Tariceanu ii scrie lui Iohannis: Asta ma face adversarul dumneavoastra

Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 13:44
9237 citiri
Tariceanu ii scrie lui Iohannis: Asta ma face adversarul dumneavoastra

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a scris o epistola online lui Klaus Iohannis, pe care il acuza din nou de "incurajarea abuzurilor si exceselor unui sistem ocult de putere de la nivelul institutiilor de forta".

"Domnule Presedinte, nici un roman nu este multumit sa creasca pretul la benzina si motorina, dar intrebarea pe care mi-o pun este de ce sunteti ingrijorat de soarta romanilor doar cand va convine pentru a critica Guvernul.

De ce ati tacut malc atunci cand eliminarea supraaccizei nu s-a regasit in scaderea pretului la carburanti la inceput de 2017? Simplu: pentru ca nu ati fi obtinut nici un potential beneficiu electoral, situandu-va pe aceeasi pozitie cu guvernul PSD-ALDE", sustine pe Facebook Calin Popescu Tariceanu in deschiderea scrisorii catre presedinte.

In continuare, Tariceanu reia aceleasi idei exprimate si joi, cum ca Iohannis ar patronul unui sistem de excese si abuzuri al institutiilor de forta.

"Ceea ce mi se pare mult mai grav, pentru ca tine direct de responsabilitatile constitutionale pe care le aveti, este incurajarea abuzurilor si exceselor unui sistem ocult de putere de la nivelul institutiilor de forta.

In trecut, v-ati multumit sa fiti beneficiarul acestor excese si abuzuri, atunci cand intr-un mod nedemocratic v-ati instalat guvernul Dvs.

Acum, din beneficiar ati ajuns patronul acestui sistem si principalul sau aparator. De ce? Simplu: pentru ca este singura cale prin care considerati ca veti castiga al doilea mandat", continua Tariceanu pe reteaua sociala.

In continuare, liderul ALDE enumera erorile facute de presedinte, din punctul sau de vedere, si afirma ca Iohannis vinde romanilor iluzia luptei anticoruptie: "Ati aratat tuturor romanilor ca ati dat gres in alegerea Guvernului Ciolos, care a reprezentat un dezastru pentru Romania generat de incompetenta si rea-vointa.

Apoi, ati aratat ca ati dat gres si in reformarea partidului dvs. Isi amintesc toti romanii cand incurajati partidele sa aduca oameni noi si 'curati', adica pioni docili ai sistemului ocult de putere. PNL a jucat cum a dorit presedintele si a cules un dezastru electoral in 2016.

Doua esecuri usturatoare, dupa care ati ramas in postura de a incerca sa vindeti romanilor o singura iluzie: a luptei anticoruptie".

Din punctul de vedere al lui Tariceanu, aceasta iluzie incepe insa sa se destrame, iar presedintele nu face decat sa pedaleze in gol. Tariceanu sustine ca romanii vor ca Laura Codruta Kovesi sa nu mai sfideze Parlamentul si sa povesteasca despre noaptea alegerilor din 2009, contrar dorintei lui Iohannis.

"Domnule Presedinte, marea problema este ca iluzia pe care incercati sa o intretineti incepe sa se destrame, iar dumneavoastra incepeti sa pedalati in gol, desprins de realitatea romanilor si de ceea ce vor ei.

Marea majoritate a romanilor vor ca abuzurile si excesele din sistemul de justitie sa inceteze. Ca lupta anticoruptie sa nu mai fie folosita ca paravan pentru eliminarea adversarilor politici. Marea majoritate a romanilor vor ca sefa DNA sa nu mai sfideze Parlamentul si sa spuna public adevarul despre noaptea alegerilor din 2009.

