Dragnea nu vrea sa dea PLR un post de vicepremier. Ce ii raspunde Tariceanu

Joi, 11 Decembrie 2014, ora 11:53
8154 citiri
Dragnea nu vrea sa dea PLR un post de vicepremier. Ce ii raspunde Tariceanu

Presedintele Senatului si liderul PLR, Calin Popescu Tariceanu, i-a raspuns, joi, vicepremierului Liviu Dragnea, dupa ce social-democratul ar fi declarat ca nu este de acord ca PLR sa primeasca un post de vicepremier in Guvernul Ponta 4.

Liviu Dragnea nu a precizat care va fi numarul exact de ministere al viitorului cabinet, insa a declarat miercuri seara la Romania TV ca va fi "un guvern restructurat, in care e posibil ca unele ministere delegate sa se comaseze in ministerul-mama".

Intrebat daca PLR va primi si un post de vicepremier, Dragnea a rapuns: "Eu n-as fi de acord cu asta. Poate trebuie sa ne gandim ca numarul de patru vicepremieri a fost cam mare. Discutam acum de un guvern restructurat, poate e nevoie de unul sau doi vicepremieri. In sensul asta discutam in aceste zile".

Raspunsul lui Tariceanu

In replica, presedintele Senatului a declarat joi ca functia de vicepremier este "o functie de reprezentare" si ca il intereseaza mai mult prioritatile viitorului Executiv.

"Nu stiu daca formularea ii apartine domnului Dragnea, in opinia mea functia de vicepremier este mai degraba o functie de reprezentare, nu are atributii in plus, nu aceasta este problema cea mai importanta. Problema cea mai importanta este pe ce directie va actiona Guvernul, care sunt deciziile cele mai importante pentru anul viitor", a declarat Tariceanu.

Acesta a amintit ca Victor Ponta a declarat ca, in 2015, Executivul nu va majora nicio taxa.

Tariceanu vrea 4 ministere: Iata ce portofolii vizeaza in Guvern - surse

"Dar pe alta parte trebuie sa pregatim anul 2016, sa vedem cum merge economia, cum putem reduce TVA la 19%. Vom face acest lucru la toate produsele. Trebuie gasite elemente prin care trebuie stimulat consumul. Apoi trebuie de vazut care sunt prioritatile pe care functioneaza bugetul, nu putem avea 40 de prioritati, pentru ca inseamna ca nu vom avea niciuna", a adaugat presedintele Senatului.

Nu neaparat ministere economice

Premierul Victor Ponta a declarat, in urma cu o saptamana, ca UNPR, PC si PLR vor avea cate doua portofolii in Guvernul Ponta 4, acesta aratand ca nu a discutat cu liderul PLR Calin Popescu Tariceanu care anume vor reveni acestei formatiuni.

Negocierile se poarta in spatele usilor inchise. Tariceanu a mentionat in mai multe randuri ca vizeaza ministere economice, dar joi si-a nuantat pozitia. "Nu neaparat economice, politici economice se pot face in orice minister", a spus presedintele Senatului. Tariceanu spera ca pana la finalul acestei saptamani sa incheie negocierile cu PSD pentru intrarea la guvernare.

Premierul Victor Ponta urmeaza sa ceara votul parlamentarilor pentru un nou guvern, al patrulea cabinet pe care-l conduce, dupa ce UDMR a anuntat ca paraseste coalitia de guvernare, in urma votului de la alegerile prezidentiale.

Citeste si:
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Cum încearcă Ciucu să rezolve problema termoficării în Sectorul 6: ”Este pentru prima dată când un primar de sector se implică direct”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a reacționat vineri, 28 ianuarie, la criticile primite de cetățeni din cauza problemelor legate de termoficare. Într-unul dintre mesajele critice, un...
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Declarații halucinante ale Dianei Șoșoacă despre oamenii vaccinați: ”Când sunteți lângă ei, dați pe bluetooth” VIDEO
Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut vineri, 28 ianuarie, noi declarații aberante împotriva vaccinării anti-Covid. Invitată la un post de televiziune intitulat News România, senatoarea a...