Cine e tradatorul, Tariceanu sau Ponta? (Opinii)

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 18:24
8306 citiri
Cine e tradatorul, Tariceanu sau Ponta? (Opinii)
Foto: Cotidianul.ro - Arhiva

E bine ca Ion M. Ionita nu l-a pisat pe Dan Voiculescu, pe care l-a avut invitat duminica seara la Realitatea Tv, sa-i explice transant de unde ar putea interveni "tradarea" din USL si cum s-ar putea transforma coabitarea in "fraternitate", temerea cea mai mare a lui dom' profesor.

Nu numai ca avem ce rontai, dar foiala care ar putea interveni in cateva zile pe scena politica ne-ar putea furniza niste indicii referitoare la categoria cea mai draga a reprezentantilor romanilor: reevaluarea.

Foarte multi considera ca Voiculescu a aratat cu degetul spre grupul Tariceanu-Chiliman-Moisescu (mai sunt, dar pandesc), deoarece recentele iesiri la rampa ale fostului presedinte al PNL, care cere desemnarea candidatului la prezidentiale in urma unui scrutin intern, pot reprezenta o urma de coada varata de Traian Basescu.

Caci asta ar insemna o intinare a nobilelor idealuri ale USL: iertari de pacate si imbratisari cu seful statului. In numele a ceva national, fireste, caci de dragul poporului se petrec toate mancatoriile astea.

Numai ca liderul PC a pus problema in contextul pericolelor care ar sta la usa aliantei aflate la guvernare, si aici, Tariceanu, chiar daca este fostul numar unu al liberalilor, chiar daca a condus Executivul, nu prea glasuieste. Nu are un niciun rol in administrarea directa a tarii, care depinde de climatul din interiorul USL.

E drept ca niste deranj ar putea provoca, daca are in spate detalii a caror consistenta deocamdata ne scapa, dar sunt convins ca o discutie lamuritoare cu Crin Antonescu ar calma din tensiuni. Mai ales ca lui Tariceanu ii este greata de prezenta lui Gigi Becali in ecuatia PNL, iar sacrificarea acestuia din urma ar cauza mai putine prejudicii decat o ruptura precum alinierea grupului de talibani la alta familie politica, sa zicem PDL.

In plus, daca a pus in aceeasi fraza termenii "coabitare" si "fraternizare", sa ne amintim ca nu Calin Popescu Tariceanu a semnat protocolul de neagresiune cu Traian Basescu, ci Victor Ponta. Protocol pe care Dan Voiculescu il respinge pe considerentul ca nu se poate coabita cu presedintele.

Senzatia mea este ca spre premier a vrut "Felix" sa arate, desi ulterior a respins posibilitatea ca acesta sau Crin Antonescu s-ar putea afla la capatul unei intelegeri vinovate cu Traian Basescu.

Dar pe presedintele PNL nu cred ca-l vedea cineva dispus la "fraternizare", sa faca parte din "iertarea pacatelor", prin urmare pronuntarea numelui sau in povestea asta nu se potriveste. Explicatia e cusuta cu ata alba.

N-as vedea intr-o atitudine a lui Victor Ponta favorabila sefului statului o tradare, caci reevaluarile, dupa cum stim, sunt a doua noastra natura. Dar o vede Voiculescu. Si a transmis un avertisment.

Ramane de vazut daca este atat de puternic pe cat se considera! Deocamdata a dat-o in bara de doua ori.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...