Deputat PNL, in tabara lui Tariceanu: N-au putut comunistii sa ne distruga, poate o fac altii

Joi, 12 Iunie 2014, ora 20:11
3558 citiri
Deputat PNL, in tabara lui Tariceanu: N-au putut comunistii sa ne distruga, poate o fac altii

Deputatul PNL Gratiela Gavrilescu, care se va alatura ONG-ului lansat de Calin Popescu Tariceanu, a precizat ca fostul premier este un liberal autentic si ca liberalii care se alatura noii constructii se opun atat aderarii la PPE, cat si fuziunii cu PDL.

Deputatul PNL de Prahova este printre cei 14 parlamentari, actuali sau fosti membri PNL, care se vor alatura Grupului de Initiativa pentru pastrarea identitatii liberale.

"Da, mergem pentru initiativa aceasta, in sensul in care se va face un ONG, la care am considerat ca este bine sa aderam, cel putin eu si colegii mei de la Prahova, atata timp cat s-au luat nestatutar niste hotarari si s-a trimis PNL de la ALDE la PPE, de la un partid care a fost in USL si care merge acum in fuziune cu PDL.

(...) Consider ca trebuie sa ducem demersul nostru in continuare, il vom duce in congres, astfel incat toti liberalii autentici sa ni se alature si sa creada ca noi chiar nu vrem ca acest partid sa dispara. Daca comunistii n-au reusit sa o faca, ar fi pacat sa o faca altii", a declarat deputatul PNL de Prahova, Gratiela Gavrilescu, pentru Ziare.com.

Gavrilescu a precizat ca este impotriva fuziunii cu PDL, insa "pot fi sute de mii de aliante si nu e nicio problema".

"Noi suntem membri ai PNL si, prin aceasta initiativa, vrem sa aducem langa noi pe toti cei care cred in ideile liberale. (...) Nu facem altceva, luptam pentru pastrarea acestui partid asa cum a fost el creat, acum 139 de ani si modernizat in decursul anilor", a mai spus deputatul PNL.

Posibile excluderi din PNL pentru apropiatii lui Tariceanu?

Intrebata daca exista pericolul ca liberalii care se alatura Grupului de Initiativa al lui Tariceanu sa fie exclusi din PNL, Gratiela Gavrilescu a raspuns: "Au vreun motiv? Pentru care motiv sa ne excluda cineva?".

"Pentru ca vrem sa aparam idealurile unui partid pentru care altii au murit, pentru care altii au stat in inchisori, pentru care marea majoritate a populatiei post-decembriste pe guvernari liberale a dus-o mai bine, s-au marit pensiile si salariile? Pentru ca prosperitatea a fost vazuta pe o guvernare liberala? Pentru care motiv am putea sa fim exclusi?", a intrebat, retoric, deputatul PNL.

Aceasta a spus despre Tariceanu ca "este unul dintre liberalii autentici".

"Cred ca nu se indoieste nimeni de liberalismul care-i curge in sange. Nu cred ca, daca dl Tariceanu este unul dintre initiatori, ar putea sa faca rau cuiva", a adaugat Gratiela Gavrilescu.

Tariceanu atrage mai multi parlamentari din PNL - vezi cine sunt

Mai multi parlamentari, actuali sau fosti membri PNL, se vor alatura ONG-ului lansat de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, joi, numit Grupul de Initiativa pentru pastrarea identitatii liberale.

Printre acestia se numara doi senatori si 12 deputati, inclusiv Daniel Chitoiu, Mihai Stanisoara, Andrei Gerea, Daniel Barbu si Gratiela Gavrilescu, precum si fostul ministru Radu Stroe.

Citește și:
Europarlamentarul care a comparat România cu Vestul Sălbatic și-a pus cenușă-n cap: "Îmi cer iertare. Am rănit foarte mulți români" VIDEO
Europarlamentarul care a comparat România cu Vestul Sălbatic și-a pus cenușă-n cap: "Îmi cer iertare. Am rănit foarte mulți români" VIDEO
Guido Reil, europarlamentarul care a spus despre România că este Vestul Sălbatic, și-a cerut scuze față de poporul român, într-o înregistrare video postată de fostul ministru al...
Un fost deputat AUR riscă închisoarea dacă nu plătește o amendă penală de 40.000 de lei. Documentele au ajuns la Camera Deputaților
Un fost deputat AUR riscă închisoarea dacă nu plătește o amendă penală de 40.000 de lei. Documentele au ajuns la Camera Deputaților
Un fost deputat AUR, în prezent independent, trebuie să plătească 40.000 de lei în următoarele două luni ca să nu ajungă în spatele gratiilor. Daniel Rusu, parlamentar de Alba, a fost...