Coalitia, jucata pe degete de un neica-nimeni

Luni, 25 Decembrie 2017, ora 12:40
16961 citiri
Coalitia, jucata pe degete de un neica-nimeni

Observ ca regula de aur a guvernarii coalitiei de stanga-dreapta este aparitia tot mai des a unui scandal de rasunet. Ba e chemat un lider la DNA, dar el se jura ca nu fura, ba l-au prins cu rata-n gura si se amana procesul cam sine die, ba se dubleaza pretul la oua, ba il contesta ministrul Daea, ba platim o taxa in plus, ba n-o mai platim, ba redenumim Piata Victoriei, ba n-o mai redenumim, ba incepe razboiul invizibil cu statul paralel, ba nu mai e paralel.

Cand aud de evenimentele derulate si, mai ales, cand aud cine le tot deruleaza, imi amintesc de o straveche zicala: mare e gradina Ta, Doamne!

Bomba celui mai recent sfarsit de saptamana a dezvaluit interceptarea in 2014 a convorbirilor la vreo 80 de demnitari. O spune un om de mare incredere, ofiterul (r) Daniel Dragomir, cel care se indeletniceste numai cu dezvaluirile incendiare, de cand s-a raspopit din SRI.

Raspopitul incearca sa puna sub semnul intrebarii prezidentialele din 2014, respectiv alegerea dlui Klaus Iohannis. Si - culmea - cel care nu pare interesat de asemenea dezvaluiri este dl Victor Ponta, concurentul perdant al presedintelui Iohannis, iar cel teribil de interesat pare dl Calin Popescu Traiceanu, care a participat si el la scrutin, in calitate de a cincea roata la caruta.

Nici vorba sa fi ajuns in turul al doilea. A pierdut cu brio din primul tur, cu cateva procente, total nesemnificative, dar care i se par suficiente, ca sa sugereze ca poate ar fi stat dansul astazi in fotoliul Cotrocenilor, daca nu i-ar fi fost interceptate convorbirile.

Cel putin, asa rezulta in declaratiile pe care s-a apucat sa le faca presedintele Senatului, dupa ce a aflat despre "dezvaluirile" ofiterului (r) Dragomir cu privire la interceptari:

"Interceptarea evident a unuia dintre candidati la procesul electoral duce la suspiciuni si acuzatii grave legate de deformarea procesului electoral, pentru ca se creeaza avantajul unuia din candidati. Aceasta este dovada in plus a ceea ce am spus despre existenta statului paralel".

Adica dl Tariceanu sugereaza ca ar fi fost in stare sa ajunga el la Cotroceni, daca nu se crea "avantajul unuia din candidati"? Da? Cata mizerie!

Sa fim seriosi, astazi stiu si copiii cum s-a intors brusc soarta scrutinului in favoarea dlui Klaus Iohannis, atunci cand PSD demonstra public ca isi bate joc de romanii din diaspora, iar candidatul Victor Ponta isi lasa soarta pe mana unui credincios sef de campanie, bunul sau prieten Liviu Dragnea.

Dar nu asta ma mira cel mai mult, ci faptul ca liderii coalitiei, in frunte cu dl Tariceanu, dau sa crediteze cu 100% dezvaluirile unui neica-nimeni, inainte ca afirmatiile sa fi fost probate si judecate in fata instantei, inainte ca aceasta sa se fi pronuntat, inainte ca pronuntarea sa fi devenit definitiva, adica in toata acea perioada a prezumtiei de nevinovatie, clamata non stop si atat de draga oricarui corupt, care respecta lupta anticoruptie.

Caci afirmatia dlui Dragomir nu mi se pare mai mult decat o presupunere, cel mult o marturie necercetata inca de niciun procuror, neluata inca in seama de vreun judecator, nepusa pe rolul niciunei instante si nejudecata de nimeni.

Este incomparabil mai putin decat ceea ce se gaseste in dosarul doldora de probe TelDrum, unde implicatul Dragnea pretinde sa-i respectam la virgula prezumtia de nevinovatie, negand tot ce-i pune in carca nu vreun ofiter raspopit, nu un ziarist incomod, nu un politician inrait, ci chiar institutia imputernicita sa intocmeasca dosarul penal.

Este tot incomparabil mai putin decat dosarul unde dl Tariceanu este inculpat pentru marturie mincinoasa (pe care noile legi ale justitiei tocmai incearca s-o dezincrimineze ca sa-l salveze) si amestecat intr-o uriasa afacere cu retrocedari de terenuri in Padurea Snagov si Ferma Baneasa.

Pentru toate acestea, nejudecate dar aflate pe rol in instante, presedintele Senatului reclama respectarea cu sfintenie a prezumtiei de nevinovatie, iar pentru banuielile domniei sale, neajunse inca in nicio instanta si care poate nu vor ajunge niciodata acolo, pronunta cu de la sine putere sentinte, da dreptate afirmatiilor facute de dl Dragomir ca simplu cetatean, caci alta calitate n-are.

Nu pun in discutie faptul insusi, sustinut de dl. Dragomir. S-ar putea ca intr-adevar sa fi fost interceptate 80 de persoane, asa cum sustine dansul. Corect era ca, in cazul cand a constatat ileglitati, sa fi sesizat parchetul. Parchetul, nu Senatul. As zice chiar Parchetul, inaintea opiniei publice, a carei reactie poate perturba ancheta.

Daca n-a facut-o, inseamna ca dl Dragomir nu-si doreste altceva decat o noua comisie parlamentara cum a fost cea pentru evenimentele din 2009, finlizata cu NUP la Parchet si in coada de peste la Parlament.

Pentru mine este clar ca un neica-nimeni vrea un scandal care sa-l faca vedeta. Dar mi se pare excentric sa simt ca Parlamentul se pegateste sa piarda vremea cercetand insinuarile raspopitului Dragomir, in loc sa procedeze la dezbateri serioase, pe legi vitale, precum cele pe justitie, dezbatute si aprobate "pe repede inainte".

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat luni, 22 aprilie, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european al României ”a murit sufocat de...
#Calin Popescu Tariceanu statul paralel, #Daniel Dragomir interceptari, #Klaus Iohannis presedinte, #Padurea Snagov retrocedari , #Klaus Iohannis