Cine crede Tariceanu ca e "nefrecventabil": Becali, Dan Diaconescu sau Dan Voiculescu?

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 23:11
5288 citiri
Cine crede Tariceanu ca e "nefrecventabil": Becali, Dan Diaconescu sau Dan Voiculescu?

Calin Popescu Tariceanu considera ca partidele lui Gigi Becali si Dan Diaconescu sunt "nefrecventabile" pentru PNL. In schimb, PC-ul fondat de Dan Voiculescu, cu care PNL este aliat, nu trebuie blamat.

Invitat joi seara la Digi24, Tariceanu a spus ca a auzit despre candidatura lui Gigi Becali pe listele PNL in sectorul 6 si a comentat ca ideea nu i se pare "de salutat".

Mai mult, el a ironizat ideea unei fuziuni PNL-PNG spunand ca asta ar insemna "fie ca PNL sa inceapa sa se ocupe de football, fie de tranzactii imobiliare" si cum "un partid nu are niciuna dintre vocatii", atunci nu ar fi cazul, pentru ca PNG nu vine cu nicio "contributie in plan ideatic".

"Am un semn mare de intrebare: care ar putea fi contributia lui? Nici o zestre electorala nu are(...) Ar trebui sa existe o compatibilitate intre actori", a argumentat el, adaugand ca daca s-ar pune problema doar de procentele electorale, "are si maestrul Dan Diaconescu".

"Nu cred ca cineva se gandeste sa ne apropiem sau asociem cu acest personaj!", a punctat Tariceanu.

El s-a aratat convins ca liderul PNL, Crin Antonescu, a respins deja ideea fuziunii PNL cu PNG, avansata de Becali in presa.

"Am vazut o stire care se refera la o declaratie a presedintele Antonescu, care spunea ca nu vede utila o astfel de asociere.(...) Cred ca exista un clar discernamant la nivelul conducerii PNL(...) Din informatiile pe care le am, presedintele Antonescu a refuzat o astfel de fuziune", a declarat el, argumentand si ca, odata venit in PNL cu "bagajul" pe care il reprezinta trecutul lui Gigi Becali, "ar fi neplacut pentru noi sa trebuiasca sa dam explicatii".

Dan Diaconescu a crescut in sondaje si datorita prostiei jurnalistilor

Revenind la Dan Diaconescu, Tariceanu s-a aratat ingrijorat de cresterea in sondaje a acestui "personaj".

"Reprezinta profilul politicianului antisistem, cresterea lui se justifica pe fondul actualei crize economice si mai ales politice", a spus deputatul PNL.

El nu a ratat ocazia de a da o parte din vina si pe jurnalisti, spunandu-i moderatorului emisiunii la care era invitat ca ascensiunea lui Dan Diaconescu se datoreaza si "prostiei unora dintre confratii dumneavoastra, care stau cu gura cascata si inregistreaza toate prostiile debitate de Dan Diaconescu".

In opinia lui Tariceanu, exista "o serie de personaje sau partide nefrecventabile de catre cei care participa la jocul democratic", iar Gigi Becali si Dan Diaconescu fac parte dintre ele.

"Altfel ne alteram si noi", si-a avertizat el colegii de partid, explicandu-le totodata ca "Nu putem sa stam la masa cu astfel de personaje(...) Trebuie sa punem o granita fata de care sa nu facem concesii, altfel cetatenii or sa spuna 'Toti sunt o apa si un pamant'".

"Nu trebuie blamat tot partidul fondat de Dan Voiculescu"

Intrebat de moderatorul emisiunii ce parere are, in aceste conditii, despre alianta facuta de PNL cu partidul Conservator fondat de Dan Voiculescu, colaborator al fostei Securitati, Calin Popescu Tariceanu s-a aratat extrem de ingaduitor.

"Generatiile se schimba, unii devin personaje de prim plan, altii se retrag(...) Recunosc, cat am fost la guvernare am avut o intelegere cu PC, era condus la acea data de Dan Voiculescu. S-a retras, partidul are un presedinte tanar, reprezinta o generatie tanara de politicieni (...) Nu trebuie blamat intreg partidul", a explicat el.

In ceea ce priveste alianta cu PSD, Tariceanu a precizat ca poate spune, "fara a avea niciun fel de ezitare si echivoc", ca exista diferente ideologice intre cele doua partide, dar ele respecta aceleasi valori si fundamente ale unei societati democratice.

Citeste si:
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Evenimentul organizat, duminică după amiaza, 16 ianuarie, la Oradea, unde a preşedintele AUR, George Simion, şi mai mulţi membri ai echipei lui, au mers să strângă semnături împotriva...
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă şi parlamentarilor de Timiş, în care face apel la găsirea unor soluţii pentru...