Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tariceanu a semnat eliberarea din functie a lui Pavel Abraham

Vineri, 07 Noiembrie 2008, ora 17:57
2122 citiri
Tariceanu a semnat eliberarea din functie a lui Pavel Abraham

Premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat, vineri, decizia de eliberare din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale Antidrog, a lui Pavel Abraham, potrivit unui comunicat al Guvernului, remis, vineri, Ziare.com.

Pavel Abraham, presedintele ANA, a declarat, joi, ca vrea sa intre in politica, pentru ca a primit oferte de la toate partidele, ca ar vrea o functie de conducere in viitoarea formula de guvernare si ca nu exclude varianta sa modereze emisiuni cu tematica sociala la televizor.

Tot joi, Abraham declarase ca "pana in momentul in care apare in Monitorul Oficial decizia presedintelui privind pensionare", el ramane presedintele Agentiei Nationale Antidrog "si inca 30 de zile dupa aceasta".

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, 4 noiembrie, decretul privind incetarea raporturilor de serviciu cu MIRA ale lui Pavel Abraham, presedintele Agentiei Nationale Antidrog, dupa ce ministrul internelor, Cristian David, a cerut pensionarea acestuia.

Semnarea decretului a fost anuntata printr-un comunicat de presa al Presedintiei.

Ministrul Cristian David a semnat raportul de pensionare pentru Pavel Abraham, presedintele Agentiei Nationale Antidrog, solicitarea urmand sa ajunga la Presedintie, au declarat pe 23 octombrie surse din MIRA. Potrivit acelorasi surse, ministrul de interne a semnat raportul de iesire la pensie a lui Abraham, desi acesta facuse o cerere de prelungire a mandatului.

"Nu stiu nimic despre pensionare. Am facut cerere de prelungire a mandatului pana la 62 de ani", declarat Pavel Abraham, care a implinit varsta de 60 de ani.

Abraham a fost numit presedinte al Agentiei Nationale Antidrog in 2003.

Potrivit presei, Agentia Nationale Antidrog este una dintre cele mai bine finantate institutii guvernamentale. Mass-media a relatat ca Agentia Nationala Antidrog a fost subiect de controversa si in scandalul privind salariile din agentiile guvernamentale.

Astfel, seful ANA, chestorul Pavel Abraham, avea un venit lunar de 233 de milioane de lei vechi. Abraham a afirmat, in replica, faptul ca o parte din venituri sunt din activitatea de profesor universitar si din alte activitati.

Presa a mai relatat ca 10% dintre angajatii ANA sunt rude ale unor persoane din Ministerul de Interne, de la aparare sau servicii secrete.

Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Un cunoscut șef de cartel al drogurilor care ar fi plănuit să o ucidă pe moștenitoarea tronului olandez și pe premierul Mark Rutte a scăpat de închisoare din cauza unei confuzii judiciare...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#ana, #Pabel Abraham, #eliberare, #pensionare, #Calin Popescu Tariceanu , #guvern Tariceanu