Tariceanu: Partidele de stanga au un discurs dublu

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, ora 14:00
1164 citiri
Tariceanu: Partidele de stanga au un discurs dublu

Partidele de stanga au un discurs dublu care demonstreaza ca sunt partide pe care nu se poate baza electoratul si ca fac promisiuni fara acoperire, a declarat premierul Tariceanu la inceputul sedintei de Guvern, referindu-se la semnarea Acordului privind Legea salarizarii.

"Partidele de stanga din Romania folosesc o retorica in public si actioneaza cu totul diferit cand este vorba sa treaca la fapte. Este regretabil ca au acest discurs dublu, lucru care demonstreaza foarte clar ca sunt partide pe care nu se poate baza electoratul si ca fac promisiuni fara niciun fel de acoperire", a spus Tariceanu, informeaza NewsIn.

Premierul Tariceanu a declarat marti ca va trimite scrisori partidelor politice, prin care le va invita, din nou, sa semneze Acordul asupra principiilor Legii salarizarii, dupa ce documentul a fost semnat doar de PNL, UDMR, de grupul parlamentar al minoritatilor, de o confederatie sindicala si de patru organizatii patronale.

"Regret ca partidele politice, nu toate, in speta partidele de stanga, PSD-ul, PD-ul, au ales sa nu participe la acest eveniment. Imi pare foarte rau ca un subiect de interes national este tratat de partidele politice exclusiv intr-o maniera politicianista, din perspectiva campaniei electorale", a declarat marti Tariceanu.

Premierul a spus ca principiile din Acord trebuia sa fie insotite de semnatura partidelor politice, pentru ca sindicatele sa aiba garantia ca viitoarea lege va fi elaborata pana la jumatatea anului viitor.

El a precizat ca va trimite in zilele urmatoare scrisori tuturor sindicatelor si partidelor care nu au participat la semnare, pentru a incerca din nou sa ii "sensibilizeze asupra importantei subiectului". El si-a exprimat speranta ca intr-o saptamana, maximum zece zile, "se vor osteni" si vor semna Acordul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian Mohammed Shia al-Sudani a făcut apel la reţinere în Orientul Mijlociu, luni, în timpul discuţiilor de la Washington, în contextul în care tensiunile dintre Iran şi Israel...
Hamas prezintă o contrapropunere pentru acordul privind ostaticii FOTO
Hamas prezintă o contrapropunere pentru acordul privind ostaticii FOTO
Hamas le-a prezentat mediatorilor o contrapropunere pentru un acord privind ostaticii, în cadrul negocierilor indirecte privind războiul din Gaza, a informat ziarul israelian Haaretz, citat de...
#Tariceanu, #partide, #stanga, #discurs, #acord, #semnare , #guvern Tariceanu