Atac marca Tariceanu: Gorghiu e ca o tata in piata, Kovesi se crede atotputernica, Pruna sa fie trimisa la plimbare

Luni, 14 Martie 2016, ora 17:46
12038 citiri
Atac marca Tariceanu: Gorghiu e ca o tata in piata, Kovesi se crede atotputernica, Pruna sa fie trimisa la plimbare
Foto: Ziare.com

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a atacat dur trei femei din politica si justitia din Romania - liderul PNL Alina Gorghiu, seful DNA Laura Codruta Kovesi si ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

Tariceanu a declarat, luni, ca premierul Dacian Ciolos ar trebui sa o bage mai des in sedinta pe ministrul Justitiei, Raluca Pruna, si sa ii ceara demisia, dupa afirmatiile acesteia despre Ordonanta de urgenta privind interceptarile, el aratand ca aceasta OUG trebuie respinsa urgent de Parlament, relateaza News.ro.

"Nasul acestei Ordonante de Urgenta pare a fi doamna Pruna, ministrul Justitiei, care ne-a declarat, fara ambiguitati, ca este o demna urmasa a doamnei Macovei, si prietena.

Daca doamna Macovei declara ca ascultarea telefoanelor, neconstitutionala, este utila pentru combaterea coruptiei, doamna Pruna a avut un panseu de exceptionala valoare comunista, fascista sau ambele. Ce ne spune doamna? Ca discutia despre drepturile omului este un lux. Sfatul meu este ca premierul Ciolos sa o bage in sedina mai des si cel mai bine este sa nu mai vorbeasca, pentru ca spune numai enormitati", a comentat Calin Popescu Tariceanu.

Scandalul interceptarilor SRI. Ponta rabufneste: Raluca Pruna "gandeste si actioneaza ca o kaghebista sinistra"

Copresedintele ALDE a sustinut ca afirmatiile ministrului Justitiei merita o singura atitudine, atat din partea presei, cat si a premierului Ciolos, "sa o demita imediat".

"Din punctul de vedere al ALDE, sa ii ceara demisia si sa o trimita la plimbare pe doamna Pruna", a afirmat Tariceanu.

El s-a referit si la traseul pe care trebuie sa il urmeze Ordonanta de urgenta privind interceptarile, dupa decizia Curtii Constitutionale.

"Nu trebuie discutata in Parlament, trebuie respinsa, pur si simplu pentru ca este neconstitutionala (...) iar Parlamentul sa isi intre in rol si sa propuna un proiect pe care sa il adopte, care sa fie in concordanta cu decizia Curtii Constitutionale", a afirmat Tariceanu.

Copresedintele ALDE a mai mentionat ca SRI face "o mare greseala, pentru ca toata munca acestei institutii, de atatia ani, de a se curata de mostenirile trecutului, se naruie".

"Vom da romanilor impresia, si nu numai, ci si realitatea, ca ne intoarcem in perioada comunismului, in cea mai neagra perioada a lui", a mai aratat el.

Potrivit lui Tariceanu, solutia este crearea unei Autoritati independente de interceptare, asa cum a fost propus intr-un proiect de lege din 2007.

Tariceanu: Gorghiu se cearta ca o tata in piata, pe fleacuri

Fostul premier a criticat-o si pe lidera liberala Alina Gorghiu, afirmand, intr-o conferinta de presa, ca a urmarit, de la declararea neconstitutionala a prevederii din Codul de procedura penala privind interceptarile, punctele de vedere de pe scena publica si a fost surprins de faptul ca PNL nu a avut nicio pozitie in acest sens.

"Pentru PNL, care se revendica partid fost liberal, de centru-dreapta (...) drepturile si libertatile individuale nu au nici cea mai mica valoare. Nu stiu ce facea doamna Gorghiu in perioada asta.

Stau si ma intreb, ca pe tot felul de fleacuri o vad ca este foarte activa. Vad ca se cearta cu unii, cu altii, ca o tata in piata, are tot felul... dar pe lucruri care sunt intr-adevar fundamentale si in care un partid trebuie sa se exprime, sa spuna: Nu, domnule, noi vrem sa fie toti romanii ascultati, sau, daca i se da voie, sa spuna: Nu, nu este voie sa fie ascultata toata lumea, la gramada, ca pe vremea Securitatii. Are curaj sa spuna? Astept un punct de vedere de la ei pe aceasta tema, ca asa, la maruntisuri, fleacuri, este experta", a comentat Tariceanu.

Tariceanu: Kovesi se crede atotputernica in Romania si a inceput sa dea sfaturi de politica externa

Acesta a spus ca afirmatiile sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, privind mentinerea MCV arata ca aceasta se crede "atotputernica" in Romania si a inceput sa dea sfaturi de politica externa, incalcand principiul separatiei puterilor in stat.

"Doamna Kovesi intra intr-un teren in care nu are ce sa caute, pentru ca pastrarea sau anularea MCV tine de politica externa, iar responsabili de acest lucru sunt presedintele si Guvernul, iar cele doua institutii s-au pronuntat in favoarea incetarii utilizarii acestui mecanism cat mai rapid", a declarat Tariceanu, referitor la afirmatiile Codrutei Kovesi, cu privire la oportunitatea mentinerii MCV.

Potrivit lui Tariceanu, aceste "atitudini dovedesc ca doamna Kovesi se crede autoputernica in Romania si a inceput sa dea sfaturi si pareri de politica externa institutiilor abilitate prin lege si Constitutie, netinand cont sau incalcand principiul separatiei puterilor in stat".

"Romania nu poate sa aiba decat o politica externa, decisa de presedinte si Guvern, si este evident ca doamna Kovesi ar trebui sa faca urmatorul lucru, sa iasa intr-o declaratie publica, sa spuna ca a gresit, sau Presedintia si Guvernul sa o puna la punct pe acest subiect", a mai spus Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tariceanu atac Gorghiu, #Tariceanu atac Kovesi, #Tariceanu atac Raluca Pruna, #Tariceanu OUG interceptari , #PNL