Tariceanu: Sunt ingrijorat de masurile de stanga pe care le ia noul Guvern

Joi, 18 Decembrie 2008, ora 13:29
1707 citiri
Tariceanu: Sunt ingrijorat de masurile de stanga pe care le ia noul Guvern

In cadrul prezentarii bilantului activitatii sale ca premier, Calin Popescu Tariceanu s-a declarat foarte ingrijorat de primele masuri anuntate de guvernul PD-L si PSD, care se dovedesc a fi de stanga.

"Constat cu ingijorare ca primele masuri anuntate de guvernul PSD - PD-L sunt de stanga, iar noi ar trebui sa mergem pe masuri de dreapta. Printre acestea se numara cota unica de impozitare care ar putea fi schimbata. Astazi romanii au asteptari si sperante foarte mari, ei sunt ingrijorati de viitorul lor, iar parintii sunt ingrijorati de viitorul copiilor lor", a precizat Tariceanu.

Premierul si-a prezentat, joi, bilantul mandatului sau de patru ani ca premier al Romaniei unde a subliniat faptul ca Romania a avut o crestere economica evidenta, iar romanii au dus-o mai bine.

Presedintele PNL a marturisit ca a fost o mare onoare pentru el sa fie prim ministrul Romaniei, iar bilantul pe care l-a prezentat joi are menirea de a reaminti care sunt prioritatile Romaniei pe viitor.

"Domnelor si domnilor, stimati cetateni, in ultimii patru ani am avut onoarea de a fi ministrul Romaniei. Sunt aici sa fac bilantul si sa reamintesc care sunt prioritatile Romaniei. Si nu sunt doar prioritatile unui anumit partid politic ci ale Romaniei. In timpul mandatului am reusit sa aducem romanii in Uniunea Europeana, sa avem o crestere economica fara precedent", a precizat seful Executivului.

Calin Popescu Tariceanu a reiterat ideea ca a guvernat responsabil, cu ajutorul politicilor liberale de dreapta. "In acesti patru ani am guvernat responsabil drept dovada ca produsele romanesti se gasesc in toate capitalele lumii si valorile romanesti sunt respectate in strainate. Dar si eu stiu ca se poate mai bine. De aceea trebuie sa incurajam economia de piata si libertatile individuale. Din 28 decembrie 2004 si pana astazi actiunile noastre au stimulat cresterea economiei care a creat noi locuri de munca.

Am investit zeci ce miliarde de euro in educatie, sanatate si Dezvoltare. Am facut investitii masive si in industrie. Romanii si-au cumparat case si masini", sunt cateva dintre realizarile cu care se mandreste Calin Popescu Tariceanu.

Premierul a precizat ca datoria externa a Romaniei si-a micsorat ponderea in cei patru ani de zile, iar incasarile din 2008 reprezinta totalul incasarilor din 2001 - 2004. Calin Popescu Tariceanu a mai precizat ca Romania are in prezent de 2,5 ori mai multa valuta decat in 2004.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Calin Popescu Tariceanu, #bilant mandat, #masuri stanga, #Guvern PSD PDL , #guvern Tariceanu