Tariceanu il ataca pe Iohannis si vrea la Cotroceni - Ce l-a infuriat pe seful Senatului

Duminica, 19 Aprilie 2015, ora 15:57
7112 citiri
Tariceanu il ataca pe Iohannis si vrea la Cotroceni - Ce l-a infuriat pe seful Senatului

Calin Popescu Tariceanu il critica pe presedintele Klaus Iohannis pentru ca nu a invitat la consultari formatiunea sa politica, PLR.

"Am aflat cu regret din presa ca Partidul Liberal Reformator nu se afla pe lista partidelor invitate la Cotroceni de presedintele Romaniei in vederea unor consultari pe teme legislative.

Regretul meu este amplificat de faptul ca parlamentarii PLR isi fac datoria in cadrul Legislativului pentru a asigura o stabilitate politica actualului Cabinet, ministrii PLR contribuie in mod semnificativ la actiunea eficienta a Guvernului, iar activitatea politica a PLR in cadrul coalitiei de guvernare a impulsionat adoptarea recenta unor masuri de origine liberala stimulative pentru economia nationala, dintre care mentionez noul Cod Fiscal si reducerea TVA de la 1 iunie", a aratat Calin Popescu Tariceanu, care este si presedintele Senatului, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Iohannis cheama partidele la consultari - Ce spun liderii politici si cine va merge la Cotroceni

El sustine ca cererea de schimbare a numelui partidului, care a fost inaintata instantei competente, a fost admisa, ceea ce le-ar conferi atributul de legalitate.

"Este adevarat ca PLR nu a participat la alegerile din 2012 si aceasta imprejurare ar putea fi invocata pentru neinvitarea partidului la consultarile de la Cotroceni, datorita unei presupuse lipse de legitimitate a parlamentarilor PLR, sau chiar a partidului in intregul sau. Am contrazis si in trecut aceasta teza, o contrazic si in prezent. PLR, parlamentarii si membri sai au o legitimitate indiscutabila conferita de electorat, care a votat in 2012 listele USL si a respins de o maniera categorica PDL-ul lui Basescu, camuflat azi sub denumirea de noul PNL", a adaugat Tariceanu.

El sustine ca PNL a fost votat in 2012 asa cum s-a prezentat atunci, in campania electorala, si nu cum s-a transformat peste noapte, "fara niciun fel de consultare a electoratului sau, intr-un partid in care mostenirea comportamentala si de cadre a lui Traian Basescu este vizibila pentru oricine".

Tariceanu si-a exprimat dorinta ca presedintele tarii, Klaus Iohannis, sa nu faca discriminari intre partide.

"Il asigur pe presedintele Romaniei ca PLR doreste sa participe si sa contribuie efectiv si nemijlocit la restabilirea dialogului inter-institutional, a increderii si prestigiului in institutiile statului, grav afectate de practicile regimului Basescu".

Ce va discuta Iohannis cu reprezentantii partidelor

Primul subiect este cel al finantarii partidelor si a campaniilor electorale, despre care seful statului sustine ca "trebuie sa fie corecta si transparenta". In continuare, presedintele vorbeste despre votul diasporei si reforma sistemului electoral.

"Romanilor din strainatate trebuie sa li se asigure dreptul la vot. Reforma sistemului electoral trebuie sa garanteze prezenta unor candidati preocupati de buna gestionare a banilor publici si care intr-adevar sa-i reprezinte pe cetateni", scrie pe pagina de Facebook Klaus Iohannis.

"De asemenea, trebuie sa ne asiguram ca viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justitia. De luni, incep o noua serie de consultari pe aceste teme, cu partidele si formatiunile politice reprezentate in actualul Parlament", mai sustine presedintele.

Iohannis cheama iar partidele la consultari - Vezi cand si ce subiecte sunt pe agenda

Calendarul consultarilor de luni este, potrivit unui anunt postat joi pe site-ul Administratiei Prezidentiale, urmatorul:

* ora 10.00 - Partidul Social Democrat;

* ora 11.00 - Partidul National Liberal;

* ora 12.00 - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei;

* ora 15.00 - Partidul Conservator;

* ora 16.00 - Uniunea Democrata Maghiara din Romania;

* ora 17.00 - Grupul parlamentar al Minoritatilor Nationale.

Potrivit comunicatului, consultarile se vor referi si la "stadiul legislatiei electorale, inclusiv cel al reglementarilor necesare asigurarii dreptului de vot al romanilor care traiesc in afara granitelor", iar pe agenda consultarilor se vor mai afla "discutii referitoare la procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului".

Presedintele Iohannis anuntase inca de dinainte de Paste ca doreste sa discute cu liderii partidelor parlamentare despre subiecte precum modificarea Codului Electoral sau ridicarea imunitatii parlamentarilor.

PLR, inregistrat oficial pe 30 martie

Partidul Liberal Reformator a intrat oficial in randul celorlalte fromatiuni politice. Pe 30 martie, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca "Incuviinteaza modificarea Statutului si a Programului Partidului, intervenite conform celor hotarate in cadrul Congresului Extraordinar al Partidului National al Mediului din 19.12.2014. Dispune inscrierea modificarilor in Registrul Partidelor Politice. Cu apel in 5 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica, azi, 30.03.2015."

Anul trecut, Tariceanu a plecat din PNL si a luat cu el cativa colegi pentru a-si infiinta propriul partid.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tariceanu consultari partide Iohannis, #Tariceanu suparat Iohannis, #Tariceanu critica Iohannis, #PLR consultari partide Iohannis , #Partidul Liberal Reformator