Tariceanu: Nu am intentia sa demisionez (VIDEO)

Miercuri, 13 Februarie 2008, ora 16:54
1086 citiri
Tariceanu: Nu am intentia sa demisionez (VIDEO)

"Nu am intentia sa demisionez. Daca Opozitia doreste sa rastoarne Guvernul, poate veni cu o motiune de cenzura in Parlament", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu dupa sedinta de Guvern de miercuri.

Tariceanu a subliniat ca nu va demisiona din functia de prim-ministru pentru a declansa alegeri anticipate. Mai mult, obiectivele sale, ca sef al Guvernului si lider al PNL, difera de cele ale PSD.

Premierul a explicat ca opozitia poate cere demisia Guvernului si implicit a primului-ministru prin depunerea unei motiuni de cenzura la Camera Deputatilor.

Tot miercuri, premierul a cerut ministrilor sa intocmeasca fiecare un bilant al ministerului pe care il conduce dupa cei trei ani de guvernare.

Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, si seful Cancelariei primului-ministru, Dorin Marian, se numara printre membrii grupului de lucru constituit pentru a corodona bilantul Guvernului.

In ceea ce priveste sinistratii din localitatea valceana Mateesti, ale caror case au fost distruse in urma alunecarilor de teren, Tariceanu a declarat ca Guvernul nu a acordat despagubiri fiindca informatiile aduse de Ministerul de Interne arata ca au mai fost despagubiti o data.

Potrivit premierului, Guvernul nu poate da despagubiri de doua ori pentru aceleasi calamitati naturale dupa ce oamenilor din comuna valceana Mateesti li s-a adus la cunostinta ca nu au voie sa construiasca in zona tocmai pentru a evita o astfel de situatie.

Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca sinistratii din Mateesti nu vor primi despagubiri, insa ar putea primi ajutoare de urgenta.

Referitor la revolutionarii intrati in greva foamei de aproape o luna, Tariceanu a spus ca protestatarii vor beneficia de prevederile actului normativ fata de martiri. De prevederile acestei legi vor beneficia 150 de revolutionari.

Tot in sedinta de Guvern de miercuri, Guvernul a aprobat o nota a Ministerului Muncii, care cuprinde un plan de masuri pentru readucerea in tara a romanilor care lucreza in strainatate, prima actiune in acest sens fiind o bursa a locurilor de munca pentru constructii, organizata la Roma.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca in Romania exista "o problema serioasa" in ceea ce priveste lipsa fortei de munca si ca a cerut Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES) sa elaboreze un plan de actiuni concrete pentru rezolvarea situatiei.

In acest sens, Guvernul a aprobat planul de masuri, prima dintre ele fiind organizarea unei burse a locurilor de munca pentru romanii care muncesc in constructii, in Roma, la care angajatorii din Romania vor prezenta o oferta de 1.500 de locuri de munca.

Potrivit premierului Tariceanu, pe langa oferta salariala si contracte de munca cu durata nedeterminata, romanii vor mai fi atrasi de angajatori si cu alte stimulente, cum ar fi tichete de masa sau cazare.

Totodata, seful Executivului a mai spus ca reprezentantii firmelor italiene care activeaza in Romania au apreciat ideea si vor sa acopere deficitul de forta de munca pe care il au cu romanii care vor sa se intoarca din Italia.

Tariceanu a recunoscut ca nu toti romanii care lucreaza in strainatate se vor intoarce si a apreciat acest fapt ca fiind "un avantaj" al calitatii Romaniei de stat membru UE, dar a explicat, in acelasi timp, ca multi din romanii care lucreaza afara ar putea castiga salarii mai mari in Romania.

In ceea ce priveste refuzul presedintelui Basescu de a aproba rocada dintre Teodor Melscanu si Radu Stroe la Aparare, premierul Tariceanu a subliniat ca este de competenta primului-ministru sa nominalizeze ministri, in timp ce presedintele are dreptul de a aproba numiri in functie si revocari.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Tariceanu, #Mateesti, #Valcea, #despagubiri, #Basescu, #alunecari de teren , #guvern Tariceanu