Guvernul Ponta 4: Ce sarcini le traseaza Tariceanu ministrilor PLR

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 21:25
3829 citiri
Guvernul Ponta 4: Ce sarcini le traseaza Tariceanu ministrilor PLR

Calin Popescu Tariceanu a confirmat ca ministerele aprobate pentru partidul sau, PLR, sunt cel al Mediului, comasat cu Ape si Paduri, si portofoliul format din Energie, IMM-uri si Mediul de Afaceri.

Presedintele PLR a mai anuntat ca Gratiela Gavrilescu este numele propus pentru Mediu, in timp ce Andrei Gerea a fost nominalizat pentru Energie.

"Dezbaterea din structura noastra decizionala s-a bazat pe elemente importante, ca prezenta noastra in Guvern sa nu fie una formala, ci consistenta, care sa se manifeste prin promovarea unor valori liberale, unor proiecte care sa ajute la relansarea economica si sa sprijine mediul de afaceri", a declarat Tariceanu.

Referitor la Mediu, seful PLR a spus ca "Romania trebuie sa faca progrese importante pentru a pune in practica legislatia europeana, din ce in ce mai severa in acest domeniu".

"Romania are un mare deficit in respectarea legislatiei de mediu, tine de un comportament regretabil mostenit din perioada comunista", a continuat el.

Calin Popescu Tariceanu a subliniat ca cele doua portofolii sunt complicate, insa pe ministrii propusi ii recomanda atat experienta politica, dar si cea din mediul privat, pentru a-si indeplini obligatiile.

Referitor la faptul ca PLR nu a primit Ministerul Economiei, asa cum Tariceanu a declarat in mai multe randuri ca isi doreste, liberalul a spus ca "suntem multumiti in masura in care trebuie sa tinem seama si de alte realitati politice".

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica seara, structura si componenta noului Executiv, pe care l-a construit pe parcursul zilei alaturi de coalitia de guvernare si pentru care va cere, luni, votul Parlamentului.

Guvernul Ponta 4 - Lista cu propunerile de ministri - cine vine si cine pleaca

Mai multe ministere din Guvernul Ponta 4 au fost comasate, iar numarul de vicepremieri a fost redus de la trei la unul, pozitie care ii revine lui Gabriel Oprea, seful UNPR.

Din formula guvernamentala au disparut ministrii UDMR, care a decis retragerea de la guvernare si au aparut reprezentantii PLR, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu.

Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
70% din balanța comercială a României înclină către importuri pe bandă rulantă, potrivit economistului Mircea Coșea. Însă, ministrul PSD al Economiei, Radu Oprea, susține că pentru...
#Tariceanu ministere, #Tariceanu ministri Guvern, #Tariceanu Guvern Ponta 4 , #Partidul Liberal Reformator
  1. Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
  2. Guvernul Ciolacu a stabilit ținta exporturilor pentru anul 2024. Anunț de ultimă oră al ministrului
  3. Surpriză! Pe cine a ales Elena Lasconi șef de campanie pentru alegerile prezidențiale
  4. „Înaltă trădare!". Diana Șoșoacă cere punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis
  5. Cei mai anoști prezidențiabili din perioada postcomunistă
  6. De ce nu mai au partidele lideri carismatici care sǎ atragă voturi și când a apus epoca lor. „Mitul salvatorului nu va dispărea niciodată”
  7. Cum se modifică legea după tragedia din Bucegi. Parlamentarii reiau dezbaterile pe un proiect mai vechi
  8. ”Guvernul Ciolacu a făcut cadou fiecărui copil născut în 2024 o datorie suplimentară de 1.342 de euro”. Acuzațiile USR
  9. Promisiunea făcută de Franța României: ”Poate conta pe sprijinul nostru deplin”
  10. Anunțul premierului după tragedia de pe Jepii Mici: ”Nu toți urșii sunt criminali”