Tariceanu: Nu am stiut ca sunt interceptat. E o dovada ca statul paralel exista. Iohannis face ca Basescu

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 14:25
13705 citiri
Tariceanu: Nu am stiut ca sunt interceptat. E o dovada ca statul paralel exista. Iohannis face ca Basescu
Foto: Arhiva (Senat)

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca are dovada existentei "statului paralel".

Seful ALDE se refera la mandatul de ascultare/localizare pe numele sau, dat in 2014 intr-un dosar din care s-a desprins cazul Microsoft, despre care spune ca nu a fost anuntat.

"Interceptarea unuia din candidati in procesul electoral duce la suspiciuni si la acuzatii grave legate de deformarea procesului electoral, pentru ca se creeaza avantajul unuia din candidati.

E dovada in plus legat de existenta statului paralel in Romania. Vreau sa vad care este baza legala pe care s-au facut interceptarile. Alte institutii aveau dreptul sa faca parte din partea de procedura judiciara? Din cate stiu, nu. Conform legislatiei, trebuie sa va aduc la cunostinta ca nu am fost informat, desi exista obligativitatea sa fiu", a spus Tariceanu, vineri, intr-o interventie de la Senat.

Tariceanu a continuat apoi cu alt atac la presedintele Klaus Iohannis:

"Atata vreme cat un presedinte se sprijina in continuare pe institutiile de forta si nu ii pasa de incalcarea grosolana a drepturilor si libertatilor cetatesti inseamna ca nu e decat o marioneta a celor care au creat aceasta regula stramba si care vor sa o intretina (...) Sunt reguli specifice perioadei comuniste. Aceasta e realitatea cruda".

Tariceanu a spus ca se refera mai exact la procuratura care lucreaza cu serviciile, situatie despre care "presedintele actual se face ca nu vede, ca nu stie, ca nu cunoaste".

Tariceanu a sustinut ca Iohannis face "exact aceeasi greseala pe care a facut-o predecesorul sau, Traian Basescu, care a folosit aceste forte represive ale statului pentru a-si anihila adversarii politici".

Tariceanu interceptat

Precizarile lui Tariceanu au fost facute in contextul in care, vineri, pe contul de Facebook al fostului colonel SRI Daniel Dragomir, a fost publicat un document din care reiese ca un judecator de la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie ar fi autorizat supravegherea video, audio sau prin fotografiere, in perioada 4 iulie - 2 august 2014, a 80 de persoane, printre care si Calin Popescu-Tariceanu.

Interceptarea s-ar fi facut intr-un dosar din care s-a desprins ulterior cauza Microsoft, transmite Mediafax.

Mandatul a fost acordat pentru perioada 4 iulie 2014 - 6 noiembrie 2014, acesta incheindu-se la 4 zile dupa primul tur de scrutin al prezidentialelor castigate de Klaus Iohannis in final.

Fostul ofiter SRI sustine ca mandatul a fost dat intr-un dosar deschis in 2013, in baza unei sesizari a Guvenului Ponta, si se refera la fapte din anii 2000.

Din acest dosar, s-a desprins ulterior dosarul Microsoft, potrivit lui Dragomir.

Eveniment Quarterly Report

”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
Premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat mita pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant primind-o, el spunând că nu a văzut...
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Lider PSD, despre mita primită de Dumitru Buzatu: ”Ireale imaginile, nu credea nimeni că în România anului 2023 se mai poate întâmpla aşa ceva”
Senatorul Robert Cazanciuc (PSD), a declarat luni, despre flagrantul preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, că imaginile apărute în spaţiul public sunt ireale şi că nu...
#Tariceanu interceptat Iohannis stat paralel , #Klaus Iohannis