Adriana Saftoiu candideaza in Prahova, Caramitru vrea in Parlament

Marti, 29 Iulie 2008, ora 08:12
2994 citiri
Adriana Saftoiu candideaza in Prahova, Caramitru vrea in Parlament

Fostul purtator de cuvant al presedintelui Basescu, Adriana Saftoiu, va candida din partea PNL intr-unul din colegiile uninominale din Prahova, iar Ion Caramitru ar putea concura si el pentru un mandat de parlamentar sub sigla liberalilor, din partea PNtCD, au declarat pentru NewsIn surse din BPC.

Surse din cadrul Biroului Politic Central al PNL au precizat pentru NewsIn ca Adriana Saftoiu si-a depus sambata dosarul pentru o candidatura din partea PNL Prahova. Saftoiu va concura intr-unul din colegiile uninominale, din partea organizatiei ce a fost condusa candva de omul de afaceri Dinu Patriciu, alaturi de ea concurand si ministrul apararii Teodor Melescanu. Cei doi au primit oferta din partea PNL Prahova in urma cu doua saptamani, insa la vremea respectiva, fostul purtator de cuvant al presedintelui Basescu refuza sa comenteze propunerea organizatiei, fara insa a respinge varianta unei candidaturi.

Adriana Saftoiu a castigat, in 2004, un mandat de deputat pe listele Aliantei Dreptate si Adevar, din partea PD. Ea a renuntat la Parlament, in favoarea functiei de purtator de cuvant al administratiei Basescu. In 2007, dupa demisia sotului ei, Claudiu Saftoiu, de la sefia SIE, ea parasea functia de la Cotroceni. Ulterior, Adriana Saftoiu s-a apropiat de PNL, firma de consultanta politica condusa de sotul sau, colaborand cu o serie de candidati liberali la alegerile locale.

Printre candidaturile validate de BPC luni seara se numara si cea a secretarului general al PNL, Dan Motreanu. Motreanu va merge intr-unul din colegiile uninominale din Calarasi, judet unde partidul a obtinut unul dintre cele mai bune scoruri in alegerile locale.

La sectorul 4 va concura Catalin Micula, iar la sectorul 6 Antonel Tanase, Rares Manescu, Mihai Toti (seful Agentiei Nationale de Mediu), Mihai Malaimare si Liviu Jicman.

Desi Delegatia Permanenta a PNL de marti nu va lua in discutie decat propunerile interne, in baza celor aprobate deja de BPC, surse liberale au declarat pentru NewsIn ca, din partea PNtCD, ar urma sa candideze, pe listele PNL, Aurelian Pavelescu si Ion Caramitru.

Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a primit luni seara votul de incredere al Biroului Politic Central al PNL pentru candidatura sa intr-unul din colegiile uninominale din sectorul 1, 20 de liberali pronuntandu-se in favoarea sa din totalul de 23.

Surse liberale au sustinut ca printre cei trei care au votat impotriva sa ar fi Vlad Moisescu si Andrei Chiliman, dar nu si Ludovic Orban. Votul a fost secret.

In cadrul sedintei BPC, Puiu Hasotti si Cornel Popa l-au sustinut pe presedintele Camerei Deputatilor, care fusese acuzat de liderul filialei sectorului 1, Vlad Moisescu, ca nu si-a depus candidatura in timp util si ca nu a mai dat pe la organizatie de patru ani. Olteanu si-a depus dosarul chiar la sedinta BPC de luni seara, dupa care a cerut votul de incredere al conducerii centrale.

Vicepresedintele Crin Antonescu a precizat, la finalul BPC, ca la sectorul 1 conducerea partidului a acceptat candidatura lui Bogdan Olteanu astfel incat, la Camera Deputatilor, vor intra in cursa electorala Calin Popescu Tariceanu pe colegiul de nord-est, Ludovic Orban in cel de sud, Bogdan Olteanu in colegiul din nord-vest, alaturi de Daniel Budurescu. La Senat va candida Crin Antonescu, Biroul Politic luand in discutie candidatura pentru un singur colegiu.

Ministrii Cristian Adomnitei, Adrian Iorgulescu, Varujan Vosganian, deputatul Relu Fenechiu si fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu au anuntat ca merg la Iasi, ministrul Eugen Nicolaescu la Mures, iar fostul ministru al afacerilor externe Adrian Cioroianu la Timis. Ministrul Cristian David ar urma sa candideze tot la Bucuresti.

Vicepresedintele Norica Nicolai va candida intr-unul din colegiile uninominale din Ardeal, cel mai probabil la Arad sau Cluj, in vreme ce vicepresedintele Puiu Hasotti va merge la Constanta.

Delegatia Permanenta a PNL va avea loc in cursul zilei de marti, in functie de ora la care se va termina sedinta extraordinara a Guvernului, convocata pentru aprobarea fondurilor de urgenta destinate zonelor sinistrate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
Criză de râs la o televiziune, în direct. Relatarea unui conflict în familie a provocat amuzamentul general VIDEO
O prezentatoare TV din Polonia a izbucnit în râs în timpul unei transmisiuni în direct, ascultând povestea unui reporter despre o ceartă în familie pe teme politice. Incidentul a avut loc pe...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Adriana Saftoiu, #candidaturi, #Ion Caramitru, #politica, #Parlament , #PNL