Pe toate aceste subiecte esentiale pentru viitorul Romaniei, dumneavoastra va aflati impotriva opiniei romanilor", afirma pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

In continuare, seful Senatului aduce in discutie si Legile Justitiei, afirmand raspicat ca le sustine, chiar daca (sau tocmai pentru ca) acestea ii vor lua din putere presedintelui. Faptul ca nu presedintele va decide cine vor fi sefii Parchetului si DNA este, in viziunea lui Tariceanu, o sansa in plus pentru ca sistemul Justitiei sa se insanatoseasca.

"Marea majoritate a romanilor, si din ce in ce mai multi magistrati onesti, isi doresc un sistem de justitie reformat. Ca presedinte al Senatului mi-am asumat sprijinirea acestei reforme, alaturi de majoritatea parlamentara actuala. De aceea, sprijin legile justitiei pe care ministrul Tudorel Toader le-a propus.

Ceea ce va deranjeaza cel mai mult la aceste legi este ca nu veti mai decide dumneavoastra, ca om politic, cine vor fi sefii Parchetului si DNA. Adica, mai concret, va supara ca veti avea mai putina putere si influenta politica. Este adevarat, o sa fie mai putin bine pentru Dumneavoastra, dar va fi mult mai bine pentru sistemul de justitie care va avea o sansa in plus sa se insanatoseasca.

In acest fel, puterea nu va mai sta in pixul unui singur om, iar alegerea sefilor acestor structuri va fi facuta in urma dezbaterilor si votului din CSM", arata Tariceanu.

Tariceanu mai acuza in scrisoarea sa online catre presedinte ca acesta e dispus sa calce in picioare atat drepturile, cat si libertatile romanilor, pentru un al doilea mandat. Tocmai de aceea, spune el, este pentru crearea unei "agentii independente care sa se asigure ca nu se mai comit abuzuri in ascultarea telefoanelor cetatenilor".

"Un om politic orbit de putere, asemenea fostului presedinte Basescu"

In final, Tariceanu conchide ca nu e diferenta intre Iohannis si fostul presedinte, Traian Basescu, ambii fiind orbiti de putere: "Domnule Presedinte, se pare ca ne aflam pe pozitii iremediabil opuse, dar nu in termenii pe care ii folositi. Eu sustin democratia, drepturile si libertatile cetatenilor. Dumneavoastra sustineti un sistem ocult de putere si inchideti ochii la abuzuri.

Eu sustin un Parlament puternic. Dumneavoastra sustineti un Parlament subordonat si controlabil prin spectacolul televizat al catuselor. Va consider un om politic orbit de putere (asemenea fostului presedinte Basescu), care incearca sa vanda in continuare romanilor iluzia ca spectacolul regizat al catuselor ar fi de fapt lupta anticoruptie, cand este o lupta impotriva democratiei si a statului de drept.

Iluzia pe care incercati sa o intretineti este, insa, cel mai mare pericol pentru Romania de astazi. De aceea, voi continua sa o demasc si voi continua sa actionez conform principiilor liberale in care cred, iar protejarea libertatilor cetatenilor este pe primul loc".

Tariceanu se declara fatis adversarul presedintelui, pe care il catalogheaza ca fiind las pentru ca nu isi sustine personal punctul de vedere, ci prin intermediarui, asa cum e purtatorul sau de cuvant, Madalina Dobrovolschi: "Asta ma face adversarul sistemului ocult de putere si, pe cale de consecinta, adversarul dumneavoastra. Sper macar, ca pe viitor, sa aveti curajul sa va sustineti personal punctele de vedere, nu prin intermediari".

A.S.

Citeste si:
️USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”: "Printre cei care vor beneficia se numără Alina Gorghiu și alți peneliști de frunte"
️USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”: "Printre cei care vor beneficia se numără Alina Gorghiu și alți peneliști de frunte"
USR reclamă ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”, la Mogoşoaia. Formaţiunea susţine, într-o declarație făcută în seara zilei de marți, 18...
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Primarul orașului Câmpulung Muscel, județul Argeș, se laudă că a reușit să facă economii de 1,5 milioane de lei în bugetul municipiului plătind facturi mult reduse la gaz metan și...