PD-L depune motiune de cenzura si plangere penala impotriva lui Tariceanu (Video)

Luni, 27 Octombrie 2008, ora 13:33
2850 citiri
PD-L depune motiune de cenzura si plangere penala impotriva lui Tariceanu (Video)

PD-L a decis luni ca va depune plangere penala impotriva premierului Calin Popescu Tariceanu daca Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta pentru blocarea aplicarii legii de majorare a salariilor profesorilor.

Potrivit liderului PD-L Emil Boc, acuzatia care ii va fi adusa lui Calin Popescu Tariceanu va fi de "abuz in serviciu contra intereselor publice", iar argumentul principal adus de democrat-liberali in acest sens se refera la faptul ca, potrivit Constitutiei, singura institutie legiuitoare a tarii este Parlamentul.

"Potrivit Constitutiei, Romania e un stat de drept in care institutiile trebuie sa fie respectate. Prin decizia de blocare, Tariceanu ar compromite definitiv statul de drept si institutiile care s-au pronuntat potrivit menirii lor", a declarat Emil Boc, referindu-se la Parlament, Curtea Constitutionala si Presedintia Romaniei.

Liderul PD-L a mai declarat ca, in cazul in care premierul va refuza sa puna in aplicare legea de majorare a salariilor profesorilor, democrat-liberalii vor cere ridicarea imunitatii parlamentare a lui Calin Popescu Tariceanu, de care acesta se bucura in calitate de deputat, si anchetarea acestuia pentru abuz contra intereselor publice.

"Prin aceasta decizie, premierul ar transforma aceste institutii intr-un pres pe care s-ar sterge. Asemenea situatii nu exista decat in sistemele totalitare", a mai declarat presedintele PD-L Emil Boc care a anuntat si ca democrat-liberalii au decis sa depuna marti o motiune de cenzura la adresa Guvernului.

PD-L depune marti o motiune de cenzura

Motivele care au stat la baza acestei decizii au fost explicate de prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan. Acesta a precizat ca la acuzatia ca Executivul incalca Constitutia prin blocarea legii de majorare a salariilor profesorilor, se adauga faptul ca Guvernul dispune de resursele necesare pentru a sustine aceste majorari dar acestea sunt pe cale de a fi utilizate "in mod clientelar", in campania electorala.

"Guvernul a alocat 600 de milioane de euro in mod clientelar administratiilor locale", a declarat Stolojan, precizand ca "suma reprezinta de trei ori sumele necesare pentru majorarea salariilor profesorilor pe lunile octombrie, noiembrie si decembrie ale acestui an".

"Acest guvern manifesta un dispret deosebit fata de banul public", a mai spus Stolojan, care a avertizat ca parlamentarii care nu vor semna motiunea de cenzura care va fi depusa marti in Parlament se vor dezice astfel de decizia pe care au luat-o atunci cand au votat, in unanimitate, majorarea salariilor profesorilor.

Pe de alta parte, Emil Boc a mai anuntat ca Biroul Permanent al PD-L a decis sa ii ceara in mod expres presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sa pun pe ordinea de zi in regim de urgenta a Legii Lustratiei. "Bogdan Olteanu blocheaza in mod deliberat adoptarea si aplicarea acestei legi", a mai spus Boc , acuzandu-l totodata pe liderul liberal ca "minte cand spune ca PD-L blocheaza adoptarea acestei legi in Parlament".

Liderii PD-L s-au reunit luni in sedinta Biroului Permanent National, pentru a analiza variantele ce vor fi adoptate de democrat-liberali in functie de solutia aleasa de Guvern in privinta majorarii salariilor profesorilor.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Emil Boc, #motiune de cenzura, #Calin Popescu Tariceanu, #plangere penala , #guvern Tariceanu