Atanasiu si Petrache s-au retras din cursa pentru prim-vicepresedinte PNL

Vineri, 20 Martie 2009, ora 23:33
1403 citiri
Atanasiu si Petrache s-au retras din cursa pentru prim-vicepresedinte PNL

Fostul ministru al Apararii Theodor Atanasiu si Marian Petrache si-au anuntat vineri seara, la Congresul PNL, retragerea candidaturii din cursa pentru functia de prim-vicepresedinte al liberalilor, pentru a-i lasa cale libera lui Ludovic Orban.

Functia de prim-vicepresedinte ar fi trebuit sa fie disputata de Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Marian Petrache si Romeo Stavarache. Dintre cei patru, numai Ludovic Orban si Romeo Stavarache au mai ramas in cursa.

"Vreau sa-l felicit pe Calin Popescu Tariceanu pentru tot ce a facut pentru PNL si pentru Romania. In aceeasi masura, il felicit pe noul presedinte al PNL, Crin Antonescu, si ii doresc sa aiba aceleasi succese pentru care l-ati votat", si-a inceput discursul Teodor Atanasiu.

El a explicat ca si-a depus candidatura pentru functia de prim-vicepresedinte din doua motive: unul care tine de traditia PNL, functia respectiva fiind pentru prima data infiintata in partid pentru Viorel Catarama, "care a incercat sa-si faca o pozitie de forta in PNL", dar care, in final a fost castigata de Valeriu Stoica. "Nu este pentru cine se pregateste, ci pentru cine se potriveste", si-a explicat Atanasiu rationamentul.

Al doilea motiv este legat "de cele doua obiective trasate de dumneavoastra astazi pentru conducerea PNL: castigarea legerilor prezidentiale si a alegerilor parlamentare care vor veni. In aceste doua batalii avem un singur contracandidat: pe Traian Basescu. (...) Pana acum, din PNL, singurul care l-a batut pe Traian Basescu am fost eu", a spus Atanasiu.

Dupa care si-a anuntat retragerea candidaturii de la functia de prim-vicepresedinte: "Domnule presedinte, vazand increderea pe care liberalii v-au aratat-o in aceasta seara, proiectele ambitioase pe care vi le-ati propus si ora inaintata, din respect fata de liberalii din aceasta tara si din aceasta sala, o sa-mi retrag candidatura pentru ca dvs. sa aveti o echipa completa cu care sa conduceti".

De asemenea, Marian Petrache, presedintele filialei PNL Ilvov a renuntat sa mai candideze pentru functia de prim-vicepresedinte. Discursul de retragere al acestuia a fost scurt: "Merita sa fiti respectati pentru ca suntem la aceasta ora in aceasta sala. Ludovic a fost sufletul campaniei pe care a dus-o Crin, asa ca sa-i lasam sa fie o echipa, iar noi sa stam in spatele lor".

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: Ziare.com