Tariceanu si Isarescu discuta despre cresterea salariilor profesorilor

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 08:40
2181 citiri
Tariceanu si Isarescu discuta despre cresterea salariilor profesorilor

Premierul Calin Popescu-Tariceanu se va intalni, luni, cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, pentru a analiza situatia si efectele deciziei Parlamentului de a majora salariile profesorilor cu 50%.

"Trebuie sa tinem seama ca, de la razboi, este cea mai mare criza financiara. Romania nu este afectata in mod direct, insa efectele indirecte nu s-au vazut inca. Insa avem semnale ce nu pot fi ignorate: leul a trecut de 3,9 (lei/euro)", a spus Tariceanu, in urma cu doua zile.

Primul-ministru a mai declarat ca Executivul va contesta legea votata de parlamentari la Curtea Constitutionala si ca l-a anuntat in scris de aceasta intentie pe seful statului, cerandu-i sa ia atitudine.

De asemenea, guvernatorul BNR a atras atentia ca majorarea salariilor necorelata cu productivitatea muncii ar putea duce la ratarea criteriilor de convergenta pentru adoptarea euro, in urma unui mix de politici incoerente ce ar atrage accelerarea inflatiei, deprecierea leului si indepartarea investitorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un deficit tot mai mare – TradeVille
Un deficit tot mai mare – TradeVille
Piața Rezidențială Din București Îngrijorează Analiștii Piața construcțiilor rezidențiale din București a înregistrat un declin îngrijorător, de 41%, in primele doua luni ale anului,...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#Tariceanu, #Isarescu, #intalnire, #analiza, #salarii, #profesori , #guvern Tariceanu