Calin Popescu Tariceanu: Situatia din PNL e nefireasca si absurda!

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 11:22
3672 citiri
Calin Popescu Tariceanu: Situatia din PNL e nefireasca si absurda!

Fostul presedinte liberal Calin Popescu Tariceanu face un apel la actuala conducere "sa reflecteze serios" in privinta modificarilor la Statutul PNL, care "nu vor face partidul mai atractiv, mai democratic, ci din contra".

Fostul premier liberal le cere colegilor de partid sa nu cada intr-o "somnolenta democratica" ce-i face sa nu mai observe aceste "derapaje democratice", potrivit RFI Romania. Miza pare sa fie dorinta unui control intern asupra tuturor deciziilor si un comportament care pare sa fie derivat din ideea ca cine nu este cu noi e impotriva noastra, mai afirma senatorul.

Calin Popescu Tariceanu spune ca "in mod normal, Congresul unui partid trebuie sa stabileasca niste linii directoare politice" si considera ca Statutul intern al PNL "necesita o modernizare si o democratizare".

Intrebat care crede ca e miza ultimelor evolutii din PNL, Tariceanu a raspuns: "Miza pare sa fie mai degraba dorinta unui control intern asupra tuturor deciziilor si un comportament care pare sa fie derivat din ideea ca cine nu este cu noi e impotriva noastra si ca atare trebuie indepartat, trebuie eliminat".

"Mi se pare nefiresc, mi se pare absurd pana la urma si cu totul si cu totul in afara modului in care s-a facut politica in PNL. PNL este un partid de dezbateri libere, de confruntari de idei si de proiecte. Intotdeauna m-am bucurat ca nu exista unanimitati ca in partidele, poate, de sorginte comunista. Iata ca la PNL se doreste acum, probabil, tot asa, sa existe nu majoritati, ci unanimitati si lucrul acesta mi se pare regretabil!", a afirmat senatorul liberal.

Calin Popescu Tariceanu crede ca "foarte multi" dintre colegii sai "traiesc o mare bucurie a victoriei la alegeri, ceea ce este absolut firesc si acest lucru insa duce cateodata la o stare de exaltare, care e combinata cu un fel de somnolenta democratica, ce-i face pe multi sa nu mai observe aceste derapaje democratice in interiorul partidului si sa accepte asa, un mers in virtutea inertiei, care va afecta pana la urma credibilitatea partidului, imaginea partidului si a liderilor sai in ochii cetatenilor".

Citeste mai multe despre Tariceanu la RFI: Situatia din PNL e nefireasca si absurda!, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Calin Popescu Tariceanu situatie PNL, #Tariceanu statut PNL, #Calin Popescu Tariceanu scandal PNL , #PNL