Tariceanu il acuza pe Boc ca minte, la tribuna Parlamentului

Marti, 16 Martie 2010, ora 22:06
3529 citiri

Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu l-a acuzat pe Emil Boc ca a mintit cand si-a arogat meritele privind construirea celor 42 de kilometri din autostrada Transilvania si a sustinut ca actualul sef al Executivului nu se interesa de acest proiect cand era primar al orasului Cluj-Napoca.

Popescu-Tariceanu a precizat ca tronsonul de autostrada care a fost dat in folosinta in timpul guvernarii PDL au fost practic construiti in guvernarea precedenta. "Mi-ati pronuntat de vreo 15 ori numele. Constat ca lucrul care doare cel mai tare este adevarul cand va spun ca mintiti. Cei 42 de kilometri ai autostrazii Transilvania au fost gata la finele anului 2008 si in anul 2009 au facut marcajele si au pus semnele de circulatie", a spus Tariceanu.

De asemenea, liberalul a lasat sa se inteleaga ca Boc foloseste subiectul autostrazii in scop demagogic, din moment ce nu a fost interesat de acest subiect cata vreme a fost primar la Cluj.

"Spre deosebire de dumneavoastra, eu am fost la autostrada Transilvania inainte. Puteati sa veniti cand erati primar al Clujului si daca aveati acest interes national nimic nu va putea impiedica sa vedem impreuna cand am fost in nenumarate randuri in 2006, in 2007 si in 2008 si am fost nemultumit de modul in care au evaluat lucrarile din cauze comune: comune Guvernului si constructrului. Dar acest lucru nu va da dreptul sa va impaunati cu ceva ce nu va apartine de fond", a ripostat liderul de grup al deputatilor PNL.

El a spus ca actualul Guvern nu poate sa-si aroge meritele in aceasta chestiune deoarece durata de construire a autostrazilor este mare si se poate intinde pe durata mai multor guverne. "Orice om bine informat stie ca un kilometru de autostrada se realizeaza la patru-cinci ani de la luarea deciziei politice privind angajarea proiectului respectiv. Nu ma faceti sa cred ca dumneavoastra inversati ordinea naturala a lucrurilor si sa spuneti ca nasterea unui copil se face la sase luni, nu la noua. Daca vreti sa acreditati ideea asta, se poate, dar copiii risca sa ramana subdezvoltati", a conchis Tariceanu.

Premierul Emil Boc l-a calificat pe fostul prim-ministru Tariceanu ca fiind "penibil" si i-a spus ca cei cinci kilometri din Autostrada Transilvania, realizati de fostul Executiv, au fost construiti "ca sa alerge iepurii", dupa ce liberalul a criticat realizarile Guvernului Boc.

"Nu pot sa nu observ uneori reaua credinta cu care se incearca a fi prezentate unele lucruri. Am spus de la inceput ca nu ma asteptam de la opozitie sa recunoasca lucrurile bune care se fac, dar nu ma asteptam sa se se nege evidentele", a declarat Boc in Parlament, dupa ce opozitia a criticat programul anticriza al Guvernului.

Boc a spus ca Romania a fost mai putin pregatita decat alte state sa faca fata crizei economice, pentru ca cei care au administrat tara nu au fost cumpatati in perioada in care s-a inregistrat crestere economica. "Noi, atunci cand am avut crestere economica, am facut petreceri pe bani publici. Cand am avut crestere de 8% am lasat tara cu un deficit de 5,4% din PIB. Asta trebuia sa ne spuna domnul Tariceanu de la aceasta tribuna", a acuzat Boc, dupa de fostul premier Calin Popescu Tariceanu a criticat programul anticriza prezentat de Boc.

Seful Exectivului i-a spus lui Tariceanu ca este "penibil" cand vorbeste despre Autostrada Transilvania. "Cum spuneti ca ati terminat Autostrada Transilvania si noi am venit si am tras marcajele? Nu sunteti penibil? Chiar nu va uitati in oglinda cand spuneti aceste lucruri?", a spus Boc. El l-a acuzat pe predecesorul sau ca a blocat realizarea Autostrazii Transilvania cat timp a condus Guvernul. "A pune echivalentul a cei cinci km pe care i-ati facut sa alerge iepurii, pentru ca nu duceau nicaieri, cu cei 42, cred ca este o diferenta uriasa".

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Tariceanu Boc Parlament, #autostrazi guvern Boc, #Tariceanu atac Boc , #Emil Boc