Sindicalistii cer Parlamentului sa respinga OUG de amanare a cresterii salariilor (Video)

Miercuri, 29 Octombrie 2008, ora 10:15
2018 citiri
Sindicalistii cer Parlamentului sa respinga OUG de amanare a cresterii salariilor (Video)
Liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu

Liderii sindicatelor "Spiru Haret", "Sed Lex" si "Sanitas" au decis miercuri, dupa consultari, sa declanseze ample actiuni de protest la adresa Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu, ca urmare a deciziei acestuia de a amana aplicarea legii majorarii salariilor pentru cadrele didactice.

Federatia "Spiru Haret" mai cere Parlamentului, intr-o scrisoare deschisa, sa se intruneasca in regim de urgenta si sa respinga Ordonanta de Urgenta aprobata, marti, de Guvern de amanare pana in 1 aprilie a aplicarii legii privind cresterea cu 50 la suta a salariilor cadrelor didactice.

Liderul confederatiei CNSLR Fratia, Marius Petcu, a anuntat ca membrii sindicatului "Spiru Haret" din invatamant vor intra in greva generala incepand de luni, in timp ce functionarii publici reuniti in "Sed Lex" au anuntat proteste pentru data de 13 noiembrie.

De asemenea, sindicalistii din domeniul sanitar reuniti in "Sanitas" vor participa la un miting de amploare pe 10 sau pe 11 noiembrie, la care sunt asteptati sa iasa in strada peste 10.000 de oameni.

"Daca actiunile nu vor avea succes vom bloca intregul sistem bugetar", a declarat si liderul sindicalistilor din Spiru Haret Marius Nistor.

"Sa il fereasca Dumnezeu pe cetateanul Tariceanu, inca premier, sa asiste la o blocare a intregului sistem bugetar", a mai spus acesta.

De asemenea, liderii celor trei sindicate au decis organizarea unui comandament permanent pentru coordonarea actiunilor de protest. "Toti participantii la consultari au luat act de situatia grava creata de guvern si au decis sa trecem la actiuni comune", a mai anuntat Marius Petcu care a precizat ca acest comandament va avea consultari zilnice si ca au fost invitate sa participe toate marile confederatii sindicale.

"Ne vom sustine reciproc in toate actiunile", a confirmat si liderul Sed Lex, Vasile Marica, care a confirmat actiunile de protest anuntate pentru data de 13, anuntand totodata ca sindicalistii vor continua sa "puna presiune" pe Guvern prin negocierile ce vor avea loc in perioada urmatoare.

"Exista vointa colegilor de a nu ramane singuri in aceasta disputa", a mai spus liderul sindicalistilor din invatamant Marius Nistor, care a anuntat ca vor exista actiuni impotriva guvernului si in scoli.

"Sindicalistii dn fiecare unitate scolara vor primi afise cu membrii guvernului si cei 13 'apostoli', vicepresedintii PNL care l-au imputernicit pe premier sa blocheze majorarea salariilor cadrelor didactice", a anuntat acesta.

Pe de alta parte, reprezentantii Sanitas au spus ca data exacta a mitingului la care vor participa cadrele medicale va fi stabilita in functie de rezultatul negocierilor stabilite pentru saptamana viitoare cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#sindicalisti, #greva, #invatamant, #miting, #Spiru Haret, #Sanitas, #Sed Lex , #guvern Tariceanu