Tariceanu anunta cand va fi semnat protocolul pentru refacerea USL

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 15:15
2999 citiri
Tariceanu anunta cand va fi semnat protocolul pentru refacerea USL

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a anuntat, luni, ca protocolul de refacere a USL va fi semnat de PSD si PLR, dar si de celelalte formatiuni componente ale USL, in aceasta saptamana, inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale.

Presedintele Partidului Liberal Reformator a aratat ca nu e vorba de o refacere simbolica a USL, ci despre una "de substanta".

Tariceanu il sustine pe Ponta si refacerea USL: Batalia nu este castigata (Video)

"Sigur ca nu putem sa punem noul proiect intr-o suprapunere perfecta peste cel vechi. Dar ceea ce e important e ca vom avea din nou o constructie politica in care sa fie reprezentat PSD si PLR", a subliniat Tariceanu, care a mentionat ca si celelalte formatiuni ale USL vor face parte si vor semna protocolul de refacere.

Ponta, despre Tariceanu si cota unica: Propaganda lui Basescu si Iohannis. Refacem USL

Solicitat sa comenteze faptul ca PLR nu e recunoscut in mod oficial, el a raspuns: "Sunt doua lucruri ce trebuie separate: pe de o parte avem constructia si ideea politica si, sigur ca aceasta constructie politica urmeaza sa primeasca si o haina juridica. Ele nu sunt conditionate, dar primeaza actiunea politica".

Intrebat cand va fi semnat acest protocol de refacere a USL, Tariceanu a raspuns: "Cel mai probabil in aceasta saptamana, in zilele urmatoare, inainte de turul doi".

Intrebat, pe de alta parte, daca PLR intra la guvernare, el a raspuns: "Nu sunt lucruri neaparat legate, nu exista o conditionare in acest sens".

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...