

Tariceanu a sustinut si diminuarea numarului de autoturisme puse la dispozitia conducatorilor de institutii si reducerea normei de combustibil lunar cu 75% din costul actual, dar si reducerea numarului de adjuncti ai conducatorilor institutiilor publice la maximum unu-doi, in functie de marimea institutiei.

Printre masurile enuntate de Tariceanu se numara si desfiintarea cheltuielilor privind reclama, publicitatea, protocolul si reprezentarea, interzicerea achizitionarii de sedii pentru institutii, analizarea veniturilor bugetare ce provin din concesiuni si inchirieri.

Liberalul a propus inscrierea Bancii Nationale a Romaniei ca platitor de impozit pe profit, sau chiar ca platitor la buget al intregului profit pe care-l realizeaza, urmand ca acesta sa fie utilizat pentru echilibrarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Alte masuri vizeaza intarirea exigentei in ceea ce priveste valorificarea bunurilor institutiilor publice; introducerea impozitului pe onorariul pe care-l primesc impresarii; impozitarea tranzactiilor cu drepturile federative asupra prestatiilor sportivilor; reanalizarea si reevaluarea redeventelor incasate din concesionarea si inchirierea pajistilor montane, a arealelor de vanatoare si de distractie, impozitarea castigurilor obtinute de unitatile de cult, avand in vedere sumele consistente care se aloca sub diferitele forme de la bugete acestora (pentru salarii, pentru constructii, reparatii, reabilitari etc.).

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Tariceanu Boc prost, #Tariceanu masuri anticriza PNL , #Emil Boc