Ziare.com

Tariceanu: Reducerea TVA nu este o solutie pentru Romania

Marti, 25 Noiembrie 2008, ora 16:07

   

Tariceanu: Reducerea TVA nu este o solutie pentru Romania
Guvernul Romaniei nu va da curs recomandarii Comisiei Europene de a reduce taxa pe valoare adaugata, a precizat Calin POpescu-Tariceanu la finalul sedintei de Guvern de marti.

Acesta a explicat faptul ca statele europene, in special cele din zona euro, se confrunta cu probleme de alta factura decat cele din Romania.

"Trebuie sa intelegeti ca in tarile europene, spre deosebire de Romania, se incearca stimularea consumului. Noi am avut o lunga perioada in care consumul a fost peste ce putea economia putea sa suporte, iar acum este nevoie sa facem investitii si sa reducem consumul", a declarat primul-ministru.

In ceea ce priveste a doua masura recomandata de CE, micsorarea dobanzii de politica monetara, Tariceanu a precizat ca aceasta tine de "resortul Bancii Nationale".

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Politica BCE este de a reduce dobanzile, tocmai pentru a stimula apetitul penru investitii. Dupa ce criza de neincrederea dintre institutiile financiara va inceta, este probabil ca BNR sa decida asupra oportunitatii coboraraii dobanzii de politica monetara", a declarat Calin POpescu-Tariceanu.

Citeste mai multe despre Calin Popescu Tariceanu TVA reducere TVA CE
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 908 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ai

vorbit si tu o data mai bine... Ramii asa!

 

Dar nici....

.... folosirea proasta de catre PNL a resurselor bugetare generate de TVA nu este o solutie avantajoasa pentru romania ci....pentru prieteni lui Tariceanu si PNL-istilor IMPLANTATI in toate strucrurile de stat,cele guvernamentale si agentiile infiintate cu sutele pentru a crea locuri de munca BINE,BINE PLATITE,neproductivi ci consumatori ai bugerului. Acesta este PNL,risipa bugetului tarii ,,cu forme in regula,, ca sa nu se considere,juric, ca delapidare,hotie,mafie.Aceasta o face de frica DNA de aceia soa straduit Tariceanu sa patroneze justitia cu Norica Niculai.

 

Partial,ESTE O SOLUTIE !

In vara ,eu am postat in vre-o trei randuricomentarii pe tema TVA.Sustineam anularea acestei taxe ca TVA pentru produsele alimentate indigene,autohtone deci,pentru a creia o usurare a vietii populatiei sarace. Un consum de alimente indigene STIMULEAZA productia proprie,asigura venituri producatorilor,reduc importurile la alimente deci o economie de valuta,reducerea balantei deficitare comerciale. Am spus ca in locul TVA la aceste produse sa se puna o taxa locala care sa intre incont separat la primariile locale si din care sa se finanteze investitiile locale sociale. Comentariile mele nu au fost luate atunci in seama. Acum se vor aplicate dar... vezi doamne cui mai puteam face cadouri electorale daca nu ar fi atagatoare la o populatie saracita deabinelea. Ulterior,prin Septembrieparca,tariceanu anunta deja ca imparte miliarde de lei"populatiei in dificultate". ,,Cadoul,,lui Tariceanu nu stiu daca a ajuns unde trebuia si....acesta este ocazional si nu continuu,pe cand lipsa TVA era continua,veniturile primariei de asemenea. E un mare dar de la Dumnezeu sa ai intelepciune curata in loc de SIRETENIE de politician.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor