Calin Popescu Tariceanu: Boicotarea referendumului este un grav atac la democratie

Marti, 24 Iulie 2012, ora 20:05
2981 citiri
Calin Popescu Tariceanu: Boicotarea referendumului este un grav atac la democratie

Decizia PDL de a boicota referendumul pentru demiterea presedintelui reprezinta un grav atentat la democratie si se potriveste proverbului "fuga este rusinoasa, dar este sanatoasa", a declarat marti liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, in cadrul unei conferinta de presa.

"Spun acest lucru deoarece participarea la vot a cetatenilor este, as spune, un drept, dar, in acelasi timp, si o importanta obligatie civica pe care fiecare dintre noi o avem, pentru ca sa putem influenta destinul nostru, al copiilor nostri, al fiecaruia in parte. Cred ca nu avem dreptul, daca nu participam la alegeri, sa ne plangem de situatia care ne afecteaza din punct de vedere social, din punct de vedere economic sau din punct de vedere politic", a declarat Tariceanu.

Fostul premier a subliniat ca deciziei PDL de boicotare a referendumului i se potriveste proverbul popular "fuga este rusinoasa, dar este sanatoasa".

"Mie mi se pare ca este extrem de grav si pentru faptul ca, in acest fel, se demonstreaza inca o data ca minciuna este arma preferata a actualului presedinte, suspendat de data aceasta, care a facut presiuni pe toate canalele posibile, si in tara, si in strainatate, la UE, pentru ca referendumul sa se organizeze dupa o regula neuzuala si anume aceea a participarii a jumatate plus unu din populatia cu drept de vot", a spus Tariceanu.

"Prin urmare, dupa ce s-a plans, dupa ce s-a vaicarit, dupa ce a acuzat de toate legaturile posibile pentru a se impune aceasta majoritate de jumatate plus unu, acum decizia pe care o iau este aceea de a refuza participarea la referendum, de a boicota referendumul si, in felul acesta, eu cred ca cei care au acceptat aceasta solicitare au fost indusi in eroare de acest demers pe care Basescu si acolitii lui l-au facut", a subliniat fostul premier liberal.

Calin Popescu Tariceanu a atras atentia ca acuzatiile PDL si ale lui Traian Basescu privind fraudarea referendumului "sunt total neintemeiate".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Calin Popescu Tariceanu referendum, #Tariceanu boicot referendum, #referendum demitere Traian Basescu , #PNL