Tariceanu: Iohannis patroneaza acest sistem corupt de putere din Romania. Parca s-a coborat Duhul Sfant

Joi, 28 Septembrie 2017, ora 12:15
11682 citiri
Tariceanu: Iohannis patroneaza acest sistem corupt de putere din Romania. Parca s-a coborat Duhul Sfant

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, l-a atacat dur joi pe seful statului, despre care a spus ca sapa la fundatia Guvernului si a majoritatii parlamentare.

Tariceanu sustine ca Klaus Iohannis isi doreste sa dea jos Guvernul pentru a instala din nou unul tehnocrat, care i-ar conveni presedintelui, avand in vedere ca se apropie alegerile prezidentiale din 2019.

"El este cel care patroneaza acest sistem corupt de putere din Romania", a acuzat Tariceanu, cu referire la sistemul de justitie, vinovat in opinia sa de derapaje grave, pe care le-ar observa deja si oameni din exterior.

"Toti incep sa aiba semne de intrebare serioase legate de functionarea Justitiei, inclusiv la nivelul Comisiei Europene. In Romania avem serioase probleme. Sunt abuzuri incredibile, sunt oameni care si-au luat inima in dinti, cum se spune, si au inceput sa vina sa marturiseasca avatarurile prin care au trecut sau nelegiuirile care se petrec in institutii... Presedintele intoarce capul si spune 'eu nu vad lucrurile astea'. Evident ca le vede, dar nu vrea sa le recunoasca pentru ca situatia ii foloseste.

Pana la urma, el este cel care patroneaza acest sistem de putere corupt din Romania. Si o spun foarte clar", a mai spus Tariceanu.

"Presedintele sapa cu ravna la fundatia acestui guvern, care e majoritatea parlamentara, si nadajduieste sa-l dea jos", afirma Tariceanu, in contextul in care presedintele a declarat, zilele trecute, ca Sevil Shhaideh si Rovana Plumb ar fi trebuit sa demisioneze din functiile ministeriale detinute, aceasta fiind "varianta optimala", si a exprimat regretul ca PSD "face scut" in jurul celor doua.

Referindu-se la declaratiile presedintelui din ultimele zile, cele care fac referire la penali si coruptie, Tariceanu a declarat: "Cand aud declaratiile astea, am senzatia ca printre noi s-a coborat Duhul Sfant, care ne da noua sfaturi, pacatosilor. Noi, pacatosii, suntem oamenii politici si Duhul Sfant ne da sfaturi.

Cred ca presedintele uita ca e la fel de om politic ca si noi toti. Uita ca functioneaza in dreptul fiecaruia prezumtia de nevinovatie, de care s-a bucurat si el cand a fost ales presedinte".

"In cazul lui Sevil Shhaideh nu au fost formulate acuzatii, nu exista nicio cerere, deci de ce sa-si dea demisia?", a intrebat Tariceanu, care se face ca nu stie ca Shhaideh este deja urmarita penal pentru abuz in serviciu in dosarul Belina. Nefiind deputat sau senator, in cazul sau nu a fost nevoie de aprobarea Parlamentului pentru ca DNA sa poata incepe urmarirea penala.

"Am putea sa ne asteptam la astfel de cereri pe diferite hotarari de guvern pentru toti membrii Guvernului? Stau si ma intreb daca nu cumva i-ar conveni si sa ne trezim iar cu un guvern de tehnocrati", a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

"Daca pana mai ieri-alaltaieri aveam dubii ca asta e planul pe care il urmareste, dupa declaratiile de ieri-alaltaieri nu mai am dubii", a completat el.

" (Iohannis) face o mare greseala ca isi dezvaluie foarte repede planurile. Regret ca isi imagineaza ca o sa inghitim povestile pe care le livreaza", a mai spus presedintele Senatului. Acesta sustine ca, in conditiile actuale, se intreaba daca chiar mai este posibila o colaborare cu presedintele, care nu urmareste decat o destabilizare a institutiilor statului, dupa cum s-a exprimat Tariceanu.

"O sa ma rezum la obligatiile constitutionale, dar discutiile politice... cred ca m-am lamurit", a mai spus el.

Tariceanu s-a referit si la declaratiile recente ale lui Iohannis, care a afirmat ca are incredere in CSM, unde functioneaza totul foarte bine. Asta desi, spune Tariceanu, membrii Consiliului Suprem al Magistraturii mai aveau putin "sa-si scoata ochii si sa-si taie gatul".

"La CSM mai aveau putin sa-si scoata ochii si sa-si taie gatul si el spune ca are incredere in CSM si ca functioneaza totul foarte bine. Iata o dovada in plus ca se bucura de aceasta situatie pentru ca consecintele sunt defavorabile Guvernului in ceea ce priveste actuala majoritate pe care incearca sa o rastoarne", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca are incredere in Consiliul Superior al Magistraturii, subliniind si faptul ca este "multumit" de activitatea Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce a fost solicitat sa comenteze in legatura cu actualul scandal din justitie.

Citeste si:
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Cum a redus Elena Lasconi la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică. "Sunt singurul primar cu această inițiativă"
Primarul orașului Câmpulung Muscel, județul Argeș, se laudă că a reușit să facă economii de 1,5 milioane de lei în bugetul municipiului plătind facturi mult reduse la gaz metan și...
Prima reacție a Administrației Prezidențiale în scandalul plagiatului premierului: "Președintele își menține poziția reiterată"
Prima reacție a Administrației Prezidențiale în scandalul plagiatului premierului: "Președintele își menține poziția reiterată"
Angajații Administrației Prezidențiale au răspuns punctual unor cereri privitoare la scandalul plagiatului premierului Ciucă. Cu alte cuvinte, președintele n-a formulat un punct de vedere...
Comentarii
niculaeda
rank 5
acinoI
rank 5
Presedintele nu va sapa, Taricene, VA SCUIPA ,caci meritati !