Discutiile Guvern-sindicate au esuat

Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 14:10
1419 citiri
Discutiile Guvern-sindicate au esuat

Reprezentantii sindicatelor care s-au prezentat, vineri, la negocierile cu membrii comisiei speciale infiintate de Calin Popescu Tariceanu, au parasit discutiile fara sa ajunga la nici un rezultat.

Practic, concluzia a fost urmatoarea: profesorii nu au ce negocia, Guvernul ramane pe pozitii.

"Legea care prevede cresterea salariilor trebuie aplicata, nu avem ce negocia. Pozitia Guvernului a ramas aceeasi, drept urmare organizatiile sindicale isi urmeaza calendarul protestelor", a declarat, la iesirea de la "negocieri", Marius Nistor (foto), presedintele executiv al federatiei Spiru Haret.

In fata nedumeririlor jurnalistilor care l-au intrebat "atunci de ce ati mai venit?", reprezentantul sindical a raspuns ca "a fost o simpla discutie menita sa dezamorseze situatia conflictuala, dar este o discutie tardiva".

Mai mult, in urma discutiilor de vineri s-a dovedit ca Guvernul a incercat numai sa traga de timp, nefiind facuta nici o propunere concreta pentru amanarea sau anularea protestelor de strada care se anunta saptamana viitoare.

Nici apelul presedintelui Traian Basescu nu a gasit ecou in amenintarile sindicatelor. "Apelul presedintelui nu are nici un efect, colegii mei ii cer presedintelui sa fie consecvent, atata vreme cat a promulgat o lege sa si vegheze la aplicarea ei", a spus Nistor, vineri.

Sindicalistii din invatamant protesteaza impotriva deciziei Guvernului de a amana pentru aprilie 2009, prin Ordonanta de Urgenta, aplicarea Legii votate Parlament si promulgate de presedinte care prevede majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.

Luni are loc o noua intalnire

In jurul orei 15.00, atunci cand toti liderii sindicali au iesit din cladirea MInisterului Muncii, Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a declarat ca s-a stabilit ca va avea loc o noua intalnire luni, la ora 17.00, pentru a discuta despre solutiile pe termen scurt.

El a precizat ca s-au facut cativa pasi inainte, in sensul ca s-a identificat problematica care este structurata pe ambele parti si anume problemele pentru perioada imediata, pe termen mediu - de la 1 ianuarie si pe termen lung.

"Am stabilit ca va trebui o lege a salarizarii unitara in sectorul bugetar, iar acordul legat de principiile unui asemenea instrument speram sa fie semnat de toate partidele politice. La intalnirea de luni partea guvernamentala trebuoe sa vina cu propuneri concrete pentru perioada pe termen scurt", a mai declarat Hossu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Simona Halep, care a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni, pregătește o lovitură de imagine în...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Marius Nistor, #Spiru Haret, #sindicate, #negocieri , #guvern Tariceanu