Tariceanu isi justifica proiectul de declaratie antiIohannis si CSM: Au atacat cot la cot un act legitim al Guvernului

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 14:04
2302 citiri
Tariceanu isi justifica proiectul de declaratie antiIohannis si CSM: Au atacat cot la cot un act legitim al Guvernului

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a lansat miercuri, in plenul Parlamentului, un atac dur la adresa presedintelui Iohannis si a CSM, institutii pe care le-a acuzat ca au atacat "cot la cot" OUG 13, "un act constitutional perfect legitim".

"CSM doreste sa fie independent in cadrul arhitecturii institutionale, dar CSM pare sa doreasca aceasta independenta numai in raport cu Parlamentul pentru ca observam ca, atunci cand presedintele actual s-a dus la CSM, imediat, cot la cot, au depus contestatiile pe care le cunoasteti la CCR impotriva unui act constitutional perfect legitim, asa cum a fost subliniat de catre CCR pe care l-a adoptat Guvernul", a declarat Tariceanu in cadrul dezbaterilor asupra declaratiei de reafirmare a rolului si prestigiului Parlamentului.

Seful Senatului a tinut sa atraga atentia ca unica institutie care reprezinta poporul este Parlamentul, in vreme ce presedintele este doar reprezentantul statului. "Nu ma pot abtine sa fac o remarca: vreau sa intelegem cu totii ca presedintele reprezinta statul si nu este seful statului. Nu merge aceasta institutie dupa formula din marina sau din armata: comanda la mine. Nu merge", a mai spus seful Senatului.

Citeste si Tariceanu, despre referendum: Dictatorul discuta direct cu poporul, peste capul Parlamentului

Tariceanu l-a mai acuzat pe presedintele Iohannis ca a declansat un razboi politic in ultimele doua luni, fiind nevoie de interventia CCR "pentru a pune lucrurile in ordine".

Tariceanu ii cere lui Iohannis sa opreasca protestele: Tacerea e un indemn la escaladare

"Fara indoiala ca in aceasta perioada a existat o ingerinta majora a CSM in activitatea puterii executive si o ingerinta a institutiilor de forta impotriva activitatea Guvernului si a Parlamentului. Am traversat o perioada de criza de aproape doua luni in care presedintele a declansat un razboi politic, alimentand nemultumirile unei parti a populatiei si incercand sa rastoarne rezultatul alegerilor", a adaugat Tariceanu.

Miercuri s-a dezbatut in plenul reunit declaratia de reafirmare a prestigiului Parlamentului. Declaratia prin care presedintele Klaus Iohannis este acuzat de "abuz de drept" si de "uzurpare" a dreptului Parlamentului de a trage Guvernul la raspundere, ca urmare a sesizarii depuse la CCR privind OUG 13, a fost asumata de Parlament.

Proiectul initiat de Calin Popescu Tariceanu a trecut, miercuri, cu 203 de voturi pentru si 94 impotriva de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Acest document urmeaza acum sa fie publicat in Monitorul Oficial, insa nu are niciun fel de efecte juridice, fiind strict o declaratie politica a Parlamentului.

Citeste si Basescu il apara pe Iohannis: Parlamentarii au probleme comportamentale si incearca sa le ascunda in spatele unei declaratii neinspirate

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: NEWS.RO