Alti deputati liberali se alatura lui Tariceanu: PNL e in deriva, Basescu e comandantul ce-l va redresa

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 22:44
6759 citiri
Alti deputati liberali se alatura lui Tariceanu: PNL e in deriva, Basescu e comandantul ce-l va redresa

Alti doi deputati liberali, Octavian Bot si Virgil Guran, au anuntat ca vor pleca din PNL si se vor alatura partidului infiintat de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Partidul Liberal Reformator, lansat saptamana aceasta de Tariceanu, are din ce in ce mai multi simpatizanti, dupa ce mai multi liberal au parasit recent PNL pentru a trece in tabara fostului premier, arata Mediafax.

Cele mai noi anunturi au venit din partea lui Octavian Bot si Virgil Guran, primul spunand ca formatiunea politica pe care a lasat-o in urma este "in deriva" si ca "este condusa de un grup de oameni ajunsi acolo prin aranjamente".

Sase deputati liberali, intre care Gerea, isi anunta demisia din partid si se alatura lui Tariceanu

PNL, "in deriva"

Octavian Bot, care se afla la al patrulea mandat de deputat, a precizat ca nu si-a dat inca demisia din PNL, dar ca apartenenta sa la acest grup politic va inceta in momentul in care se va inscrie in partidul lui Calin Popescu Tariceanu.

Bot sustine ca PNL se afla "in deriva" si ca presedintele Traian Basescu va fi "comandantul" care il va redresa.

"In momentul actual, Partidul National Liberal este in deriva si, dupa cum stim, un vas aflat in deriva are nevoie de un comandant care sa-l redreseze si se pare ca acest comandant este tocmai Traian Basescu.

In urma cu cateva luni, vreme de vreo trei ani, PNL lupta in USL alaturi de PSD impotriva regimului Basescu si iata ca de ceva timp PNL vrea sa se uneasca cu regimul Basescu, pentru ca regimul Basescu inseamna PDL, nicidecum Partidul Miscarea Populara. Or, aceasta ambiguitate, aceasta schimbare de mesaj politic mie mi se pare foarte grava", a detaliat deputatul liberal.

Stroe: Congresul PNL, de prost gust. Partidul lui Tariceanu va intruchipa liberalismul

Guran, nemultumit de fuziunea cu PDL

La randul sau, deputaul de Prahova Virgil Guran a anuntat ca se va inscrie in Partidul Liberal Reformator, mentionand ca si-a dat demisia deja din PNL. Cele mai mari nemultumiri ale acestuia sunt legate de fuziunea cu PDL si de atitudinea presedintelui PNL Prahova, Mircea Rosca.

"Atat timp cat PNL in Prahova este condus de Mircea Rosca si in stilul lui dictatorial, eu nu pot sa fac parte din aceeasi structura cu el. In al doilea rand, am o anumita jena fata de oameni pentru ca ne-au ales pentru ca eram in USL.

Am inteles, nu a functionat USL, dar chiar sa trec dintr-o data in partea cealalta, cu tot respectul pentru cei din PDL, unii imi sunt chiar prieteni, dar mi se pare prea de tot. Stiu ca intr-un viitor mai indepartat sau mai apropiat trebuie sa existe un partid de dreapta puternic", a explicat Guran.

Mai mult membri ai PNL au anuntat recent ca vor parasi acest partid si se vor alatura grupului lansat de Calin Popescu Tariceanu, fiind nemultumiti de decizia conducerii de a fuziona cu democrat-liberalii.

Cand isi lanseaza Tariceanu partidul: 20 de liberali il urmeaza (Video)

Printre cei care il urmeaza pe seful Senatului se numara fostii ministri Daniel Chitoiu si Andrei Gerea, precum si deputatii Gratiela Gavrilescu, Nicolae Alexandri, Sorin Teju, Ion Cupa, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu si Viorel Palasca.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, pe 30 iulie, ca peste 20 de membri ai PNL s-ar putea alatura formatiunii sale. Fostul premier a demisionat din PNL in luna februarie, fiind nemultumit de decizia lui Crin Antonescu, seful partidului din acea perioada, de a destrama USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#deputati liberali Tariceanu, #partid Tariceanu, #deputati partid Tariceanu , #PNL
Comentarii
Poza alkada
alkada
rank 4
liberalii au fost mereu tradatori si fara coloana vertebrala